Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Συνάντηση για τα επείγοντα θέματα των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο είχε την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης, στο πλαίσιο των ενεργειών της περιφερειακής αρχής για την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, αφού ευχήθηκε στον υπουργό καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, τον ενημέρωσε λεπτομερώς για την τρέχουσα κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής, τα οποία αντιμετωπίζουν ανά πάσα στιγμή ακόμα και το ενδεχόμενο κλεισίματός τους και ζήτησε να ληφθούν μέτρα, με άμεση προτεραιότητα την προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού.
Ο κ. Γιαννακίδης κατέθεσε στον υπουργό τις προτάσεις που προέκυψαν μετά από τις συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, αλλά και τα κίνητρα, τα οποία με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, διατίθεται να προσφέρει η Περιφέρεια για να προσελκύσει γιατρούς που θα καλύψουν τις θέσεις. Μεταξύ άλλων, πρότεινε αλλαγές σε θεσμικά ζητήματα που μπορούν να υιοθετηθούν άμεσα, όπως η κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ) που αφορά στη Σύναψη Συμβάσεων μεταξύ Νοσοκομείων και Ιδιωτών Ιατρών και η κατάργηση του 9% στα Νοσοκομεία.
Ο υπουργός από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Γιαννακίδη για την άρτια ενημέρωση και την τεκμηρίωση των προτάσεων και δήλωσε πως τους προσεχείς μήνες θα γίνει προκήρυξη 1000 θέσεων γιατρών, ενώ θα προχωρήσουν οι επιμέρους προτάσεις για τη δημιουργία κινήτρων για την κάλυψη κενών θέσεων στα νοσοκομεία σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα μέρη (κάλυψη κενών από στρατιωτικούς γιατρούς σε συνεργασία με ΥΕΘΑ, παραχώρηση διαμερισμάτων άλλων φορέων για τη στέγαση των γιατρών κλπ.).
Οι συναντήσεις και οι ενέργειες θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα και με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να έχουν τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.