Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Πρόστιμο μαμούθ 13,5 εκατομμύρια κατέβαλε μεγαλοκαπνοβιομηχανία για λαθρεμπόριο σιγαρέτων!

2005…πριν δέκα περίπου χρόνια, το τελωνείο Νίκης Φλώρινας σημείωσε την μεγαλύτερη πανελλαδικά «επιτυχία» στον χώρο της πάταξης του λαθρεμπορίου.
Απεκάλυψε λαθρεμπόριο σιγαρέτων από γνωστή Ελληνική μεγαλοκαπνοβιομηχανία, έκτοτε ακολούθησε ένας μαραθώνιος δρόμος για την είσπραξη του μαμούθ προστίμου που ορίστηκε εξ αρχής στα 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου!
Σύσσωμοι οι φορείς που εμπλέκονται Επιθεώρηση ΣΔΟΕ Δικαστήρια, Τελωνειακό Σώμα και φυσικά το Τελωνείο Νίκης με μπροστάρηδες τον τότε προϊστάμενο αλλά και τον σημερινό κ. Λάλο Ιωάννη έπραξαν τα νόμιμα με επιμονή και επαγγελματικό ζήλο ως προς το να ακολουθηθεί η αναγκαστική είσπραξη του μαμούθ προστίμου.
Στις αρχές ακόμα η καπνοβιομηχανία κατέβαλε κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ αφήνοντας το υπόλοιπο σε «εκκρεμότητα», εξ αιτίας μιας μακροχρόνιας δικαστικής πορείας, πρωτοδικεία εφετεία εφέσεις αναβολές και όλα τα δικονομικά των νομικών συμβούλων που κλήθηκαν να υπερασπιστούν την μεγαλοκαπνοβιομηχανία.
Μετά από μια δεκαετία αντίξοων συνθηκών, επίμονων προσπαθειών από τις δημόσιες αρχές, το διεκδικούμενο οφειλόμενο ποσό επιδικάστηκε οριστικά και η καπνοβιομηχανία στις 24 Μάιου 2015 κατέβαλε επιταγή στην Τράπεζα της Ελλάδος με το πρωτόγνωρο ποσό των 13.275.470 ευρώ!!!
Η απόφαση κοινοποιήθηκε επίσημα στο Τελωνείο Νίκης…σήμερα το ελληνικό δημόσιο είναι «πλουσιότερο» κατά 13,5 εκατομμύρια ευρώ και το οφείλει σε μια σειρά δημοσίων ελκτικών- εισπρακτικών μηχανισμών.
Η αρμονική συνεργασία μεταξύ τους έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα εξ αιτίας της παρατηρητικότητας και εντιμότητας των τελωνειακών υπαλλήλων του Τελωνείο Νίκης Φλώρινας.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3 σχόλια:

  1. enw einai swsto na pernane xrhstes tsigara mesa sthn xwra giati polu apla gnwrizoun kapoio organo ths astunomias sthn pulh kai den uparxei elegxos gt eimaste oloi gnwstoi kai etci den fovomaste einai o dikos mas.. sygxarhthria xreiazontai otan den 8a mporei kaneis na pernaei tsigara alla kai tpt paranomo kai as eimaste oloi gnwstoi hmaste mia mikrh koinwnia einai fusiko na gnwrizomaste oloi mazi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη εισαι και ταγαρι ,οι τελωνιακοι κάνουν τον έλεγχο και όχι οι αστυνομικοί

      Διαγραφή
  2. Πολλά μπράβο στο δικαστικό τμήμα του τελωνείου Νίκης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.