Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ερώτηση Κωνσταντινίδη για το ορυχείο της Βεύης

Προς τους Υπουργούς:
1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
2) Δικαιοσύνης

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής αναδόχου για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων του δημόσιου ορυχείου της Βεύης (πρώην Βαρβούτη) από την επιτροπή που είχε οριστεί από το ΥΠΕΚΑ.
Μετά την κοινοποίηση της κρίσης της επιτροπής και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναμένονταν η ολοκλήρωση της διαδικασίας με την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία και κατόπιν την ενημέρωση της Ολομέλειας της Βουλής. Η διαδικασία, όπως πληροφορηθήκαμε στη Φλώρινα, πάγωσε εξαιτίας Εισαγγελικής έρευνας που αφορούσε στο σύνολο των διεργασιών παραχώρησης του ορυχείου και τότε με παρεμβάσεις μου ζήτησα την επιτάχυνση και μόνο της έρευνας, ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να καθοριστεί επιτέλους η τύχη του ορυχείου.
Επειδή, η λειτουργία του ορυχείου της Βεύης (πρώην Βαρβούτη) ταλανίζει την περιοχή παραπάνω από μία δεκαετία,
Επειδή, μέχρι να γίνει παραγωγικό το ορυχείο θα περάσουν άλλα δύο χρόνια και υπάρχει ανάγκη τροφοδοσίας με καύσιμη ύλη των εργοστασίων της ΔΕΗ,
Επειδή, με την ολοκλήρωση της σύμβασης, η ανάδοχος εταιρεία έχει υποχρέωση να προσλάβει 120 εργαζομένους στην αρχή και σε βάθος τετραετίας να ξεπεράσει τους 400 σύμφωνα με το σχέδιο και επειδή κάθε θέση εργασίας είναι πολύτιμη στην Π.Ε.Φλώρινας που παρουσιάζει το μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας στη χώρα
Επειδή, η λειτουργία του ορυχείου δημιουργεί και έμμεσες θέσεις εργασίας δίνοντας οικονομικές ανάσες στην περιοχή και επειδή οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Βεύης, οι οποίοι προηγούνται στις προσλήψεις σύμφωνα με το σχέδιο, περιμένουν, όπως προαναφέρθηκε, περιμένουν 15 χρόνια
Επειδή, κυκλοφορούν πληροφορίες ότι έχει ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Εισαγγελική έρευνα και ποιες ενέργειες υπολείπονται για την ολοκλήρωση της;
2. Πότε προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της απαιτούμενης διαδικασίας και η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φλώρινας

13 σχόλια:

  1. Στάθη κοίτα να κόψεις τα ναι σε όλα και άσε τις ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΠΑΓΑΛΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ. ΕΣΤΩ ΑΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΛΕΙΦΤΗΣ Η ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ. Η ΣΙΩΠΗ ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  3. Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014
    Από το Πολιτικό Γραφείο του Ευστάθιου Κωνσταντινίδη
    Ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, σχετικά με το ορυχείο της Βεύης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα για τη διαδικασία του τρόπου ανάθεσης του δημόσιου ορυχείου της Βεύης (πρώην Βαρβούτη) τίθεται στο αρχείο.
    Ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, την εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας και την έναρξη των εργασιών, ώστε να πάρει ζωή το «στοιχειωμένο» ορυχείο και μαζί του όλη η περιοχή.
    Δηλώνω ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών μου, παρόλη την προσπάθεια κάποιων να υπονομεύσουν την προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας».
    ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Stathi gnwrizeis oti to orixeio einai kleisto edw kai xrooooonia??? eiste anikanoi na prosperasete me nomoys tin grafiokratia poy eseis dimioyrgisate me paleoteroys nomous... i megaliteri diki - agogi - anathesi ergoy, einai asteio na ksepernaei to 6mino.. eiste apoklistika ypeythinoi gia oti tragiko mas symbainei.. eiste h kefalh ths dimokratias, kai min ta rixnete se tritoys... eseis eiste ypeythinoi na nomothetite gia tin kali litoyrgia ths koinwnias mas, kaneis allos... i epomenh xrisimi erwthsh sth vouli na einai gia tin katalilotita toy neroy sto kolymbitirio mas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω δεν βαρέθηκες να κάνεις το ίδιο σχόλιο τόσους μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σταθη ελεος ριγη συγκινησης μας διατρεχουν απο την αποφασιστικοτητα σου να επιλυσεις τα προβληματα του ερμου αυτου τοπου ευγε ευπατριδη σταθη...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οταν φωνάζαμε πριν τις δημοτικές εκλογές ότι ο Στάθης ψηφισε τον φόρο στα χωράφια (που φορολογούνται για παλάτια, 10 στρέμματα στην Ιτια 230.000) τα παπγαλάκια του μας μάλωναν. Τώρα τι ΄χουν να μας πουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εκογες οκτωβριος 2014. Παραιτηση κυβερνησης επειδη "αρνειται" νεο μνημονιο και νεα μετρα. Σταθη ξερεις κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι θέσεις εργασίας ενδιαφέρουν ή εξαργυρώσεις προεκλογικών υποσχέσεων και αντίτιμο της προεκλογικής στήριξης με εκβιασμούς, απολύσεις, βιασμούς συνειδήσεων, απειλές κ.λ.π.? Η "ανάδοχος" εταιρεία μήπως είναι η ΑΚΤΩΡ κύριε βουλευτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.