Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Επίσκεψη του ΣΔΕ Φλώρινας στο Κτήμα Άλφα

Μια ξεχωριστή εμπειρία ήταν για τους εκπαιδευόμενους του Παρατήματος Αμυνταίου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «Οινοποιείο ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ» την Τετάρτη 29 Απρίλιου με τη συνοδεία των εκπαιδευτριών Ζώτο Εντέλας, Αρβανίτη Μαρίας, Πέδια Σεραφείμας και Γεωργιάδου Τριανταφυλλιάς.
Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου «Οι Λίμνες της περιοχής μας, η κληρονομιά και το μέλλον μας...». 

Οι εκπαιδευόμενοι περιηγήθηκαν στον αμπελώνα και ξεναγήθηκαν στον χώρο οινοποιίας και την κάβα. Ενημερώθηκαν για τα στάδια και τις μεθόδους καλλιέργειας του αμπελιού, για τον τρύγο και την οινοποίηση, επισκέφτηκαν τον χώρο παλαίωσης των κρασιών, εκεί που καλύτερες σοδειές ωριμάζουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε επιλεγμένα γαλλικά βαρέλια. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην αίθουσα γευσιγνωσίας, όπου οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την πλούσια κάβα του οινοποιείου. Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη εξυπηρέτηση την υπεύθυνη επισκέψεων του οινοποιείου Ευαγγελία Μεδίτσκου.
Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι επισκέφθηκαν τη λίμνη Βεγορίτιδα, στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου η υπεύθυνη του προγράμματος Ζώτο Εντέλα μίλησε για τα οικοσυστήματα και τους υδροβιότοπους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.