Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας αναβάλλεται, δε ματαιώνεται!

Οι έκτακτες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών δεν επιτρέπουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, παρά τη σφοδρή επιθυμία του, να είναι παρών στις εκδηλώσεις των Πρεσπών.
Ωστόσο, η αντιπροσωπία της Προεδρίας, αποτελούμενη από την κ. Λώρα Μολυβιάτη, την κ. Μαρία Παπαθανασίου και άλλους δυο συνεργάτες της ασφάλειας του Προέδρου, ήρθε στη Φλώρινα και ένα ολόκληρο τριήμερο οργάνωσε το πλήρες πρόγραμμα τις επίσκεψης του Προέδρου που ήταν βασισμένο σε όσα είχε προτείνει ο Οργανισμός, αφού πρώτα ενημέρωσε και ενημερώθηκε από τους φορείς της Φλώρινας.
Οι συναντήσεις αυτές θα ήταν δύο. Μία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, όπου θα συμμετείχαν οι δυο βουλευτές του Νομού, οι τρεις Δήμαρχοι, το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο, οι δύο Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Φλώρινας και Αμυνταίου, ο Σύλλογος των ξενοδοχοϋπάλληλων και το Νοσοκομείο της Φλώρινας. Η σύσκεψη θα είχε διάρκεια μιας ώρας και 45 λεπτών.
Η δεύτερη συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, αμέσως μετά, με επίσκεψη στα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύουν στη Φλώρινα. Ο Πρόεδρος θα είχε συναντήσεις με τον Κοσμήτορα και τους καθηγητές και θα επισκεπτόταν όλους τους χώρους και όλα τα τμήματα συζητώντας για το σύνολο των προβλημάτων.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Ξυδάκης θα είχε χωριστές συναντήσεις και επισκέψεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Εφορία Αρχαιοτήτων, στον ΦΣΦ Αριστοτέλης, στη Λέσχη Πολιτισμού καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο της ανασκαφής του Αγίου Παντελεήμονα που εκτίνεται σε ευρύτερα τμήματα του δήμου Αμυνταίου.
Είχε δικό του οργανωμένο πρόγραμμα από την Αθήνα και σε συνεργασία μαζί μας έγιναν ορισμένες προσθήκες.
Δυστυχώς, λόγω των έκτακτων πολιτικών γεγονότων, αυτές οι εξαιρετικά ωφέλιμες συναντήσεις ματαιώθηκαν γι’ αυτό το τριήμερο.
Όμως, μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο και τους παράγοντες της προεδρίας, ο Πρόεδρος άφησε ανοιχτό το θέμα μιας μελλοντικής επίσκεψης του στη Φλώρινα, όταν αυτό θα είναι εφικτό.
Η φράση «δε ματαιώθηκε αλλά αναβλήθηκε η επίσκεψη στις Πρέσπες και στη Φλώρινα» τα λέει όλα.
Εμείς καλούμε όλον τον κόσμο στην επίσημη πρεμιέρα των φετινών «Πρεσπών» που θα δοθεί το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 21.00 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Πρόκειται για την πανελλήνια πρεμιέρα της συγκλονιστικής παράστασης «Αρχαίο Αίμα» με κύριους συντελεστές τη Σοφία Σπυράτου (σκηνοθεσία, χορογραφίες), τον Κώστα Γεωργουσόπουλου (επιλογή κειμένων από Αισχύλο, Σοφοκλή, Ευριπίδη) και Σταύρο Ξαρχάκο σε πρωτότυπη εξαιρετική μουσική.
Τους εμβληματικούς αρχαίους ρόλους ερμηνεύουν η Λήδα Πρωτοψάλτη (Εκάβη), η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (Κλυταιμνήστρα), η Μάνια Παπαδημητρίου (Ηλέκτρα) και η Βίκυ Παπαδοπούλου (Κασσάνδρα). Μετά το τέλος της συγκλονιστικής αυτής παράστασης που διαρκεί μια ώρα και 5 λεπτά, θα επακολουθήσει συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico, επίσης διάρκειας μιας ώρας και πέντε λεπτών. Πάντα στον Άγιο Αχίλλειο.
Την επομένη, Κυριακή 23 Αυγούστου, ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών - Φλώρινας καλεί ανοιχτά όλους τους Φλωρινιώτες και όλους τους επισκέπτες στη μεγάλη λαϊκή συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, στο νέο πάρκο της Φλώρινας, στις 9 μ.μ. Θα τραγουδήσουν η Ηρώ Σαΐα και ο Ζαχαρίας Καρούνης.
Πρόκειται για μια τρίωρη μουσική διαδρομή, αυτού του μεγάλου συνθέτη, που αποτελεί και ένα σύγχρονο μύθο στο ελληνικό τραγούδι.
Ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών - Φλώρινας δεν πρόκειται να απαντήσει στην αφόρητη πολιτικολογία ορισμένων δηλώσεων που έγιναν πρόσφατα και αφορούσαν κρίσεις για τις «Πρέσπες». Είναι ώρα να κάνουμε τις εκδηλώσεις όσο καλύτερα μπορούμε. Οι απαντήσεις, σε κάποια ελάχιστα σχόλια, έχουν δοθεί ήδη με την απόφαση του Προέδρου να έρθει, με την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού να είναι παρών, με την απόφαση του στρατού και της ακαδημαϊκής κοινότητας να είναι παρόντες σε ανώτατο επίπεδο. Έχει δοθεί επίσης, με τον πιο δυνατό και αποφασιστικό τρόπο, από το σύνολο των ΜΜΕ που αυτές τις μέρες εκθείασαν τις «Πρέσπες» ως μια από τις πιο άρτιες εκδηλώσεις της Ελλάδας στον πολιτισμό. Μια περιήγηση στο διαδίκτυο πείθει και τον πιο δύσπιστο για την πανελλήνια απήχηση αυτού του Φεστιβάλ, που φέτος είναι ισχυρότερο από κάθε άλλη φορά λόγω και του διεθνούς χαρακτήρα που πήρε και θα έχει συνέχεια.
Ευχαριστούμε όλους τους φορείς της Φλώρινας, τους δημοσιογράφους, αλλά και το λαό της, που για 26 ολόκληρα χρόνια έχουν πετύχει να θεωρούνται οι «Πρέσπες» μέσα στα τρία κορυφαία Φεστιβάλ της Ελλάδας.

Δελτίο τύπου του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας

5 σχόλια:

  1. Λιάνη άκυρο απο τον Πρόεδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο μη μασάς.... Με τα καρναβάλια που έχουμε μπλέξει ούτε ελεγκτή του μετρό δεν μπορούν να φέρουν... Σκέψου σοβαρά την υποψηφιότητα σου στις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σωθούμε, όπως σωθηκαμε τόσα χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.