Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κάποτε... Οικόπεδο Κτηματικής Ασχήμιας!

Αγαπητοί Πολίτες της Φλώρινας, των Τεχνών και των Παθών.
Ένα οικόπεδο του Ελληνικού Δημοσίου που είναι στην “ευθύνη” της Κτηματικής Υπηρεσίας Φλώρινας είχε εγκαταλειφθεί και έμεινε ανεκμετάλλευτο και χωρίς καμιά φροντίδα για παραπάνω από μια 15ετία. Με μόνη εξαίρεση ένα διάστημα - μέσα στο οποίο δεν άλλαξε η κατάστασή του χωρίς τη συμβολή μας - που νοικιάστηκε σε γείτονα, ιδιοκτήτη μαγαζιού Διασκέδασης στον Πεζόδρομο, με την Υποχρεωτική Προϋπόθεση Parking για το μαγαζί!
Είχε γεμίσει αγριόχορτα ίσα με το μπόι μας και πέρα απ' το ότι ήταν τελείως άσχημη εικόνα για τη γειτονιά, έκρυβε και ένα σωρό κινδύνους. Μαζευτήκαμε λοιπόν κάμποσοι από τη γειτονιά και πήραμε την πρωτοβουλία να το καθαρίσουμε, φυτέψαμε λουλούδια σε γλάστρες και παλιά λάστιχα αυτοκινήτων για αρχή, για να το ομορφύνουμε και να παίζουν τα μικρά παιδιά μας με ασφάλεια! Βάλαμε ο καθένας και από μια καρέκλα, βρέθηκε κι ένα παλιό τραπέζι και καθόμαστε παρέα, περνάνε γνωστοί και άγνωστοι και μας δίνουν συγχαρητήρια, κάνουμε σχέδια για να το ομορφαίνουμε ακόμα περισσότερο, και έχουμε τα παιδιά μας να παίζουν εκεί μέσα, χωρίς ν' ανησυχούμε οτι θα διασχίζουν συνεχώς τον πολυσύχναστο δρόμο μας.
Πριν προλάβουμε να χαρούμε καλά καλά, πέρασε ο "Υπεύθυνος" της Κτηματικής Υπηρεσίας και μας ζήτησε να τα μαζέψουμε! Τον ενόχλησαν το τραπέζι και οι καρέκλες, έψαχνε το κλειδί από την κλειδαριά που όπως λέει είχε βάλει ο ίδιος, από εμάς, και μας είπε ότι την επόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου θα έρθουν να το φράξουν.. Μας πρότεινε μάλιστα να απευθυνθούμε στο Δήμο να το αγοράσει και να το κάνει Παιδική Χαρά. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Δήμος θα τρέξει σε καιρό κρίσης να μας ικανοποιήσει το αίτημα αυτό! Ανέφερε επίσης ότι αν πάθει κάποιο παιδί κάτι εκεί μέσα θα είναι δική του ευθύνη. Για την ευθύνη της υπηρεσίας να το διατηρεί τόσα χρόνια όπως θα 'πρεπε που λίγο έλειψε να μας φάνε τα φίδια, ουδείς λόγος!! Αυτά ήταν τα επιχειρήματά του και ότι έχει ευθύνη να προστατεύει τη δημόσια περιουσία. Από ποιους; Εμείς τι κάναμε δηλαδή; Τη βανδαλίσαμε;
Αν μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τη λογική πίσω από μια τέτοια κίνηση ας το κάνει !! Το ότι φροντίζουμε το χώρο, και παίζουν παιδιά εκεί μέσα με ασφάλεια δεν του λέει τίποτα; Προτείναμε να περνάει και να πίνει και ο ίδιος καφέ μαζί μας, αλλά ούτε αυτό τον συγκίνησε..
Τα παιδιά που παίζουν απ' όλη τη γειτονιά και από άλλες τριγύρω, έμαθαν τα δυσάρεστα και με εμφανή την απογοήτευση τους, άρχισαν να γράφουν σε χαρτί μηνύματα όπως: “Αγαπάμε αυτό το χώρο!!”
Διαμαρτυρόμαστε και απευθυνόμαστε λοιπόν στους συμπολίτες μας και ζητάμε να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια να βελτιώσουμε τον τόπο μας..με τις δικές μας δυνάμεις ως ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου . Σκεφτείτε μόνο ότι , κάπου, σε κάποιες γειτονιές, με συλλογική και δημιουργική προσπάθεια, μπορεί να δοθεί σε όλους μας μια “ευκαιρία” να βελτιώσουμε τον τόπο μας και κατ' επέκταση ..τις ζωές μας!

Με εκτίμηση και λαχτάρα για ένα καλύτερο αύριο..
Η γειτονιά της Παύλου Κύρου ( έναντι Ιατρεία ΕΟΠΠΥ - πρώην ΙΚΑ)

14 σχόλια:

  1. Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να βοηθήσει?
    Η μήπως η κτηματική είναι υπεράνω όλων? Στην τελευταία μας προσπάθεια τους παρακαλέσαμε να δούν ανθρώπινα το θέμα, απάντησαν ότι η κτηματική δεν εχει κοινωνική πολιτική.Άρα γιατι υπάρχει αφού
    δεν προσφέρει τίποτα στην κοινωνία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ο νόμος είναι υπεράνω όλων.

      Μια πολύ ενοχλημένη γειτόνισσα

      Διαγραφή
    2. Τι σε ενόχλησε ακριβώς;

      Διαγραφή
  2. Μαζευτείτε, φτιάξτε έναν σύλλογο, νοικιάστε τον χώρο και κανείς δεν θα μπορεί να σας διώξει.























    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας πληροφορούμε ότι ο Υπεύθυνος της Κτηματικής όταν άλλοιτου ζητήσανε να το νοικιάσουνε για τα αυτοκίνητά της γειτονιάς, τους είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια νομική διαδικασία! Ετσι αξιοποιήται η Δημόσια περιουσία!Και έτσι προστατεύεται από καταλήψεις με λουλούδια και καρέκλες!Ούτε κλειδαριά σπάσαμε,ούτε άλλη βάλαμε! Ξέρετε πιά άλλα πρέπει να ελέγχετε(!),και όχιαπό "Υπηρεσιακή φοβία" να μεγαλοποιήτε το απλό περιβαλλοντικό-κοινωνικό θέμα σε κίνδυνο κατάληψης.Αν καταστρέψετε και την Κερασιά ΄που επέζησε με την φροντίδα της γειτονιάς, θανοίξετε κιάλλο....θέμα!Αφήστε να το χαρούν τα παιδιά της γειτονιάς και μήν ανακατευετε φαντασματα εμφυλιοπολεμικά!Ελάτε και εσείς να παίξετε μαζί τους! Αλιώς να το καθαρίζετε καθε χρόνο εσείς...

      Διαγραφή
  3. να το αξιοποιήσει ο..ταιπεδας-ας αφού είναι αναξιοποίητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα της έκτασης που κατέχει η Κτηματική αγαπητοί μου βρίσκεται στο γεγονός οτι δεν χρησιμοποιείται το μέρος για τις ανάγκες που προτείνεται, αλλά εσείς στήσατε ολόκληρο γραφείο, σε λίγο θα φέρετε και καμιά καμπίνα για να δροσίζονται τα παιδιά, γιατί το κράτος δεν είχε προνοήσει να εγκαταστήσει βρύσες στη μέση του κτήματος. Άλλη μια τακτική των άτακτων να βάζουν μπροστά τα παιδιά και τις ανθρωπιστικές π@@@@@ς και να προχωράνε. Κάποτε εδώ στη Φλώρινα έβαζαν τα παιδιά να περάσουν πάνω απο τις νάρκες για να καθαρίσει ο τόπος. Για άλλη μια φορά εμένα με πείσατε. Βιλα Αμαλία Ν2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή σου!Εχω δει ποσα πολλα παιδακια απολη την περιοχη παιζουν εκει, αν εισαι τσιράκι της κτηματικής μην παραπλανείς τον κόσμο. Φαινεται το ''ολοκληρο''γραφείο στην φωτογραφια(δυο καρεκλες και δυο κασες.

      Διαγραφή
  5. Δε φτάνει που μας ρουφάνε το αίμα θα πληρώνουμε και νοίκι για να αξιοποιούμε οικόπεδα δίπλα μας που βρίσκονται σε εγκατάλειψη;

    Εγώ θα μιλήσω για Καπιταλιστικές Π@@@@@ς κι εσύ λέγε ότι θες για βίλες Αμαλίας και παιδιά που τα βάζαν να περάσουν πάνω από νάρκες για να καθαρίσει ο τόπος.. Ακούς εκεί!!

    Ας βρει η Κτηματική έναν κατάλληλο ενοικιαστή στις μέρες μας να το νοικιάσει για να το αξιοποιήσει Αγαπητέ Ανώνυμε Ανθρωπιστή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να προχωράνε; Σε τι; Άτακτοι; Αν το στήσουν το γραφείο κανονικά όμως και πληρώνουν νοίκι, από τα πολλά που τους περισσεύουν στις μέρες μας..Αντί να πoύμε ένα ευχαριστώ και ένα μπράβο τους κολλάμε και την ετικέτα των άτακτων που πάνε να φάνε γη ε; Έλεος Πια? Φλώρινα της Μιζέριας!!

    Μπορεί κάλλιστα η υπηρεσία αν βρει να το αξιοποιήσει με χρηματική απολαβή να το κάνει και αυτό το ξέρουμε όλοι.. μέχρι τότε ας τους αφήσει να το χαρούνε.. κι ας ψάχνει απελπισμένα για ενοικιαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουμε κι εμείς στη γειτονιά μας ένα οικόπεδο, είναι ιδιώτη αυτό, είναι σκέτο τσιμέντο! Ελάτε να βάλουμε κι εδώ λουλούδια, δέντρα, παιχνίδια για τα παιδιά μας...
    Είναι και μεγαλύτερο από το δικό σας!

    Η γειτονιά της Άρεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επώνυμα θα σχολιάσει κανείς; Ε ρε γλέντια!!! Για μια αόρατη Βίλα Βανίλλα.. Υπόγεια θα 'ναι μάλλον ...και πλακώθηκαν 2 γάϊδαροι σε ξένο αχυρώνα!! Ή μήπως είναι και των Δυο? Πα πα πα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεκόλλα ρε φίλε με τη Βίλα Αμαλία και το πεδίο του Άρεως!
    Βλέπω ξέρεις λεπτομέρειες για το ποιο οικόπεδο είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο, με χώμα ή τσιμέντο..Σε τα μας; Κλείστο και πάρτο αγκαλιά να το χαίρεσαι στον ύπνο σου! Σήριαλ πια η Βίλα Αμαλία, και την πιπιλίζεις συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.