Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στη Βεγορίτιδα

Χθες στις 12:08 μ.μ. προσυδατώθηκε το πρώτο υδροπλάνο στη Βεγορίτιδα και συγκεκριμένα στην προβλήτα του Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου.
Με την πρώτη αυτή πτήση ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις των υδατοδιαδρόμων από την εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», που έχει αναλάβει τον φάκελο για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας.
Η πρώτη δοκιμαστική πτήση και προσυδάτωση στη Βεγορίτιδα έγινε με υπερελαφρό υδροπλάνο, ενώ θα ακολουθήσουν και δοκιμαστικές πτήσεις με άλλους τύπους υπερελαφρών υδροπλάνων.
Η αρχή έγινε και το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο λιμναίο υδατοδρόμιο της χώρας.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης τόνισε την αναπτυξιακή διάσταση του υδατοδρομίου αφενός για τις μετακινήσεις των κατοίκων και αφετέρου των πολυάριθμων επισκεπτών των τουριστικών προορισμών της ευρύτερης περιοχής. Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική βούληση για δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας και τη σημαντική συμβολή του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στη μεγάλη αυτή αναπτυξιακή προσπάθεια.
Στην πρώτη προσυδάτωση υδροπλάνου στη Βεγορίτιδα παρών ήταν και ο υπεύθυνος υδατοδρομίων της εταιρίας κ. Πολυχρόνης Ροντογιάννης, που αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα και στο χρονοδιάγραμμα της αδειοδότησης του υδατοδρομίου.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” Τάσος Γκόβας αναφέρει: “Το νομοθετικό πλαίσιο μετά και την υπογραφή των ΚΥΑ, που αποτέλεσε στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και του αρμόδιου Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, είναι ολοκληρωμένο και λειτουργικό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά την λίμνη Βεγορίτιδα θα αδειοδοτηθούν Υδατοδρόμια και σε άλλες λίμνες της χώρας μας γεγονός που θα επιτρέψει στα Υδροπλάνα να συνδέουν, πέρα από τα νησιά, και σημαντικές παραλίμνιες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας”.

6 σχόλια:

  1. Ευκαιρία να κοιτάξουν και οι δικοί μας το δικό μας ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.
    Οι ευκαιρίες υπάρχουν. Ο συγκεκριμένος τύπος υδροπλάνου μπορεί και έχει το πλεονέκτημα να προσγειώνεται και σε εδάφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πόσους επιβάτες έφερε? να κάνουμε και έναν ...ισολογισμό της απόσβσης της εν λογω προσπάθειας....αεροδρόμιο Φλώρινας ....Μόνο ένας ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ με την βοήθεια μας μπορεί να το αναστήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προεκλογικά τερτίπια...
    Μόνο μιά ερώτηση
    Απο που θα έρχετε υδροπλάνο.
    Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.: . Δείτε τα υδατοδρόμια για υδροπλάνα που είναι στα σκαριά.
    ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ετσι λέει η επισημη ανακοίνωση της εταιρείας ΄΄Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.:''

    ''Με στόχο να καλύψει 18 προορισμούς στην ελληνική επικράτεια η εταιρία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε (HELLENIC SEAPLANES S.A) στοχεύει να μπει δυναμικά στον χώρο των υδατοδιαδρομών μετά τις τελευταίες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο''.
    Ποιοί είναι οι 18 προορισμοι.Το λέει παρακάτω...
    ''Η εταιρία σχεδιάζει να συνδέσει την Αττική (μητροπολιτικό υδατοδρόμιο), με τα Κύθηρα, τη Νάξο, την Πάρο, την Κάρπαθο, τη Σητεία και τη Σκιάθο, τη Ρόδο με την Κω, την Αστυπάλαια και τη Λέρο, την Κω με την Αστυπάλαια και τη Λέρο, την Κέρκυρα, με τη Ζάκυνθο και τέλος το Άκτιο με την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.''
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ...ΜΟΝΟ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
    Ετσι σας κοροιδεύουν και πάλι θα τους ψηφήσετε...
    Η Λα΄ι'κή Συσπείρωση του Κ.Κ.Ε. ποτέ δεν σας έχει πεί τέτοιες...μπούρδες...
    Αρα σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δημιουργηθούν υποδομές εκεί όπου υπάρχουν προυποθέσεις. Το αεροδρόμιο της Φλώρινας χρειάζεται, ακόμα και ως σταθμός ανεφοδιασμού, είναι ένα απο τα πλεονεκτήματα - ΑΤΟΥ της περιοχής. Είναι ένας κόμβος επικοινωνίας απο και προς τα άλλα μέρη.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα υδροπλάνα θα προσεγγίζουν τους υδατοδιαδρόμους για να μπορούν οι επισκέπτες να πχ απο Αθήνα (Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο) να συνδεθούν με τουριστικούς προορισμούς όπως Ο Αγιος Αθανάσιος, Το χιονοδρομικό Κέντρο του Καιμακτσαλάν, το Νυμφαίο. Στο μυαλό αυτών που σχεδίασαν και υποστηρίζουν αυτή την ιδέα, υπάρχουν χιλιάδες ευρω, και απευθύνεται σε μια κάστα ανθρώπων που έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν τα σημεία αυτά, μέσω του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας. Οι μπίζνες Είναι μπίζνες, ρίχνεις λεφτά - το δόλωμα για να βγάλεις τα διπλάσια, και φυσικά όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις ήπιες δραστηριότητες των παραδοσιακών ψαράδων της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΛΤΣΚΑ...TRAGIK..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.