Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Φλώρινας διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και με την ευκαιρία αυτή πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Τις εργασίες του Δ.Σ. τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αρμόδιος για θέματα επιχειρηματικότητας, εμπορίου και απασχόλησης, κ. Γεώργιος Σβώλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας με την καθοριστική βοήθεια του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και του Προέδρου του κ. Θωμά Ταλίδη, που είναι και Α΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, και επικεντρώθηκε σε κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους και την εμπορική επιχειρηματικότητα, όπως το ασφαλιστικό, ο νέος αγορανομικός κώδικας και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ έγινε ευρεία και εκτενής ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας κ. Γεώργιο Καρανίκα για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σχετικά με όλα τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου.
Υπήρξε εκτεταμένος διάλογος και τοποθετήσεις των συμμετεχόντων αντιπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων για τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου λειτουργίας της αγοράς και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η πλήρης αντίθεση της Ομοσπονδίας μας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αφού όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας θεωρούν απαραίτητη την απόσυρση του άρθρου 6 του σχεδίου νόμου για τον νέο Αγορανομικό Κώδικα που προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, μία διάταξη που θα αποτελέσει τη «χαριστική βολή» για τη χειμαζόμενη μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση.
Οι εργασίες του Δ.Σ. ολοκληρώθηκαν με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας και με τη δέσμευση των συμμετεχόντων αντιπροσώπων ότι θα βοηθήσουν ώστε η Ομοσπονδία να συνεχίσει να διεκδικεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα αιτήματα του κλάδου και να εκπροσωπεί δυναμικά τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.