Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Επαφές του Κ. Σέλτσα για τις τηλεθερμάνσεις Φλώρινας και Αμυνταίου

Την Πέμπτη 30 Απριλίου του 2015 ο Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας είχε συνεργασία στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής κ. Ευγενία Φωτονιάτα.
Η συνεργασία ήταν στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Βουλευτή της Π.Ε. Φλώρινας κ. Σέλτσα Κωνσταντίνου για την επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα έργα τηλεθέρμανσης στους Δήμους Αμυνταίου και Φλώρινας.
Η κ. Φωτονιάτα ενημέρωσε τον κ. Σέλτσα ότι η χρηματοδότηση του έργου της επέκτασης της τηλεθέρμανσης του Αμυνταίου είναι σε τροχιά εξομάλυνσης με την πρώτη δόση να έχει είδη καταβληθεί την προηγούμενη βδομάδα.
Διαβεβαίωσε επίσης τον κ. Σέλτσα ότι η υλοποίηση του ΕΣΠΑ αλλά και η μετάβαση στο ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ) εξελίσσεται ομαλά και η μεταφορά του έργου της τηλεθέρμανσης της πόλης της Φλώρινας στο ΣΕΣ είναι προτεραιότητα και θα ολοκληρωθεί χωρίς να κινδυνεύσει η υλοποίηση του έργου. Τέλος η κ. Φωτονιάτα ανέφερε ότι η υλοποίηση του ΣΕΣ θα γίνει με όρους σκοπιμότητας των όποιον έργων και όχι μόνο με γνώμονα την απορροφητικότητα.
Ο κ. Σέλτσας με τη σειρά του ευχαρίστησε την Ειδική Γραμματέα κ. Φωτονιάτα για την άψογη συνεργασία στην όλη προσπάθεια εξομάλυνσης της χρηματοδότησης στα έργα τηλεθέρμανσης της Π.Ε Φλώρινας.
Ο κ. Σέλτσας θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει τις δημοτικές αρχές των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΦ και της ΔΕΤΕΠΑ για την άμεση ανταπόκριση τους στην πρωτοβουλία του, η οποία ξεκίνησε ήδη από της αρχές Μαρτίου του 2015.
Από την όλη διερεύνηση του θέματος των τηλεθερμάνσεων έγινε φανερό ότι η εύρυθμη χρηματοδότηση και κατ’ επέκταση η υλοποίηση των έργων, θυσιάστηκε στο βωμό της δημιουργίας μίας επίπλαστης εικόνας υψηλών ρυθμών απορρόφησης του ΕΣΠΑ από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Τον Δεκέμβριο του 2012 για να αυξηθεί το ποσοστό απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην εκταμίευση προκαταβολών για όλα τα έργα τηλεθέρμανσης με αδέξιους όμως χειρισμούς που οδήγησαν ευτυχώς όπως αποδείχτηκε, στο προσωρινό μπλοκάρισμα των χρημάτων από την Ε.Ε. Το μπλοκάρισμα αυτό βέβαια κόστισε σε πολλούς κατοίκους της Δ. Μακεδονίας και ειδικότερα στην Π.Ε Φλώρινας άλλον έναν παγωμένο χειμώνα με δυσθεώρητα έξοδα θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.