Σάββατο 16 Μαΐου 2015

«Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων (ICOM) και καλεί το κοινό να επισκεφθεί τη φωτογραφική έκθεση του Ορέστη Κουράκη με θέμα «Χρυσοί στέφανοι ἐκ Μακεδονίας» στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας.
Αριστουργήματα της αρχαίας μακεδονικής μεταλλοτεχνίας που αναπαράγουν στεφάνια από μυρτιά, βελανιδιά, δάφνη, κισσό ή ελιά, σύμβολα κύρους, πλούτου και αξιωμάτων και συνάμα αντικείμενα απαράμιλλης αισθητικής αξίας, αποτυπώνονται με εξαιρετική πιστότητα από τον Ορέστη Κουράκη, ειδικευμένο στην αρχαιολογική φωτογραφία.
Πρωτοποριακά τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα της φωτογραφίας αξιοποιούνται με τον πιο πρόσφορο τρόπο, ώστε να αναδειχθούν λεπτομέρειες των σύνθετων αυτών δημιουργημάτων, προς όφελος της επιστημονικής γνώσης και προς τέρψη του θεατή.

Για τη διοργάνωση της έκθεσης συνεργάστηκαν:
ΕΦ. Α. Φλώρινας
Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης Καισάρειας Κοζάνης
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 12.00.
Διάρκεια έκθεσης: 17 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2015
Ωράριο επισκέψεων: Τρίτη - Κυριακή 8.00 - 15.00



Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 201, ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας θα είναι ανοιχτό από 8.00 έως 15.00 και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.