Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Απάντηση του Π. Πασχαλίδη στον Β. Τσέπα

Ο κ. Τσέπας, με τον γνωστό τρόπο του, επιτίθεται στο πρόγραμμα του συνδυασμού μου και σε μένα προσωπικά. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Ο κ. Τσέπας, κατά παράβαση καθήκοντος, έχει αρνηθεί να μας παραδώσει οικονομικά στοιχεία του Δήμου τα οποία έχουμε ζητήσει με δύο επιστολές μας (4/3/2014 και 26/3/2014 ) – είναι δε και ο λόγος της μη συμμετοχής μου στην εκπομπή του flash tv (σχετική ενημέρωση του δημοσιογράφου με email η οποία δεν αναφέρθηκε). Επιδιώκει αντί για διάλογο στη βάση στοιχείων, να κάνουμε διαγωνισμό αερολογίας και εξυπνακισμών. Σε τέτοιο υποβαθμισμένο διάλογο δεν συμμετέχουμε. Άλλωστε όταν έχει μικρόφωνο μπροστά του είναι ικανός για τα πάντα: στην συγκεκριμένη εκπομπή κάλεσε του Καρυώτες να προσέλθουν να παραλάβουν οικόπεδα ( Τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η αρίθμισή τους ) χωρίς να έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο καμία σχετική πρόταση, χωρίς ΦΕΚ , χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις και φυσικά νομιμότητα. Αυτή είναι η θητεία του κ. Τσέπα.
Εμείς απαντάμε ότι, έχει ακόμα καιρό να τα προσκομίσει .Τότε θα μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε όπου και όποτε ο ίδιος επιθυμεί.
Δυστυχώς ο κ. Τσέπας δείχνει άγνοια για την εκτέλεση μεγάλων έργων, ίσως επειδή δεν υλοποίησε κανένα τέτοιο κατά τη διάρκεια της θητείας του, και περιορίστηκε στα έργα των 7.000 ευρώ. Έτσι αναφέρεται σε δύο έργα που είχε υποσχεθεί στις προηγούμενες εκλογές αλλά κανένα από τα δύο δεν έχει καν ξεκινήσει και στα οποία αναφερόμαστε στο συνοπτικό μας πρόγραμμα. Συγκεκριμένα:
1. Για το οδικό έργο Πρέσπας Φλώρινας. Αναφέρει «όλα είναι έτοιμα για την υποβολή της μελέτης και των τεχνικών δελτίων στα τομεακά προγράμματα για χρηματοδότηση (συνέντευξη Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Δακή 26 Απριλίου 2014)». Δηλαδή αντί του έργου που είχε υποσχεθεί αναφέρει τις (επαν)εξαγγελίες της προεκλογικής συνέντευξης του περιφερειάρχη κ. Δακή στη Φλώρινα. Στην καλύτερη περίπτωση έπεισε τον κ. Δακή να εντάξει το έργο στις προεκλογικές του εξαγγελίες. Πλην όμως και αυτό αφορά μόνο το υποτμήμα του έργου από την Φλώρινα (ΤΕΙ) μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο όπου έχει μελετηθεί παρέμβαση στην υπάρχουσα χάραξη για εξομάλυνση μερικών στροφών. Αυτό όμως δεν είναι έτοιμο τώρα, ήταν έτοιμο από το 2012 που εκδόθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι. Φυσικά η εξαγγελία δεν αφορά το σύνολο του έργου (Φλώρινα – Πρέσπα) για το οποίο δυστυχώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και φυσικά δεν έχει αδειοδοτηθεί έτσι ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί.
Ο συνδυασμός μας φιλοδοξεί να επιταχύνει τις διαδικασίες μελέτης και αδειοδότησης όλων των τμημάτων ώστε να υπάρχει ασφαλής δρόμος μεταξύ Φλώρινας-Πρέσπας. Σε κάθε περίπτωση υπόσχεται να μην αερολογεί ούτε να παραπλανά, αλλά να σχεδιάζει και να υλοποιεί.
2. Για το έργο της στάγδην άρδευσης στην Πρέσπα ο κ. Τσέπας αναφέρει «Τους πληροφορώ πως κι εδώ όλα είναι έτοιμα για την ανάδειξη του αναδόχου μέσα από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Μακάρι να ήταν έτσι αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η μελέτη εκπονείται από τον περασμένο Οκτώβριο με συμβατική προθεσμία δύο ετών. Ακόμα και αν ο μελετητής καταφέρει όπως υπόσχεται να έχει έτοιμη την προμελέτη νωρίτερα, δηλ. τον ερχόμενο Σεπτέμβριο υπάρχουν 4 τουλάχιστον στάδια πριν μπορέσει να επιλεγεί ανάδοχος για την κατασκευή.
- Να κατατεθεί η προμελέτη και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
- Να εγκριθούν περιβαλλοντικοί όροι από την ΕΥΠΕ του υπουργείου Περιβάλλοντος
- Να εκπονηθεί και να εγκριθεί η τελική μελέτη
- Να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό μέσο
- Να προκηρυχθεί διαγωνισμός μέσω του οποίου θα επιλεγεί ανάδοχος.
Ο συνδυασμός μας ελπίζει με τις παρεμβάσεις του να διασφαλίσει ότι το έργο θα γίνει με τις καλύτερες προδιαγραφές και στο συντομότερο χρόνο με την συμβολή όλων των φορέων της Πρέσπας (του συνεταιρισμού που έχει ήδη κάνει ενέργειες προς το Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, των περιβαλλοντικών οργανώσεων που παρενέβησαν για την χρηματοδότηση της μελέτης, του Φορέα Διαχείρησης του πάρκου Πρεσπών που έχει κι αυτός συμβάλει, του ΤΟΕΒ, κλπ). Το σημαντικότατο αυτό έργο θα γίνει πράξη με την συνεργασία όλων μαζί των Πρεσπιωτών και γι’αυτό είναι τουλάχιστον παράταιρο που ο κ. Τσέπας το χρησιμοποιεί για να βάλλει εναντίον του συνδυασμού μας.
Ο συνδυασμός μας κάνει την τομή και με το τρίπτυχο συμμετοχή, συλλογικότητα και διαφάνεια χαράζει νέα πορεία για την Πρέσπα. Σε αυτή την προσπάθεια σκοπεύουμε να συμπεριλάβουμε όλους τους Πρεσπιώτες, γι’αυτό δεν διεκδικούμε την επικράτηση στις εκλογές μόνο αλλά φιλοδοξούμε να ενώσουμε όλους τους Πρεσπιώτες για να χτίσουμε το μέλλον της περιοχής, ο κ. Τσέπας κάνει κακό στον εαυτό του εξαιρώντας τον από αυτή την προσπάθεια.

Για περισσότερα:
Δείτε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του υποτμήματος Φλώρινα(ΤΕΙ)- Βίγλα από τον Ιούνιο του 2012. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%924%CE%9B%CE%A40-4%CE%A5%CE%A1
Δείτε τη σύμβαση για τη μελέτη του αρδευτικού Πρεσπών
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9B%CE%A1%CE%92-%CE%951%CE%95
Ακούστε το ηχητικό «χαρίζω οικόπεδα» https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rRBuEJhKVE0
 
Με εκτίμηση
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

20 σχόλια:

  1. Αυτά που είχε αναρτήσει ο κ. Τσέπας μπορεί να μας εξηγήσει εάν κατανόησε τα γραφόμενά του; στη συνέχεια να κρίνει τον αντίπαλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή και τεκμηριωμένη απάντηση, ελπίζω να διοικήσετε έτσι κ. Πασχαλίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά τα λές κε Πασχαλίδη, αλλά έπρεπε να πας να ξεμπροστιάσεις τις μπαρούφες του κ. Τσέπα όπως κάνεις πολύ πετυχημένα στην ανακοίνωσή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδη του συνταξανε ενα κειμενο που ειναι ορθο και ολοκληρωμενο δε σημαινει οτι απο αυτο θα βγει ενας θεος που θα εκπληρωσει τα αιτηματα και τα παραπονα σας.......μπαρουφες ειναι επειδη εσυ δεν καταλαβαινεις το θεμα και σου δινουν μασημενη τροφη να τρως.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα καλά αυτό που έστειλε ο Πασχαλίδης για το δρόμο Φλώρινα Βίγλα λέει για μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Που είναι ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας του Τσέπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΡΙΝΤΑ-ΤΣΕΡΙΑ για να περνανε τα μοσχαρια και τα φορτια με τα κινεζικα...

      Διαγραφή
    2. k oxi mono kai alla pollaaaaaaaaaaa

      Διαγραφή
  6. Φλώρινα: Συνάντηση δημάρχου με το ΓΓ Δημοσίων Έργων
    21 Μαρ 2013

    Με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο, συναντήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φλώρινας, παρόντες ήταν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Σωτήρης Βόσδου, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ.κ. Νίκος Ευγγέλου, Άκης Καραγκιοζίδης, Μιχάλης Καρακόλης, Παναγιώτης Μαβίδης και Χρήστος Μπαρδάκας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανός Ρασάικος.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν στα σημαντικά έργα για την περιοχή της Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας, όπως ο κάθετος άξονας, το φράγμα της Τριανταφυλλιάς και ο δρόμος Φλώρινα – Πρέσπες και συζητήθηκε η προοπτική, υπό τις παρούσες συνθήκες, υλοποίησης έργων στη Φλώρινα.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γενικός Γραμματέας δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στην πόλη της Φλώρινας, όπου συζητήσαμε με τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Βουλευτή διάφορα θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως είναι και ο δρόμος για τις Πρέσπες. Σχετικά με το φράγμα της Τριανταφυλλιάς η υλοποίηση του έργου και η πληρωμή των εργαζομένων είναι σημαντική. Δεν ήξερα ότι υπήρχαν οφειλές, το έμαθα από τον κ. Δήμαρχο και από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και είναι κάτι που θα το δούμε μέσα στα πλαίσια του νόμου και των δυνατοτήτων μας και θα το λύσουμε. Η συνεργασία όλων κρίνεται απαραίτητη».

    Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος είπε: «Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε σήμερα τον κ. Γενικό. Ήταν μεγάλη η τιμή που μας έκανε, να είναι σήμερα στη Φλώρινα και να συζητήσουμε για τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος και ο Νομός Φλώρινας. Τον ευχαριστώ θερμότατα και για την παρουσία του σήμερα εδώ, αλλά και γιατί άκουσε με μεγάλη προσοχή τα αιτήματά μας σήμερα».

    Τα θέματα τα οποία θέσαμε στον κ. Γενικό είναι:

    Η κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινας – Πτολεμαΐδας, ένα σημαντικό έργο για το οποίο σήμερα μιλήσαμε για μια καινούργια χάραξη και όχι για τη διαπλάτυνση της παλαιάς οδού. Ας ελπίσουμε ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα υιοθετήσει την πρότασή μας αυτή για νέα χάραξη, ώστε ο δρόμος να είναι συντομότερος και πιο εύκολος στην κατασκευή.

    Η κατασκευή του δρόμου Φλώρινα- Βίγλα -Πρέσπα. Για το δρόμο αυτό αρμόδια είναι η Περιφέρεια, αλλά ελπίζουμε ότι το Υπουργείο θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει το έργο μέσα από τα διάφορα προγράμματα τα οποία έχει και διαχειρίζεται.


    17
    Δεκ 13
    Εξασφαλίστηκε η πίστωση για τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου Φλώρινα - Πρέσπες

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Εξασφαλίστηκε η πίστωση για τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου Φλώρινα - Πρέσπες

    Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Ηλιάδη, εξασφαλίστηκε η πίστωση για την συμπλήρωση και επικαιροποίηση της μελέτης βελτίωσης του οδικού τμήματος Φλώρινα – Ανταρτικό – Πρέσπες (τμήμα ΤΕΙ - Χιονοδρομικό).

    Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της μελέτης, κάτι που θα δρομολογήσει και την υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και θα έχει άμεσα οφέλη για κατοίκους και επισκέπτες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

    Αν κανατε μια αναζητηση για τον δρομο θα το ξερατε αυτο σε αντιθεση ομως συνεχιζετε και μιλατε για τον δρομο και για αλλα τα; οποια αν ψαξετε λιγο στο ιντερνετ θα τα βρειτε ολα μιλατε για εναν δρομο στον οποιο εχει δοσει προτερεοτιτα η ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ.
    Και κατι ακομα τα οικονομικα στοιχεια του δημου και καθε δημου δεν δινοναται απλοχερα σε ολους.
    Αν εκλεγητε τοτε ΕΛΕΝΞΕ αυτα που θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελέτες αναφέρουν όλα αυτά, όχι υλοποίηση που λέει ο Τσέπας. Η διαδικασία είναι 1. μελέτη, 2. έγκριση 3.ένταξη, 4. διαγωνισμός, 5.υλοποίηση. Ο Τσέπας παραμυθιάζει ότι είμαστε στο 5, Αυτά που παρουσιάζεις και αυτά που λέει ο Πασχαλίδης ότι είμαστε στο 1. Συνεπώς συμφωνείς με τον Πασχαλίδη.

      Διαγραφή
  7. Συγχαρητήρια Αλέξη σε βλέπω πολύ ενημερωμένο...........Αλλά ξέχασες κάτι <>. Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω κάτι : << Πότε θα απολογηθείς για την δωδεκαετή σου θητεία στην πρώην Κοινότητα Κρυσταλλοπηγής???????? Τελικά είσαι πολύ θρασύς......και θα ρθει σύντομα η ώρα που θα πρέπει να δώσεις εξηγήσεις για τα πεπραγμένα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι μάσκες έπεσαν!!!!!!!!!!! στο πανηγύρι του Αγίου Γερμανού στο ίδιο τραπέζι του Πασχαλίδη και ο "αδέκαστος" κύριος Τσούλης που οι ημέρες του και τα έργα του σημάδεψαν ολόκληρη την Πρέσπα.... Συγχαρητήρια και σε όλους τους υποψηφίους του κυρίου Πασχαλίδη που διασκέδαζαν μαζί του..........τα σχόλια δικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ δεν ξέρει να τα διαβάζει τα έργα που ΘΑ κάνει ΑΝ βγεί δήμαρχος θα μπορέσει να τα υλοποιήσει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά εσύ 10:59 μ.μ. έχεις φάει γερό κόλλημα με τον Αλέξη, άλλωστε το ότι ήταν 12 χρόνια Πρόεδρος στη Κρυσταλλοπηγή αυτό τα λέει όλα.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Trasia auta ta gragoun ta gatakia pou tous ekanes m douleia tosa xronia exoun kai parapona ..... gia na se ftasoun theloun polu akoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευτυχώς οι υποψήφιοι του Πασχαλίδη, δεν είναι σαν αυτούς του Τσέπα, όλο προσποίηση.....ποιον πάτε να κοροϊδέψετε ρε, που τρέχετε πίσω από τον Τσέπα μόνο για τη τσέπη σας..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καρά-like! Μπράβο Παναγιώτη σου εύχομαι να είσαι ένας πολύ πετυχημένος Δήμαρχος, για το καλό της Πρέσπας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O ALEXHS OPWS TON APOKALOYN OI ANTHRWPOI TOY TSEPA.TA 12 XRONIA POY HTAN PROEDROS STHN KOINOTHTA KRYSTALLOPHGHS EKANE PARA POLLA ERGA POY VOH8HSAN STHN ANAPTHXH TOY XWRIOY.AS STAMATHSOYN OI ANTHRWPOI ( GLEIFTES) TOY TSEPA NA KRINOYN TO ALEXANDRO TRASIA KAI AS AXIOLOGHSOYN TO ANIPARKTO ERGO TOY TSEPA KAI THN TWRINH KATASTASH TOY DHMOY ME XILIADES XREH , APLHRWTOYS ERGOZOMENOYS . APLHRWTOYS ERGOLAVOYS K . L. P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πασχαλίδη είμαστε μαζί σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.