Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Γλίτωσε το «έμφραγμα» ο Αίαντας Αμυνταίου

Διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισο έκανε η ομάδα του Αίαντα, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Νεάπολη. Οι παίκτες του Λάζαρου Φωτιάδη είδαν τους φιλοξενούμενους να προηγούνται ακόμα και με διαφορά 14 πόντων 24-38, στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, όμως με ένα δυναμικό come back στην συνέχεια, κατέκτησαν τη δεύτερη σερι τους νίκη (63-51) στο πρωτάθλημα του Α κατηγορίας, της ΕΚΑΣΔΥΜ.
Οι παίκτες της Νεάπολης, μπήκαν με πάθος και διάθεση στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι το νευρικό παιχνίδι των γηπεδούχων, έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκόρ με 10-13.
Στην δεύτερη περίοδο, τα πράγματα συνέχισαν να μην πηγαίνουν καλά για τον Αίαντα, που για ακόμα μια φορά εγκλωβίστηκε στην άμυνα ζώνης του αντιπάλου. Οι φιλοξενούμενοι στηριζόμενοι επιθετικά στους Παπαϊωάννου (18π.) και Σταμπολου (11π.), διατήρησαν τα ηνία στον αγώνα και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 11πόντων (16-27).
Στις αρχές της τρίτης περιόδου, η διαφορά έφτασε τους 14πόντους 24-38, όμως κάπου εκεί οι παίκτες του Αίαντα αφυπνίστηκαν, με πρώτο βιολί στο σκοράρισμα τον Σπύρου (22π.) και άξιο συμπαραστάτη του, τον Καλετζή (12π.), μείωσαν τη διαφορά στους 4πόντους(36-40), στο τέλος της περιόδου.
Έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος τους, η ομάδα του Αμυνταίου πίεσε τη Νεάπολη σε όλο το γήπεδο, κέρδισε μπάλες ,τελείωσε επιτυχώς τους αιφνιδιασμούς και με επί μέρους σκορ 26-12, πραγματοποίησε το καλύτερο τέταρτο της δεκάλεπτο στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 62-52.
Ο παίκτης του Αίαντα, Θεόδωρος Φωτιάδης, δήλωσε: «Όταν υποτιμάς τον αντίπαλο, τότε κινδυνεύεις να σε τιμωρήσει. Παρά την ολιγωρία που δείξαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα, να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα και να αλλάξουμε την ροή του αγώνα υπέρ μας.
Το μόνο που κρατάμε απ΄ αυτό τον αγώνα είναι η νίκη και πλέον κοιτάμε την επόμενη αναμέτρηση με τον Αριστοτέλη Φλώρινας».

Διαιτητές: Τσιαπλής - Ραδουνισλής

10λεπτα: 10-13, 16-27 (ημχ), 36-40, 62-52

Αίας Αμυνταίου: Αμπατζίδης 1, Φωτιάδης 6, Πάνος 8, Σπύρου 22, Νάνος 7, Τσιπώτης, Καλεντζής 12, Ηλιάδης, Καναργελίδης , Τεγόπουλος, Πανταζής 1, Τζήγας 5.

Νεάπολη: Τσακνάκης, Αθανασιάδης, Ντάσιος 7, Μπάρμπας 2, Φούφας 3, Σταμπόλους 11, Παπαιωάννου 18, Δουβλέτης 9, Τουλόπουλος 1, Ηλιάδης 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.