Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη - εκδρομή του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Οδηγώ και δε σε σκέφτομαι» ο ρόλος του αυτοκινήτου στο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η Γ΄τάξη των ειδικοτήτων Μηχανολογίας και Οχημάτων επισκέφθηκε το ΚΠΕ Μελίτης, το ορυχείο Αχλάδας και τον ΑΗΣ Μελίτης.
Στο ΚΠΕ Μελίτης οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Άνθρακες ο Θησαυρός» και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον ΑΗΣ Μελίτης και το ορυχείο Αχλάδας. Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος (εξοικονόμηση ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά.). Ειδικότερα ενημερώθηκαν για τον επιβαρυντικό ρόλο των συμβατικών καυσίμων που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα αυτοκίνητα και κυρίως γνώρισαν τα οφέλη των «πράσινων» οχημάτων (ηλεκτρικά, υβριδικά, υδρογόνου κλπ)
Ευχαριστούμε πολύ όλη την ομάδα του ΚΠΕ Μελίτης για τη φιλοξενία , την ενημέρωση και την προσαρμογή του προγράμματος «Άνθρακες ο Θησαυρός» στις ανάγκες των μαθητών της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος
Δογούλη Άννα
Δούκα Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.