Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

«Στα μονοπάτια της φύσης της Φλώρινας»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης Φλώρινας, σε συνεργασία με τους ορειβατικούς συλλόγους Φλώρινας Σ.Ε.Ο. και Φ.Ο.Ο.Φ., τον σύλλογο Γυμναστών Φλώρινας, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας και την Π.Ε.Ε.Κ.Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας οργάνωσε διήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Ιουλίου στην περιοχή του καταφυγίου του Παλαιοχωρίου.
Το σεμινάριο είχε τίτλο «…στα μονοπάτια της φύσης της Φλώρινας» και σκοπό είχε να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τα ορεινά μονοπάτια, τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και να αποκομίσουν τα οφέλη που προκύπτουν από τη σύνδεσή τους με το φυσικό περιβάλλον μέσα από τη διαδικασία της υπαίθριας διαβίωσης.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τεχνικές πρώτων βοηθειών, να γνωρίσουν μονοπάτια και ορεινές διαδρομές του Βαρνούντα, να μάθουν να αναγνωρίζουν είδη φυτών και μανιταριών, να κάνουν μαθήματα καταρρίχησης και τέλος, να μάθουν τα μυστικά της υπαίθριας διαβίωσης διανυκτερεύοντας μέσα στη φύση, στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον γύρω από το καταφύγιο του Παλαιοχωρίου.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Βεύης Φλώρινας θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη των Σ.Ε.Ο, Φ.Ο.Ο.Φ και Λ.Ε.Δ.Φ., που μοιράστηκαν μαζί μας τις μνήμες τους, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους κ.κ. Καλυβιάνο Λεωνίδα, Παπαδόπουλο Σταύρο, Χατζάρα Βαγγέλη και Όροβα Χρήστο που βοήθησαν στην προετοιμασία και οργάνωση του χώρου του καταφυγίου για την υποδοχή των συμμετεχόντων. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον κ. Παπαχαρίση Σταύρο που φιλοτέχνησε την αφίσα του σεμιναρίου, στους κ.κ. Δαϊκόπουλο Γιάννη και Ζωγράφο Σταύρο που μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους για τα φυτά και τα μανιτάρια της περιοχής και στον κ. Τοσουνίδη Λάζαρο που βοήθησε όλους τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την καταρρίχηση.
Με το συγκεκριμένο σεμινάριο το Κ.Π.Ε. Βεύης ολοκλήρωσε τις δράσεις του για τη σχολική χρονιά 2013-2014 . Η Παιδαγωγική Ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας , καθώς η μεγάλη ανταπόκριση και η ενεργή συμμετοχή τους συνέβαλαν στην πετυχημένη διεξαγωγή των δράσεών μας. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις προσεχείς δράσεις μας, κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς.

O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Βεύης Φλώρινας
Νίκος Νάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.