Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μακεδόνες από όλο τον κόσμο στο Λιτόχωρο και τη Φλώρινα

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων και για την αντιμετώπιση της ανιστόρητης προπαγάνδας της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων, το 67ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α, που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 11 Ιουλίου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα εκλεγεί και το νέο προεδρείο της οργάνωσης, που είναι από της μεγαλύτερες της ομογένειας στις Η.Π.Α. Παράλληλα, το Σάββατο 13 Ιουλίου οι σύνεδροι θα παραβρεθούν στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων, που θα διεξαχθεί στην ακριτική Φλώρινα στις 13 και 14 Ιουλίου.
«Οι απανταχού Παμμακεδονικές Ενώσεις στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας ενάντια σε κάθε διεθνή, επιθετική και ανιστόρητη προπαγάνδα. Υπερασπιζόμαστε τα δίκαια της γενέτειρας και συμβάλλουμε στην πρόοδο της χώρας μας για ένα καλύτερο μέλλον. Με τα δύο συνέδρια, θέλουμε να δείξουμε την ενότητα και την ζωντάνια του Μακεδονικού Ελληνισμού και να εορτάσουμε όλοι μαζί τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Μακεδονίας» δήλωσε στο protothema.gr η κυρία Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.
Παράλληλα το τριήμερο 12,13 και 14 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχή χρονιά στη Σιταριά Φλώρινας, το «Παμμακεδονικο Αντάμωμα» με τη συμμετοχή 100 και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από ολόκληρη την Μακεδονία.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς, έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Μακεδονικούς Συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τον μακεδονικό Ελληνισμό.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Φλώρινας.

3 σχόλια:

  1. oti den sumetasxei oute enas sullogos apo ton nomo flwrinas sto ellhniko auto antamoma sas leei tpt..??? fernoun blaxous kai pontious kai kanoun <> kai kala...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προτιμούσα να μην ασχοληθώ καθόλου με το αφελέστατο σχόλιό σου, αλλά δυστυχώς η βλακεία σου μπορεί να παρασύρει και άλλους που ενδεχομένως να έχουν άγνοια.
      Που έμαθες ρε φιλαράκι εσύ πως δεν θα συμμετάσχουν σύλλογοι από τον νομό; Εγώ δλδ, γιατί ξέρω πως έχουν σταλεί προσκλήσεις συμμετοχής σε όλους σχεδόν τους πολιτιστικούς συλλόγους;
      Πέρυσι συμμετείχαν πάρα πολλοί σύλλογοι του νομού (μην αναφέρω τον καθένα ξεχωριστά)το ίδιο θα γίνει και φέτος. Συνεπώς άσε τα βλακώδη υπονοούμενα. Εκτός αν υπονοείς και κάτι άλλο με το ελεεινό και τρισάθλιο μυαλό σου... Οι Βλάχοι και οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες;
      Άσε... Μην απαντήσεις καλύτερα... Πόσες βλακείες να αντέξω να διαβάσω ακόμα;

      Διαγραφή
    2. epeidh eisai polu ekshpnos esy.. gia pes moy poios syllogos 8a er8ei apo toys peripoy 60 poy exei o nomos flwrinas... ante 1 - 2.. mporei eseis na steilate prosklhseis alla to sunolo den 8elei kai den kai den prokete na sumetasxei...!!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.