Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η επιστολή Αναστασιάδη στο δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Την ανάγκη τοποθέτησής του για την επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μελίτης κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη, σχετικά με τη διδασκαλία της αποκαλούμενης «μακεδονικής» γλώσσας σε όσους θεωρούν τον εαυτό τους ότι ανήκει στη λεγόμενη μειονότητα των «μακεδόνων» στην Ελλάδα, ανέφερε κατά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας, ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Μπέλτσος.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου Φλώρινας:
Ο κ. Πετκάνης Τραϊανός ανέφερε ότι σε περίπτωση που το σώμα αποφασίσει τη συζήτηση του θέματος αυτού είναι απαραίτητη και η παρουσία της κ. Μούσιου, με το συνδυασμό της οποίας εκλέχτηκε ο κ. Αναστασιάδης.
Ο κ. πρόεδρος είπε ότι το θέμα μπορεί να συζητηθεί ως εκτός ημερήσιας, μόνο εάν υπάρχει το κατεπείγον του θέματος.
Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: «Βεβαίως και υπάρχει αυτό το θέμα, το οποίο αναδείχτηκε πολύ στα blogs και τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής. Ο Πρόεδρος υπογράφει με το όνομά του. Τώρα, αν υπογράφει ως ιδιώτης και χρησιμοποιεί και την ιδιότητά του, είναι θέμα προσωπικό. Αν όμως αποστέλλει την επιστολή ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ύστερα από απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, γι’ αυτό θα μας ενημερώσουν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου. Ό,τι απάντηση μας δώσουν, αυτή θα σταλεί στα αρμόδια όργανα, ώστε να επιληφθούν του θέματος.
Το ζήτημα το οποίο θίγει ο Πρόεδρος της Μελίτης, είναι θέμα του Υπουργείου Εξωτερικών. Εμείς, δεν ασκούμε εξωτερική πολιτική. Εμείς ασχολούμαστε με τα εσωτερικά προβλήματα του Δήμου και όχι με θέματα εξωτερικής πολιτικής».
Ο κ. Ασπρίδης ρώτησε, αν ο κ. Μπέλτσος έθεσε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ή αν έκανε απλή αναφορά. Ο κ. Μπέλτσος απάντησε ότι είπε απλά ότι «θα πρέπει να εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για τη θέση που έκανε ο Πρόεδρος. Απάντησε ο Δήμαρχος και πολύ σωστά, ότι εμείς δε θα κάνουμε εξωτερική πολιτική. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι πλέον των αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων. Απλά θα έπρεπε εμείς να ξεκαθαρίσουμε στους Δημότες ότι κάποια πράγματα είναι έτσι και κάποια πράγματα δεν είναι έτσι. Για να ξέρει ο κόσμος και να μην έχουμε συζητήσεις επί συζητήσεων».
Ασπρίδης Αιμίλιος: «Όταν ζητάτε, κ. Μπέλτσο, από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με απόφασή του. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι και οι θέσεις του. Είτε είναι εκτελεστές αποφάσεις είτε όχι. Πρέπει να ξέρουμε τι συζητάμε σήμερα, γιατί δεν μπορεί να μας ζητηθούν ευθύνες, γιατί δεν τοποθετηθήκαμε και δεν πήραμε θέση, ενώ το έθεσε το θέμα ο κ. Μπέλτσος στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Μπέλτσος Αθανάσιος: «Εγώ το θέτω στο προεδρείο και από εκεί και πέρα αυτό θα κρίνει, αν το θέμα πρέπει να συζητηθεί ή όχι».
Ρασάικος Τραϊανός, πρόεδρος Δ.Σ.: « Το Προεδρείο δεν κάνει έρευνα για το αν ένα θέμα πρέπει να περάσει ή όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Προεδρείο συντονίζει τη συζήτηση. Εσείς, αν έχετε κάποιο θέμα να το πείτε και ευχαρίστως να συζητηθεί. Αν έχετε ερώτηση για το Δήμαρχο, κάντε ερώτηση στο Δήμαρχο. Εσείς πρέπει να μας πείτε, τι ακριβώς θέλετε. Το Προεδρείο δεν μπορεί να κρίνει και να πει τι θέλετε εσείς. Δεν έχετε γίνει κατανοητός από κανέναν στην αίθουσα τι ακριβώς θέλετε. Πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνουμε».
Ασπρίδης Αιμίλιος: «Σε αυτή τη χρονική στιγμή που είμαστε είμαι στο στάδιο ερωτήσεων προς τον κ. Δήμαρχο. Για να πάρουμε θέση, πρέπει το θέμα να συζητηθεί, διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε θέση. Μόνο ο κ. Δήμαρχος έχει δικαίωμα να απαντήσει.
Μπέλτσος Αθανάσιος: «Εγώ το έθεσα το θέμα. Πήρα την απάντηση από τον κ. Δήμαρχο. Τώρα αν χρειάζεται ή αν κάποιος άλλος συνάδελφος θέλει να συζητηθεί το θέμα, μπορούμε να το συζητήσουμε».

10 σχόλια:

  1. Τελικά όλοι σας οι αιρετοί-και ιδίως οι προερχόμενοι εκ Μελίτης-αποδεικνύεστε κατώτεροι των
    περιστάσεων!!Είναι τελικά μόνο θέμα του ΥΠΕΞ Κε
    ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ;;Κανείς σας δεν τολμά να πάρει μία καταδικαστική θέση;Κρύβεστε όλοι σας πίσω από τα
    διαδικαστικά του Δ.Σ.;Η χρηματοδότηση των ανθελληνικών εκδηλώσεων στη Μελίτη από το Δήμο Φλώρινας σε χώρο που τυγχάνει να φέρει πινακίδα
    "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΤΗΣ"
    πως εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου;Μην τυχόν ξανατολμήσετε προεκλογικά να ζητήσετε τους ψήφους μας!!!Υ.Γ.Και τα αντανακλαστικά ορισμένων αιρετών(ΜΠΕΛΤΣΟΣ-ΖΕΜΠΕΡΙΔΗΣ) με αρκετή καθυστέρηση εμφανίστηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ 9΄38 ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ Ψ.................ΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει εντολή από το υπουργείο εξωτερικών , να χρησιμοποιείτε ως βασικό συνεργείο του δήμου το συνεργείο του κυρίου Αναστασιάδη ; Γιάννη εξεπλάγην μπράβο σ' εσένα και τον Στάθη . Τον κάνατε και χέ@@@@ε τον Πάντε .
    ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Τι υπουργειο εξωτερικων ρε ξαδερφακι του αρχιγυφτοσκοπιανου προδοτη.Ποτε επιτελους θα παρεις εσυ μια θεση στο θεμα???Καλα να παθετε Φλωρινιωτες με αυτους που ψηφιζεται......Παρολο που δεν τον ψηφισα ,Μπραβο στον κ.Στ. Κωνσ/δη και στην ξεκαθαρη-αντρικια- θεση που πηρε ,οχι σαν τον ξαδερφο του αρχιγυφτοσκοπιανου προδοτη που θελει να ειναι κ με τους μεν και με τους δε μονο κ μονο να φυγει ''αλωβητος'' για ακομα μια φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ετσι απλά όλοι είναι ικανοποιημένοι. Ο μέν πρόεδρος γιατί πήρε την διάσταση πού ήθελε, οι δε αυτοδιοικητικοί βρήκαν ότι η επιστολή δεν εχει σχέση με τον δήμο και την περιφέρεια,αλλά με το Υ. Εξωτερικών.Μάλον και αυτοί δεν προλάβανε να διαβάσουνε την μεγάλη επιστολή και το περιεχόμενό της. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αντιδήμαρχοι απο Μελίτη Χ.Μπαρδάκας και Ν.Ευαγγέλου που πήραν ψηφαλάκια απο την Μελίτη θα τα εκπροσωπήσουν με την άποψη τους? Τα ψηφαλάκια αυτά τα πήραν με την υπόσχεση στον κόσμο οτι θα άλλαζαν ακόμα και το πανηγύρι της Μελίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ άκουσα ότι η χρυσαυγίτες ετοιμάζουν να στείλουν 40 λεοφορεία την 19η Ιουλίου στην Μελίτη . Τότε να δούμε πανηγύρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι πρότεινος υπεύθυνη για την εκλογή και την συμπεριφορά του Αναστασιάδη φαινόταν η επικεφαλής του συνδυασμού του , η Μουσιου. Τώρα βλέπω μια δυσκολία, στο να πάρει θέση, από τον Ασπρίδη. Τελικά ήταν θέμα παράταξης να φυτευτεί ο αναστασιάδης. Παρ΄όλο που Ασπρίδης έλεγε ότι είναι υπερκομματικος.
    Σιγά μην υπέγραφε ο Σοβιτσλής αντίθετη δήλωση. Ουνα φάτσα ούνα ράτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αδέρφια γιατί τα χώνετε στον Δήμαρχο συνέχεια; Με τον δικό του συνδυασμό βγήκε ο κ@@@@ς του γρουεφκι στη Μελίτη; Για την μούσιου κανείς! όλοι μούγκα στην στρούγκα! Αυτή να βγει και να μας πει γιατί έβαλε τον ανιστόρητο στον συνδυασμό της; Τελικά ο λόγος ήταν μόνο ένας - τα ψυφαλάκια! για τα οποία η μούσιου πούλησε την Πατρίδα της. Πλάκα έχει να μας πει ότι δεν ήξερε ποιος ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.