Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ο Φλωρινιώτης Περικλής Μήτκας νέος πρύτανης του Α.Π.Θ.

του Νίκου Φωτόπουλου

O καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Περικλής Μήτκας εξελέγη στο β' γύρο νέος πρύτανης του ΑΠΘ, του μεγαλύτερου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μήτκας που αντιμετώπιζε τον καθηγητή Νανοτεχνολογίας Στέργιο Λογοθετίδη, κατάφερε να συγκεντρώσει 928 ψήφους έναντι 717 του συναδέλφου του.
Για τα επίμαχα θέματα του ΑΠΘ, που αναζητούν λύσεις, ο κ. Μήτκας λίγες μέρες πριν τις πρυτανικές εκλογές είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός στην καθαριότητα και να γίνονται πιο προσεχτικά οι προκηρύξεις διαγωνισμών σε συνεργασία με το ελεγκτικό συνέδριο, ώστε να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις από ενστάσεις, ενώ θα πρέπει να ζητηθεί η συμβολή των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, στον οποίο το ΑΠΘ καταβάλλει σημαντικό ποσό δημοτικών τελών.
Για τη φύλαξη αναφέρθηκε στο σχεδιασμό master plan με τη συνεργασία της Πολιτείας. Καταλήψεις και παραβατική συμπεριφορά, είπε, θα αντιμετωπίζονται με πειθαρχικές κυρώσεις και η διαφάνεια θα είναι το χαρακτηριστικό λειτουργίας του ιδρύματος. Για τα οικονομικά, υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να καταρτίζεται εγκαίρως και να συνδιαμορφώνεται με το Συμβούλιο Διοίκησης, ώστε να μη χάνονται χρήματα, ενώ έκανε λόγο για εξορθολογισμό δαπανών και αναζήτηση πόρων από το ΕΣΠΑ.
Το αποτέλεσμα των πρυτανικών εκλογών στο ΑΠΘ πάντως θεωρείται «εύθραυστο», καθώς σοβαρό πρόβλημα ενδέχεται να προκύψει από την προσφυγή που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο καθηγητής του τμήματος Χημείας και πρώην αντιπρύτανης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, του οποίου αποκλείστηκε η υποψηφιότητα από το Συμβούλιο Διοίκησης.
Εάν ο κ. Γιαννακουδάκης δικαιωθεί, δεν αποκλείεται οι εκλογές να τιναχτούν στον «αέρα» και αφού ακυρωθούν να επαναληφθούν με νέες υποψηφιότητες…

Πηγή: efsyn.gr

6 σχόλια:

  1. Ένα από τα σημαντικώτερα μυαλά που γεννήθηκαν στην Φλώρινα (όπως έλεγε ένας καθηγητής του στο Γυμνάσιο).Ένας άνθρωπος αξιοπρεπής,τιμιός.Ένας άνθρωπος που μας έκανε περήφανους!Μπράβο Περικλή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Epitelous! Deixe mas ton dromo na xefigoume apo tin mizeria mas... Bravo Perikli!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άννα Ι. Κωνσταντινίδου- Ιστορικός, Διεθνολόγος Msc Βαλκανιολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ ( ερευνητική ομάδα Καθηγ. Παναγιώτη Γκλαβίνη)14 Ιουνίου 2014 στις 7:22 π.μ.

    Ο Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας από την αρχή της εκλογικής διαδικασίας ήταν το φαβορί. Στις 12/06/14 κατάφερε και βγήκε πρώτος σε ψήφους από τον δεύτερο και τρίτο διεκδικητή (Καθηγητές Λογοθετίδη και Παπαδόγιαννη αντίστοιχα). Χθες, 13/06/14, κατάφερε και επικράτησε με την άνεση των 200 και πλέον ψήφων από τον συνεκδικητή του, Καθηγητή Λογοθετίδη. Το εκλογικό σώμα ήταν 2.048 εγγεγραμμένα μέλη ΔΕΠ και ήταν από τις λίγες εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης Πρύτανη που υπήρχε σχεδόν μηδενική αποχή. Συγχαρητήρια στο Νεο Πρύτανη! Όλοι οι Φοιτητές και το Επιστημονικό και Ερευνητικό Προσωπικό Α.Π.Θ. που καταγόμαστε από τη γενέτειρά του είμαστε υπερήφανοι και τον στηρίζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα άτομο που σου εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.Πάντα πίστευα ότι είναι σταθερή αξία και θα έφτανε εδώ που έφτασε.Συγχαρητήρια Περικλή Μήτκα.(Paris 1980).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Φλώρινα τιμήθηκε από έναν άξιο, ταπεινό, εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο. Ο Περικλής Μήτκας είναι η όαση στη σημερινή απαξία όλων. Είναι αυτός που πραγματικά είναι άξιος να διαχειριστεί καθήκοντα υψηλά. Είναι αυτός που έσπασε το απόστημα του κατεστημένου και καλείται τώρα να αποδείξει το αυτονόητο, την χρηστή διοίκηση που τόσο ανάγκη έχει το μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό ίδρυμα. Θερμά συγχαρητήρια, δύναμη και αντοχές στα τόσο σημαντικά καθήκοντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανφάρες και μεγάλα λόγια!
    Η εκλογή του είναι μια προσωπική του επιτυχία και μπράβο του.
    Η Φλώρινα δεν τιμήθηκε από τίποτα, η Φλώρινα θα δει κάτι καλό αν ο Περικλής Μήτκας δημιουργήσει κάποιες δράσεις και συνεργασίες είτε με την πόλη μας ή με το εδώ Πανεπιστήμιο.
    Δυστυχώς, ξέροντας την στάση του σε διάφορα θέματα στο Αριστοτέλειο φοβάμαι πως η εκλογή του θα είναι αρνητική για το ΑΠΘ και για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο συνολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.