Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στη Φλώρινα

Συνελήφθησαν 11 άτομα και βεβαιώθηκαν 37 παραβάσεις ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 700 άτομα και 618 οχήματα

Στο πλαίσιο εξόρμησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση από τις 09-09-2014 το πρωί της έως τις 10-09-2014 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν (104) αστυνομικοί, έγιναν (700) έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και συνελήφθησαν:
• (8) αλλοδαποί για παράβαση του Ν. Περί Αλλοδαπών.
• (1) ημεδαπός για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών.
• (2) αλλοδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις ημεδαπών δικαστηρίων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης βεβαιώθηκαν:
• (29) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
• (4) για παράβαση του Ν. Περί Αλλοδαπών
• (1) για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών
• (1) για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πέραν του επιτρεπόμενου αριθμού
• (2) για στέρηση αδείας χρήσεως κοινοχρήστου χώρου
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον και στο μέλλον.

5 σχόλια:

  1. Μπράβο στην αστυνομία μας. Λεφτά μπορεί να μην έχουμε έχουμε όμως ασφάλεια. 29 παραβάσεις ΚΟΚ, 1 τραπεζοκαθισμάτων και 2 για στέρηση άδειας κοινοχρήστου χώρου απειλούσαν τη ζωή μας. Ευχαριστούμε ΕΛΑΣ για την προστασία που μασ προσφέρεις και που αδειάζεις τις τσέπες μας για λογαριασμό της καλής μας κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τι η προκλητικά επιλεκτική αναφορά των μικρο-παραβάσεων αγνοώντας τα σοβαρότερα αδικήματα, όταν το δελτίο τύπου βρίσκεται ακριβώς από πάνω;

      Δεν καταλαβαίνεις ότι εκθέτεις την παράταξή σου;

      Διαγραφή
  2. μια χαρά τα λέει ο 3.17....ότι ευρώ μας έχει απομείνει να το δώσουμε και αυτό..αν και οι αστυνόμοι δε φταίνε..εντολές εκτελούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα εκτελούν εντολές, κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό, αλλά με την εκτέλεση αυτών των εντολών παίρνουν και "μπόνους" (εύνοιες, άδειες, προαγωγές κλπ.). Πώς αλλιώς εξηγούνται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε οδηγούς –με ό,τι αυτά συνεπάγονται– επειδή δεν έχουν μαζί τους κιμωλία; Ποιος νοήμων, άμα δεν έχει προσωπικό όφελος, συλλαμβάνει και στέλνει στον Εισαγγελέα –με ό,τι αυτά συνεπάγονται– 14χρονους ή 70χρονους για δυο τσιγάρα "χόρτο"; Δεν δικαιολογούνται με τον "υπερβάλλοντα ζήλο" τέτοιες περιπτώσεις. Ηλιθιότητα, κακεντρέχεια, συμφέρον και απανθρωπιά υποκρύπτουν ή, τουλάχιστον, κάτι από αυτά.
      Διογένης

      Διαγραφή
    2. Προτού πεταχτεί κάνεις... Σαφέστατα δεν είναι όλοι οι Αστυνομικοί ηλίθιοι ή απάνθρωποι. Όμως, ήθελα να ‘ξερα, όσοι εκτελούν το χρέος τους στο έπακρο και με τον εν λόγω "υπερβάλλοντα ζήλο", ποτέ τους δεν έκαναν καμία παρατυπία, πχ με κανέναν γνωστό τους ή με κανέναν αξιωματούχο; Ποτέ τους δεν λούφαραν εν ώρα υπηρεσίας, τη στιγμή που οι "κακοποιοί" αλώνιζαν;
      Διογένης

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.