Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Οι αποφάσεις της έκτακτης ανοικτής συνεδρίασης του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Έπειτα από την Έκτακτη ανοικτή Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης «Δράσεις για την αποτροπή της εφαρμογής του Ν. 4250/2014 που αφορά στην αξιολόγηση των Δ.Υ.» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 08.07.2014 και ώρα 18:30, στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Φλώρινας και συνάδελφοι από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειάς μας, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1. Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προέδρου για αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των δύο αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών για την αξιολόγηση των υπαλλήλων που εκδόθηκαν στις Γενικές Διευθύνσεις Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και Μεταφορών και Επικοινωνιών, με στόχο τη στήριξη των συναδέλφων με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Σύλλογος.
2. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι μέχρι τις 14 Ιουλίου να παραδώσουν κενές τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης (οι συνάδελφοι αναγράφουν απλά το ονοματεπώνυμό τους, τη Διεύθυνση και το Τμήμα στο οποίο ανήκουν και υπογράφουν την κενή έκθεση αυτοαξιολόγησης) στα μέλη των Δ.Σ. των τοπικών Παραρτημάτων. Τα Δ.Σ. των Τοπικών Παραρτημάτων είναι υπεύθυνα για τη συλλογή των κενών εκθέσεων αυτοαξιολόγησης. Οι κενές εκθέσεις πρόκειται να επισυναφθούν στο κείμενο για τη συλλογή υπογραφών. Κείμενο με συλλογή υπογραφών και οι κενές εκθέσεις αυτοαξιολόγησης θα αποσταλούν στην Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

Η ευθύνη είναι πλέον στα χέρια όλων των συναδέλφων. Καλούμε τους Γενικούς Διευθυντές που εξέδωσαν τις αποφάσεις επιμερισμού των ποσοστών να ανακαλέσουν ακόμη και τώρα, την ύστατη ώρα, τις αποφάσεις επιμερισμού των ποσοστών που έχουν εκδώσει. Οι Γενικοί Διευθυντές που δεν προχώρησαν στην έκδοση αποφάσεων επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης έπραξαν το αυτονόητο, στο πλαίσιο της συνταγματικότητας και του ρόλου της θέσης ευθύνης που κατέχουν σε ένα σύστημα Δημόσιας Διοίκησης που βάλλεται από παντού. Λειτούργησαν ως εργαζόμενοι, σεβόμενοι την προσωπική τους διαδρομή και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών συλλογικών τους οργάνων.
Ο Περιφερειάρχης, ύστερα από τη σταθερή και αταλάντευτη στάση των εργαζομένων και του Συλλόγου, στη συνάντησή του, με το Δ.Σ. δήλωσε ότι δε θα προβεί στην έκδοση των αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών για τις δύο Γενικές Διευθύνσεις, των οποίων οι ορισμένοι Γενικοί Διευθυντές δεν μπορούν να εκδώσουν τις αποφάσεις, και κατόπιν εισήγησής μας έθεσε το θέμα σε Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να συνταχθεί με τις απόψεις του Συλλόγου και να ταχθεί κατά της αντισυνταγματικής και προσχηματικής αξιολόγησης.
Επίσης, καταγγέλλουμε γκεμπελικές πρακτικές Προϊσταμένων Διευθύνσεων της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι προσπάθησαν να εξασκήσουν εκτός ωραρίου εργασίας πιέσεις σε συναδέλφους, με σκοπό να καταθέσουν τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης άμεσα και πρίν την καθορισμένη από το νόμο ημερομηνία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κρίνει αναγκαίο να συνεχίσουμε όλοι μαζί, με στόχο
• να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση
• να μη συμπληρώσει κανείς έκθεση αξιολόγησης
• να μη συμμετέχει κανένας στην αυτοαξιολόγηση
• να μην καταθέσει κανένας εισηγητής έκθεση αξιολόγησης και κανένας αξιολογητής να μη βαθμολογήσει.
Κανένα Πειθαρχικό Συμβούλιο δε μπορεί να λυγίσει την ενωμένη μας αντίδραση. Πλέον, ο καθένας μας πρέπει να επιλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Όποιος ενεργήσει διαφορετικά, αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για τυχόν απολύσεις συναδέλφων, για μειώσεις μισθών, για τη χειραγώγησή τους.

Στη βαρβαρότητα και στις γκεμπελικές πρακτικές της κυβέρνησης απαντάμε με τη συμμετοχή ανεξαιρέτως όλων μας στις δράσεις κατά της αντισυνταγματικής και προσχηματικής αξιολόγησης.

Για περαιτέρω δράσεις-κινήσεις αναλόγως των δεδομένων που θα εμφανίζονται και θα προκύπτουν κάθε στιγμή, θα υπάρχει άμεση ενημέρωση από το Σύλλογο.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Καραθανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.