Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Απάτη ολκής το «νέο» μισθολόγιο – βαθμολόγιο της ντροπής

Το αντεργατικό και αντιλαϊκό κρεσέντο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται.
Οι σοκαριστικές για τους εργαζόμενους ανακοινώσεις – αποφάσεις της κυβερνητικής νομενκλατούρας οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα και κοινωνική εξαθλίωση.
Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει φοροεπιδρομές, διάλυση φοροαπαλλαγών, περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις, την εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο – φτωχολόγιο βάζοντας «ταφόπλακα» στις φρούδες ελπίδες που τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» είχαν καλλιεργήσει στον κόσμο της εργασίας.
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί (οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι) βλέπουν το εισόδημά τους - που τα τελευταία δύο χρόνια γνώρισε αφαίμαξη τεσσάρων (4) μισθών - να εξανεμίζεται.
Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο αφενός καταρρακώνει οικονομικά τους εκπαιδευτικούς αφετέρου διαψεύδει τις κυβερνητικές «Κασσάνδρες» που μέχρι πρότινος (μεταξύ αυτών και στελέχη της ΠΑΣΚ) υπόσχονταν αυξήσεις και όχι μειώσεις μισθών.
Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο προβλέπει:
* Δραματικές μειώσεις μισθών για όλους που φτάνουν μέχρι και το 25%.
* Μισθό νεοδιόριστου (χωρίς προηγούμενη εργασία στο Δημόσιο) 660€ το μήνα και 577€ για όσους εργάζονται πρώτη φορά στο Δημόσιο κι έχουν κρατήσεις ΙΚΑ.
* Κατάργηση των επιδομάτων γάμου, εξωδιδακτικής απασχόλησης, κίνητρου απόδοσης, μεταπτυχιακών σπουδών, ειδικής αγωγής και διδακτικής προετοιμασίας. Παραμένουν των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών (100€), των ανήλικων παιδιών (50€ για ένα παιδί, 70€ για δύο, 120€ για τρία, 170€ για τέσσερα και 240€ για πέντε παιδιά), της θέσης ευθύνης και το κίνητρο επίτευξης στόχων που θα καταβάλλεται μετά από πιστοποιημένη έκθεση αξιολόγησης…
* Τα επιδόματα των στελεχών εκπαίδευσης, που έχουν δεχθεί μείωση τα τελευταία δύο χρόνια, παραμένουν σε πενιχρά επίπεδα.
* Τα επιδόματα εορτών και άδειας παραμένουν «φιλοδωρήματα» 500€ και 250€, («τσεκουρωμένα» και αυτά από προηγούμενες κυβερνητικές αποφάσεις).
Με το νέο βαθμολόγιο:
* Ελάχιστοι εργαζόμενοι θα παίρνουν προαγωγή. Από τους 100 που προσλαμβάνονται στο βαθμό ΣΤ μόλις 9 θα φτάνουν στο βαθμό Α !!!
* Οι βαθμοί αυξάνονται από 3 σε 6 με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο χωρίς να διασφαλίζεται η αξιοκρατία και η απρόσκοπτη προαγωγή.
* Η μισθολογική εξέλιξη συνδέεται άμεσα με τις βαθμολογικές προαγωγές την ίδια ώρα που όλες οι κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος χαρακτηρίζονται από άκρατο κομματισμό και «ημετεροκρατία».
Η «σοσιαλιστική βαρβαρότητα» λεηλατεί τα πάντα και «κλέβει» τη ζωή μας.
Ισοπεδώνει ανθρώπινες αξίες, μας οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα και υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.
Απομονώστε τις κυβερνητικές σειρήνες της παραπληροφόρησης και τα δεκανίκια της πασοκικής αντιλαϊκής πολιτικής.
Αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας και τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση.
ΛΕΜΕ:
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ – ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος
Κόκκινος Χαράλαμπος
Ο Γενικός Γραμματέας
Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.