Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ευχαριστήρια από το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας

Στο ξεκίνημα μιας ακόμη σχολικής χρονιάς, τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Δήμο Φλώρινας, και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, για τις ουσιαστικές επεμβάσεις στο κτηριακό συγκρότημα του Σχολείου μας, μέσα από έργα (αντικατάσταση κουφωμάτων, συντήρηση στέγης, ελαιοχρωματισμοί) που αναβαθμίζουν την ποιότητα της σχολικής ζωής, σε ένα σχολικό κτήριο με πλήθος προβλημάτων λόγω παλαιότητος, αλλά και απαιτήσεων, καθώς φιλοξενεί κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό μαθητών.
Ο τρόπος με τον οποίο οι τοπικοί Άρχοντες ανταποκρίθηκαν στο από πολλών ετών αίτημά μας, και μάλιστα στη συγκεκριμένη, δύσκολη για την Πατρίδα συγκυρία, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι κάποιες αξίες, όπως η προτεραιότητα της Παιδείας, θα παραμείνουν αδιαπράγμευτες στην κοινωνία μας.
Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να έχουμε σε κάθε περίσταση αρωγούς τις Αρχές, τους φορείς και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, στο δύσκολο και ωραίο έργο της Αγωγής των παιδιών μας.

Για το Σύλλογο των Καθηγητών

Η Διευθύντρια
Αραστάρη Νικολέττα


Οι Καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τη χειρονομία των αποφοίτων του 1962 να προσφέρουν στο Σχολείο χρηματικό ποσό, με την ευκαιρία της συνάντησης που είχαν, 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους.

Πρόκειται για πράξη που, πέρα από τον έκδηλο συμβολικό της χαρακτήρα, κομίζει σε περίοδο γενικευμένης κρίσης το αισιόδοξο μήνυμα ότι πάντοτε υπάρχουν περιθώρια να νοιαστούμε και να φροντίσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, για ένα καλύτερο αύριο.
Όσον αφορά ειδικότερα τους Εκπαιδευτικούς, όσους έχουμε την τιμή και την ευθύνη να υπηρετούμε στο 1ο Λύκειο, τέτοιες χειρονομίες μάς ενισχύουν στον αγώνα να κρατήσουμε ψηλά τον πήχυ του παιδαγωγικού έργου, τιμώντας τη μακρόχρονη παράδοση του Σχολείου. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζουν τη μεγάλη αλήθεια -που η εποχή μας θέλει να αποκρύψει με τη μεθοδευμένη απαξίωση του παιδαγωγικού έργου- ότι κανένας κόπος δεν είναι μάταιος όταν πρόκειται για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Για το Σύλλογο των Καθηγητών

Η Διευθύντρια
Αραστάρη Νικολέττα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.