Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το «τρενάκι της Φωτιάς»

Το τρενάκι της Φωτιάς θα ταξιδεύει τους επιβάτες - επισκέπτες εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο ιστορικό κέντρο της Φλώρινας και σε όλο το αστικό μήκος του ποταμού Σακουλέβα, όπου εκτός από το εκπληκτικό φυσικό τοπίο θα δείτε και την τοπική Αρχιτεκτονική, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια Φλωρινιωτών δημιουργών, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», τη Λέσχη Πολιτισμού, την εμπορική αγορά.

Οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις θα γίνονται από την κεντρική πλατεία Γ . Μόδη κάθε μία ώρα.

Καθημερινά από 10:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00

17 σχόλια:

  1. Μπράβο στην ιδέα! Ακόμη και μέσα στη μικρή μας πόλη, το τρένο είναι μαγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο στην ιδεα!
    καλες γιορτες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΛΑΖΑΡΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ για την υιοθέτηση σκέψεων μου

      http://vounisios.pblogs.gr/2014/04/koinohrhsta-open-bus-mini-bus-cazino-kai-toyristiko-trainaki-sth.html

      Διαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΣΠΥΡΟΥ.
    (Μπράβο στην ιδέα) και οχι Μπράβο για την ιδέα;
    Απο οσο γνωρίζω δεν είστε καν γηγενής αυτού του τόπου. Αν και πολιτεύεστε στην περιοχή.
    Όπως και να είναι πάντως συγχαρητήρια στον εμπευνστή και σε αύτους που θα την υλοποιήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους κάτι που έλειπε απο την πόλη μας.Θα είναι πανέμορφο και ρομαντικό!!! Θέλουμε το τρενάκι να μείνει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε Λάζο! Όταν το είχες πρωτοπεί, πολλοί ειρωνεύτηκαν, είτε τις Αρχές (δικαίως) είτε εσένα. Ας τα βλέπουν κάποιοι άλλοι αυτά: Ο επιμένων Έλλην νικά!

    Τώρα... "ΧΟΥΝΤΑ" ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων το βράδυ των φωτιών, από την Πλατεία Μόδη έως τον Καραγκιόζη (Μ. Αλεξάνδρου-Ηπείρου-Κοντοπούλου-Γκότση) και διέλευση του τρένου από αυτές τις οδούς, με ολιγόλεπτες στάσεις στις φωτιές (Εν Φλωροίνοι, Διεθνές, Δικαστήρια, Πλ. Ηρώων, Καραγκιόζη ή όπου αλλού ανάψουν) για ανέβα-κατέβα όσων το επιθυμούν, μεταξύ 23:00 έως ότου οριστεί από το ΔΣ τού Δήμου ή δεν υπάρχει λόγος (πέραν των δυο-τριών "ξεχασμένων") το τρενάκι να κάνει δρομολόγια ή κουραστεί ο οδηγός. Επιστροφή από Αβέρωφ-Καντιώτη (ενδεχομένως με απαγόρευση της κυκλοφορίας λοιπών οχημάτων) για στάσεις σε Πλ. Ηρώων, Δικαστήρια, Αριστοτέλη, Βαρόσι κλπ., και επαναφορά στην Πλατεία μέσω 25ης Μαρτίου.
    Διογένης

    ΥΓ Και χωρίς το τρενάκι, φρονώ ότι θα έπρεπε να απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων το βραδύ των φωτιών (π.χ. 23:00-2:00), τουλάχιστον στη διαδρομή Πλατεία-Καραγκιόζη (από Μ. Αλεξάνδρου κλπ).

    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΛΑΖΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν μπορώ να καταλάβω που "κολλάει η"χούντα " με μία πολύ καλή και ρομαντική πρόταση για όσους έρθουν στην Φλώρινα την νύχτα εκείνη .Δέν μπορώ να καταλάβω εάν το τραινάκι είναι το πρόβλημα ή η καθόλα πολύ σωστή πρόταση . Τέλος πάντως ο καθένας έχει την άποψη του ΄και η άποψη του κ.Λάζαρου ήταν ότι καλύτερο άκουσα ότι έγινε στην πόλη μας.Μακάρι παρόμοιες προτάσεις να υιοθετούνταν ΄( για τον ζωολογικό κήπο, την πισίνα την κάτω μπουάτ παραποτάμιες διαδρομές) και πολλά άλλα που θα άλλαζαν την μίζερη εικόνα που παρουσίαζε η πόλη μας.

      Διαγραφή
    2. κύριε η ΄κυρία 856πμ δηλαδή στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις που λειτουργούν παρόμοια τουριστικά τρενάκια εχει επιβληθεί καθεστώς Χούντας και στην Φλώρινα επικρατεί η Δημοκρατία; Θα ήθελα κάποτε να βγείς από την Φλώρινα , να ταξιδέψεις , να δείς κάτι παραπάνω από ότι βλέπεις μέσα στην Φλώρινα.Και βέβαια το τουριστικό τρενάκι είναι μία καλή πρόταση μόνο που ο συντάξας το σημερινό κείμενο δεν αναφέρει ποιος θα το λειτουργήσει το τουριστικό αυτό τρενάκι στην Φλώρινα ούτε μας λέει ποιος του το ανακοίνωσε και το κοινοποίησε παντού .

      Διαγραφή
    3. Δε φαντάστηκα ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί τέτοια σύγχυση! Με συγχωρείτε. Λοιπόν, τα γραφόμενά μου αποτελούν πρόταση, δεν είναι ειρωνικά ή επικριτικά. Η "χούντα" –την οποία έβαλα σε εισαγωγικά– αφορά την ολιγόωρη απαγόρευση τής κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς που ανέφερα. Και ρωτάω: Εάν γίνει κάτι τέτοιο, είναι τόσο απίθανο να βρεθούν κάποιοι "μυστήριοι" που θα δυσανασχετήσουν; "Κάνει κρύο... Είναι μακριά... Πώς θα παρκάρω δίπλα στο σπίτι μου..." Σαφέστατα οι "μυστήριοι" έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν – και δεν θα έχουν άδικο. Οι δρόμοι είναι για να κυκλοφορούν τα οχήματα και όχι για να παραμένουν κλειστοί. Ε, λοιπόν, αυτοί οι "μυστήριοι" ας υποστούν για μία μέρα την "αυταρχικότητα" του Δήμου. Αυτό είναι όλο, και ελπίζω αυτήν τη φορά να είμαι κατανοητός.
      Διογένης

      Διαγραφή
    4. ούτε και τώρα έγινες σαφής και κατανοητός. Μπερδεύεις ασύνδετα πράγματα και αφήνεις υπονοούμενα. Ξεκαθάρισε τι θέλεις και τι ζητάς πρώτα από τον εαυτό σου και ύστερα από τους άλλους. Χρησιμοποιείς λέξεις με διφορούμενες ένοιες αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα για για τουριστικό τρενάκι, για κλειστους δρόμους, για τους πολίτες, για "μυστήριους τύπους" για "αυταρχικότητα" για "¨χούντες" για τον Δήμο . Ξεκαθάρισε στο μάλλον θολωμένο μυαλό σου τι επιδιώκεις και πέστο. Μην αραδιάζεις παραμύθια στον κόσμο .Η ζωή δεν είναι παραμύθι και μάθε το σημαντικότερο που πρέπει να κάνεις στην ζωή σου κύριε ...Διογένης. Να μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας και να σέβαστείς κάποτε αυτό που λέγεται Φλώρινα. Πλέον δεν αξίζει να ασχοληθεί σοβαρά κάποιος ούτε με εσένα ούτε με τίποτα σοβαρότερο στην Φλώρινα. Η Φλώρινα είναι καταδικασμένη από κάτι διογένηδες του μίζερου είδους σου .

      Διαγραφή
    5. Παραδίνομαι!
      Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά να έχεις, με υγεία, αγάπη, σωφροσύνη και ό,τι άλλο επιθυμείς.
      Διογένης

      Διαγραφή
  6. Να ρωτήσω κάτι ? και από πια ημερομινία ξεκινάει αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ώρα ξεκινάει σήμερα το τρενάκι? Θα είναι όλοι την ημέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σημερα Παρασκευη στο συγκεκριμενο τρενακι ο οδηγος αποδειχτηκε "ευγενεστατος και βαρυμαγκας"καθως πηγε βολτα τα παιδια ως την μπουατ και φτανοντας εκει διεταξε τον κοσμο να κατεβει και να γυρισει με τα ποδια στο κεντρο.Ευσυνειδητος ο οδηγος καθως ολοι αναγκαστηκαν να γυρισουν με τα ποδια πισω χωρις καμια εξηγηση.Απαντηστε μας εσεις οι αρμοδιοι λοιπον,επειδη η βολτα ειναι δωρεαν επιτρεπεται να μας φερονται σαν να ειμαστε ζωα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να σε ...εξετάσει ειδικός κύριε η κυρία 938 . Εσύ δεν παίζεσαι με τίποτα. Λοιπόν την επόμενη φορά που θα βγείς έξω από το καβούκι σου θα σου συνιστούσα να πάς μια βόλτα όχι με το τρενάκι αλλα καμιά βόλτα σε κανένα τσιπκουράδικο για να πιείς κανένα τσίπκουρο μπάς και στανιάρεις δηλαδή φρενοκομήσεις την μιζέρια που κρύβεις μέσα σου. Το ξέρεις ότι έγινες κουραστηκός; Πάνε παιδάκι μου καμιά βόλτα να σε λούσει ο κρύος αέρας. Πολύ σαπίλα μυαλού μμμυρίζεις....

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.