Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη οδοντιάτρων στο 3ο δημοτικό σχολείο

Την Τρίτη 05/02/2013 επισκέφτηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Διατροφή και Υγεία», οι οδοντίατροι Αλέξανδρος Κύρκος και Νικόλαος Ιωαννίδης.
Υπεύθυνες του Προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Λυγούρα και Σοφία δημητριάδου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 42 μαθητές της Β΄τάξης.
Τα παιδιά δέχτηκαν τους οδοντιάτρους στην τάξη τους και συζήτησαν για τη φροντίδα των δοντιών. Δόθηκε μεγάλη σημασία στην πρόληψη εναντίων των παθήσεων των δοντιών (τερηδόνα-πλάκα-ουλίτιδα), στην αναγκαιότητα των συχνών επισκέψεων στον οδοντίατρο, στην υγιεινή διατροφή και στην πλύση των δοντιών με φθοριούχα οδοντόπαστα δύο φορές την ημέρα.
Οι οδοντίατροι απάντησαν σε όλες τις απορίες των παιδιών και κατέδειξαν το σωστό τρόπο πλυσίματος των δοντιών.
Στη συνέχεια εξέτασαν τα δόντια όλων των παιδιών και προέβησαν σε φθορίωση.
Τα παιδιά της β’ τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου Φλώρινας, ενημερώθηκαν για τη στοματική υγιεινή και από και τώρα, θα προσπαθούν να κρατήσουν τα δόντια του γερά και τα χαμόγελά τους αστραφτερά!!!

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων
Δόξα Κωτσαλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.