Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα - καταγγελία της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας καταγγέλλει την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και τον συνεχιζόμενο κυβερνητικό κατήφορο. Κυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν την επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους και τις ζωές τους ως απλούς αριθμούς. Επιτίθενται ανεξαιρέτως σε όλους τους εργαζόμενους τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα. Διασπώντας την κοινωνική συνοχή και το πνεύμα αλληλεγγύης των εργαζομένων, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λογική του «διαίρει και βασίλευε», συνεχίζουν τη βάρβαρη πολιτική των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων. Δεν τους νοιάζει τίποτε. Ούτε οι οικογένειές μας, ούτε τα παιδιά μας, ούτε οι άρρωστοί μας, ούτε η ζωή μας, παρά μόνον οι αριθμοί.
Έχοντας ήδη μειώσει με την εφαρμοζόμενη πολιτική τους (συνταξιοδοτήσεις χωρίς προσλήψεις) το προσωπικό της εκπαίδευσης κατά 15,2% τα τελευταία 2 χρόνια, συνεχίζουν να υποσκάπτουν τη δημόσια παιδεία. Περίπου οκτώ χιλιάδες αναπληρωτές δεν θα επαναπροσληφθούν την επόμενη σχολική χρονιά, όταν ήδη την προηγούμενη σχολική χρονιά χανόταν πανελλαδικώς χιλιάδες ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Χιλιάδες συνάδελφοι έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης. Και παρόλα αυτά η Κυβέρνηση θέλει να θέσει ακόμη 3500 εκπαιδευτικούς και 12500 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, χωρίς κριτήρια, χωρίς λογική, μέσα σε σύγχυση και πανικό, χωρίς πραγματικό σχεδιασμό για τη βελτίωση της κατάστασης, με τη λογική «σε όποιον κάτσει ο κλήρος», απλώς και μόνον επειδή το επιτάσσει η Τρόικα. Προφανώς δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχτεί πλέον αυτόν τον ορυμαγδό, αυτή τη λαίλαπα.
Πριν 2 μήνες όταν επέταξαν τους εκπαιδευτικούς είπαν ότι το κάνανε «για το καλό των μαθητών». Κανείς τους όμως δεν απολογήθηκε για το αν τα θέματα των Πανελληνίων σεβόταν τη ψυχική υγεία των διαγωνιζομένων ή όχι. Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα καλυφθούν τα χιλιάδες λειτουργικά κενά που θα προκύψουν, όπως κάθε χρόνο, από το Σεπτέμβριο. Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για το αν και με ποιο τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία υπό αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνουν και πυροδοτούν.

Η παιδεία είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό.
Για να υπάρχει παιδεία χρειάζονται εκπαιδευτικοί.
Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.
Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει.
Η πολιτική αυτή πρέπει να σταματήσει.
Να θέσουν σε διαθεσιμότητα τους εαυτούς τους.


Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.