Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Είχε προηγηθεί η δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία οι υπουργοί αποκτούν το δικαίωμα να κλείσουν φορείς του δημοσίου με μια υπογραφή.
Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε θύλακα αδιαφάνειας την ΕΡΤ και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ ανήγγειλε ότι σύντομα θα λειτουργήσει νέος φορέας ραδιοτηλεόρασης, που θα είναι δημόσιος αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικός.
Είπε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν και ότι όσοι επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης στον νέο φορέα.
Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι οι μεταδόσεις θα σταματήσουν με το τέλος του αποψινού προγράμματος.
Η ΕΡΤ είναι η πρώτη από τις εταιρείες του Δημοσίου, στην οποία μπαίνει λουκέτο, στο πλαίσιο των συμφωνιών της κυβέρνησης με την τρόικα για κλείσιμο φορέων και οργανισμών, καθώς και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Newsroom ΔΟΛ

13 σχόλια:

  1. Να κλείσει, να κλείσει! Φάγανε, φάγανε τα λεφτά του Δημοσίου.... Φτάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, ρε! Όλοι αυτοί έξω από την ΕΡΤ δουλεύουν στο κανάλι; Δεν είμαστε καλά! ΚΑΙ Αυτοί μας φουσκώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ; Κλείσιμο ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το 80΄αν ήσουν στην ΚΛΑΔΙΚΗ έμπαινες στην ΕΡΤ, σαν δημοσιογράφος, παρουσιαστής, κάμεραμαν, μουσικός ή ακόμα και καθαρίστρια!! ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

    Υ.Γ. Δείτε ένα σημείο της ταινίας του Μουστάκα «και Αυτός το Βιολί του» και θα καταλάβετε! http://www.youtube.com/watch?v=aB_g8D0_5sw στο 1:01¨30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στο δικό μου το χωριό πάνω στον Γράμμο το μόνο κανάλι που βλέπουν οι παππούδες μου είναι η ετ1 ετ2 ετ3 και κάτι αλβανικά εάν κλείσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ και αυτοί πληρώνουν χαράτσι και ερτ στη ΔΕΗ δεν πρέπει να σταματήσει με τίποτα η εκπομπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ. ΝΤΡΟΠΗ, ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΡΤ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον κύριο που φαίνεται τόσο οργισμένος και βροντοφωνάζει "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ'' και όλους που βρίσκοντια στο ίδιο μήκος κύματος με αυτόν :

    ¨Όταν θα έρθει η φωτιά και στο σπίτι σας, σίγουρα θα βρεθούν πολλές παρόμοιες φωνές που θα κραυγάσουν παρομοίως "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ''.

    Όταν δε θα έχετε υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα, όταν θα χάσετε τη δουλειά σας ξαναφέρτε στο μυαλό σας αυτό που εκστομίσατε.

    ΥΓ για τον κύριο που είπε ότι "αυτοί μας φουσκώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ" : Πέρα του ότι ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει φουσκώσει με αποφάσεις αυτών που κλείνουν την ΕΡΤ, αν ακούσατε καλά τον Κεδίκογλου είπε ότι το τέλος ανταποδοτικότητας κοστίζει 700.000.000 χρόνο στον ελληνικό λαό, και με την επαναλειτουργία του νέου φορέα θα είναι λιγότερο κατά 100.000.000. Δηλαδή θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε 600.000.000 για όσους εχουν αυταπάτες. Δηλαδή ελληναρά μου θα γλιτώσεις ίσως 1 ευρώ το μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν όμως η φωτιά έκαιγε το σπίτι του γείτονα, δεν είδα κανέναν βολεμένο της ΕΡΤ να τρέχει για νερό.
      Και στην τελική προτιμώ να έχω ιατρική περίθαλψη παρά μερικούς αργόσχολους να καλύπτουν εκδηλώσεις ανάλογα με το προσωπικό τους ωράριο, να βάζουν ίδιες λίστες τραγουδιών καθημερινά και να περιμένουν πότε θα τους "κοιτάξει" καμιά φοιτήτρια. Από εκείνες που πάνε για πρακτική ντε...

      Διαγραφή
  8. Ο ορισμος του πραξικοπηματος..
    Εχει χαθει καθε μετρο,τα παντα γινονται αποσπασματικα
    και χωρις προγραμμα.Η ενημερωση του κοσμου
    αφηνεται στα φιλια χερια των νταβατζηδων του Μπομπολα.
    Θα μεινει στην ιστορια ως η μεγαλη μ@λ@κι@ του Σαμαρα και θα αποτελεσει το πολιτικο του τελος.

    Ετσι πανε αυτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για το θέμα της ΕΡΤ

    ΟΙ δικές μου ερωτήσειςείναι οι εξής προς όλους που είναι βολεμένοι ή βολευτηκαν απο το καθεστώς Πασοκ :
    1 .Χρειαζόταν χαρτί της Κλαδικής ή της Τ.Ε του Πασοκ για να διοριστεί κάποιος στην ΕΡΤ ή στην Τράπεζα της Ελλαδος για παράδειγμα τα τελευταία 30 χρ'ονια . Ναι ή όχι ?
    2 .Ξέρετε πολλούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλαδικής Εμβέλειας ή Δορυφορικής Εμβέλειας να εισπράτουν χαράτσι απο την ΔΕΗ , το οποίο πλήρωναν μέχρι και τα ηλεκτροδοτούμενα κοτέτσια και τάφοι ?
    3. Ας μας πεί κάποιος απο τα παλλικάρια που δουλεύαν στην ΕΡΤ ΠΟΣΑ ΤΟΥς ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ , ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ !!!!!!, ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ?
    4. Ποιό εθνικό δίκτυο άλλης χώρας απασχολεί 603 ...Δημοσιογράφους !!!!!
    5.Με ποιό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ προσελήφθησαν αυτοί οι 2665 ?
    6.Ποια άλλη τηλεόραση ανάθετει σε εξωτερικούς παραγωγούς σειρές και εκπομπέςπου στοίχιζαν πανάκριβα στον Ελληνικό λαό ?
    7.Γιατί εκδίδανε ένα περιοδικό (Ραδιοτηλεόραση ) με 0 αναγνώστες.
    8.Γιατί σε ακριτικές περιοχές όπως η φλώρινα δεν έφτιαξε ποτέ η ΕΡΤ ένα σωστό δίκτυο αναμεταδοτών ώστε να υπάρχει καλό σήμα και να μην ξοδεύει λεφτά ο κοσμος για κεραίες και ενισχυτές προς ωφέλεια των τοπικών εμπόρων Ηλεκτρονικών ?
    9. Οταν την Δεκαετία του 80 , δεν υπήρχε καμιά ανεξάρτητη πηγή πληροφόρησης (κανάλι - ή Ραδιόφωνο ) , και όλες οι ειδήσεις και οι εκπομπές ήταν Πράσινες απο την Πασοκική προπαγάνδα , που ήταν όλοι αυτοί οι βολεμένοι που τώρα χύνουν κροκοδείλια Δάκρυα για την ΕΡΤ?
    10.Γινόταν ή όχι "πλιάτσικο " στην ΕΡΤ απο τους ίδιους τους εργαζόμενους ?
    11. Γιατί όλες οι "προκυρήξεις" προσλήψεων προσωπικού (όσες δημοσιεύονταν ) , ήταν "φωτογράφικες , ακόμα και η τελευταία που αφορούσε 2 τεχνικούς για το ψηφιακό Αρχειο της ΕΡΤ?

    Οσο για αυτούς , ειδικά για τον τελευταίο που λεει ότι ήρθε το πολιτικό τέλος του Σαμαρά ας μην βιάζεται , και ας μας πει πόσους συγγενείς του βόλεψε το Πασοκ και που , που τολμά να Καθυβρίζει τον Πρωθύπουργο της Ελλάδος !!!!!
    Ο Πασοκος που μεταλλάχθηκε σε Συριζαίο σε όλο του το μεγαλείο !!!!!
    Οσο για την μεγαλύτερη βλακεία αυτή είναι του Σημιτη που μας έβαλε στο € , και του Γ Παπανδρέου που έφερε την Τρόικα στην Ελλάδα !!!!!!
    Ευχαριστώ για την φιλοξενια στο βήμα σας και ελπίζω να δημοσιευτεί το σχόλιο μου ..
    Ν.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε λοβοτομημενε σχολιαστη Ν.Μ..

    Κατανοω πληρως την δυσκολια που εχεις να καταλαβεις
    οτι υπαρχουν ατομα που δεν βολευτηκαν απο κανεναν
    πουθενα.Επειδη εσυ και ο περιγυρος σου εμαθε-μεγαλωσε-
    γαλουχηθηκε σε συνθηκες σαπιλας και υποταγης,φιλωντας
    κατουρημενες ποδιες.

    Κατανοω την αγωνια σου για τον παραφρωνα εντολοδοχο
    δοσιλογο φερομενο πρωθυπουργο και τα τσιρακια του.

    Κατανοω πως προτιμας να ακους μονο σκοπιανους σταθμους αρκει να γινει αυτο που θελουνε τα αφεντικα σου.

    Κατανοω πως δεν σε ενδιαφερει η καταλυση της εναπομεινουσας δημοκρατιας και προτιμας την φιμωση
    και την προπαγανδα των καθεστωτικων σταθμων ιδιωτικων συμφεροντων...σταθμων που θα αναφερθουν στον τοπο σου μοναχα αν καταστραφει ολοκληρος και πολυ σου ειναι..

    Αναφερεσαι σε σκανδαλα για προσληψεις κτλπ λες και αυτα τα οριζαν οι εργαζομενοι και οχι οι εκαστοτε κυβερνωντες..

    Να κλεισουν τοτε και τα νοσοκομεια..Αφου δεν μας παρεχουν υψηλου επιπεδου ιατρικες παροχες

    Να κλεισει και η αστυνομια αφου παρατηρουνται φαινομενα εμποριας ναρκωτικων απο αστυνομικους

    Να κλεισουν και τα σχολεια και να απολυθουν οι δασκαλοι γιατι θεωρουνται ανεπαρκεις και λιγοι

    Να κλεισει και η Δ.Ε.Η. γιατι μας κοστιζει παρα πολλα
    και οταν γινουν ολα αυτα να κλειστεις και συ σε κανενα ιδρυμα γιατι μυαλα σαν τα δικα σου ειναι επικινδυνα για
    την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μιλάμε για το σύνολο των εργαζομένων, αλλά για την πλειοψηφία κι αυτοί βολεύτηκαν χαϊδεύοντας "πλάτες" βουλευτών, γενικών γραμματέων και λοιπών νομαρχιακών συμβούλων της εκλεκτής περιφερείας μας.
      Μην πάτε μέχρι την Αθήνα για να δείτε τι συνέβαινε πάρτε για παράδειγμα τη δική μας μικρή ΕΡΤ που είναι μικρογραφία της μεγάλης.
      Στο 35% η ανεργία στο νομό και ζητάνε αλληλεγγύη 10 άνθρωποι που είχαν μάθει αραχτοί να πέφτει το χιλιάρικο κάθε μήνα και τώρα έμειναν με την ανάμνηση των κεμπαπιών που ψήνανε καθ' εκάστην και αργίαν.
      Γκολέμα ραμπότα που λένε και στο κωριό μου.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.