Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τα παιδιά μας, η παιδεία τους και το αποτέλεσμα

Αν και οι παρακάτω φωτογραφίες τα λένε όλα, θα ήθελα να προσθέσω λίγα λόγια που αφορούν τους πρωταγωνιστές και τους γονείς τους.
Ένα από τα λίγα πάρκα της Φλώρινας είναι και το μικρό κάτω από το 1ο Λύκειο, εκεί που στέκεται και το άγαλμα των Ποντίων. Προφανώς «εκτελεί χρέη» διαφορετικά από αυτά που θα φανταζόταν κανείς. Γεμάτο κουτιά από μπίρες, σακούλες από φαστφουντάδικα, σπασμένα μπουκάλια από κρασιά, πλαστικά ποτήρια, χαρτιά, τσιγάρα... Η λίστα είναι μεγάλη.
Από τις φωνές που ακούγονται τα βράδια, οι καταναλωτές είναι μικροί σε ηλικία, άρα οι γονείς τους θεωρητικά θα μπορούσαν να κάνουν κάτι σχετικά με το πως αφήνουν το μέρος μετά το… πάρτι. Ως πολίτες, μας ενδιαφέρει να κρατάμε την πόλη μας καθαρή. Ως γονείς, πιστεύω πως μπορούμε να διδάξουμε τα παιδιά μας να συμπεριφέρονται σωστά και προς τους ανθρώπους και προς την φύση.
Και όχι, δεν με αφορά το τι και πόσο πίνουν τα νέα παιδιά. Γονείς έχουν, ας ενδιαφερθούν οι ίδιοι.

Γιοβάνκα Παπαθανασίου

9 σχόλια:

  1. Για την παιδεία της Φλώρινας δεν θα μιλήσω. Για την ανατροφή των παιδιών πάλι δεν θα μιλήσω. Είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχει έλλειψη και στα δύο! !! Οι εργάτες του δήμου, τα τόσα 5μηνα και 18μηνα που είναι? Ο κάθε παιδικός σταθμός απασχολεί από δέκα συμβασιούχους η κάθε υπηρεσία από 30 δεν είναι κακό να τους βγάλετε στους δρόμους. Στο κάτω κάτω πληρώνονται και αν δεν θέλουν υπάρχει και η παραίτηση. Από πίσω περιμένουν οι επιλαχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι επιλαχόντα,γιατί αυτά τα σκουπίδια έγιναν μέσα σε διάστημα μηνών.
      Μέσα σε ένα βράδυ μπορούν να σου τα κάνουν άνω κάτω.
      Το κείμενο έχει να κάνει για την παιδεία που εσύ λες ότι δεν μιλάς.

      Διαγραφή
    2. Δεν φταίει ούτε ο Δήμος Ούτε τα σχολεία.
      Φταίνε οι γονείς,δυστυχώς γονέας δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι Και πολλές φορές ανεπιτυχώς.Άτομο χωρίς αρχές και ήθος τι αξίες και ιδανικά να δώσει στο παιδί του;

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι επιλαχοντας είμαι άνεργη.... Μακάρι να με έβαζαν να σκουπιζω κάθε πρωί το πάρκο. Έστω και για 300€. Μπρος στη ξέρα καλό και το χαλάζι έλεγε η γιαγιά μου!

      Διαγραφή
  2. Δεν είναι υπεύθυνοι για αυτό μόνο οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί, όταν περνάω από τις αυλές των σχολείων και βλέπω οι αυλές να είναι γεμάτες σκουπίδια από τυροπιτες, χυμούς κ.α, σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανείς να τους πει ότι τα σκουπίδια τα πετάμε στα καλαθάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πω ολόκληρο πάρκο έχει μόνο έναν κάδο . Σπασμένα γυαλιά παντού . Και έχουνε βάλει και μια ταμπέλα που απαγορεύει την είσοδο σε παιδιά χωρίς συνοδό . Δηλαδή αυτό είναι το πρόβλημα τους ο συνοδός . Να έρθουνε να κάνουνε τι ,ούτε κούνιες δεν αφήσανε . Δήμος σου λέει μετά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαίρω για την πολύ εύστοχη επισήμανση.
    1 Κάδοι σκουπιδιών μέσα στο εν λόγω πάρκο δεν υπάρχουν
    2 Τα δένδρα στο εν λόγω πάρκο είναι απεριποίητα επι χρόνια
    3 Παιδιά Γονείς και Παιδεία Αμφιβάλω εάν τα παιδιά είναι παιδιά γιατί εάν ήταν δεν θα βλέπαμε τενεκεδάκια από ΜΠΥΡΕΣ
    4 Μια καλή σκέψη είναι οι εκπαιδευτικοί όταν κάνουν εκδρομές ή στα διαλλείματα να βάζουν τους μαθητές να μαζεύουν τα σκουπιδάκια που πετάνε.

    5 Αμα τα μαζέψουν με τατρυφερά χεράκια τους μία δύο δέκα εκατό χίλιες φορές ίσως αποκτήσουν παιδεία και δεν θα πετάν τα "παιδάκια" τα ...αποτσίγαρα τα τενεκέδια από μπύρες τα σπαμένα μπουκάλια από κρασάκια που πίνουν τα "παιδάκια".Έτσι τα παιδάκια αυτά θα παιδευτούν θα εκπαιδευτούν θα αποκτήσουν Παιδεία και δεν θα πετάν τα σκουπιδάκια τους όπου βρούν

    Οι γονείς λέμε τώρα εάν φάνε ένα τσουχερό πρόστιμο γιατί τα "παιδάκια" τους έχουν λερώσει τα πάρκα ίσως εκπαιδεύσουν περισσότερο τα παιδάκια τους

    Ο Δήμος δεν διαθέτει πλέον ένα στρατό δούλους για να καθαρίζει ότι σκουπιδαριό αφήνουν τα "καημένα τα απαίδευτα παιδάκια" όπου βρούν και όπου σταθούν

    Αυτά.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!! ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΟΜΩΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΦ ΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΟΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιοι θα δώσουν μάθημα και παράδειγμα; Οι μεγαλύτεροι που έχουν μετατρέψει σε χωματερή τη χαράδρα δίπλα από το 1ο Λύκειο, ανεβαίνοντας προς το βουνό; Γεμάτη με σκουπίδια. και σακούλες πεταμενες λες και δεν υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών.Κατεβαίνουν αγριογούρουνα αρπάζουν τις σακούλες τρέχουν προς το βουνό. Ποιος αλήθεια έχει την ευθύνη να επιβάλει ποινικές κυρώσεις στους παράνομους και ασυνειδητους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.