Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Eπιθέσεις λύκων στις Πρέσπες - Σκοτώνουν και τρώνε κυνηγόσκυλα

Ένα… “θρίλερ” ζουν τον τελευταίο καιρό οι κυνηγοί της Φλώρινας, μετά την έξαρση φονικών επιθέσεων λύκων στα κυνηγόσκυλά τους!
Όπως αποκαλύπτουν τα «Κυνηγετικά Νέα» που κυκλοφορούν, το κακό ξεκίνησε με μερικές λύκαινες που είχαν προτίμηση στους σκύλους, αλλά μέσα σε μία διετία κατασπαράχθηκαν περισσότερα από 30 κυνηγόσκυλα, μόνο στο Βροντερό και τους Ψαράδες!
Σύμφωνα με την εξήγηση που δίνουν οι κυνηγοί της περιοχής, το κακό ξεκίνησε όταν πρωτοσκότωσαν σκυλιά κάποιες λύκαινες… Μετά τις πρώτες φονικές επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αυτές οι θηλυκές συνήθισαν στο σκυλίσιο κρέας και πέρασαν τις εμπειρίες τους στους απογόνους τους, και στις αγέλες που δημιούργησαν.
Το μέρος που έχουν κάνει …λημέρι τους οι λύκοι, είναι πουρνάρι, πέτρα και βελανιδιές: τα αγρίμια εκμεταλλεύονται το πυκνό και από εκεί εφορμούν στα κυνηγόσκυλα, που τα παγιδεύουν στα μονοπάτια.
Το θέμα των λύκων προβληματίζει και τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Φλώρινας, Νικόλαο Μυλωνά, ο οποίος δηλώνει: «Οι εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης κατανοούν – όπως λένε – το πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού των λύκων, αλλά δεν προτείνουν κάποια λύση. Αυτοί νοιάζονται μόνο για επιδοτήσεις, δεν τους ενδιαφέρει αν οι άνθρωποι της υπαίθρου υποφέρουν… Αν δεν ληφθούν μέτρα διαχείρισης το βουνό τελείωσε για μας».

Πηγή: www.tribune.gr

9 σχόλια:

  1. Σεναριογράφος για το Χόλυγουντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δεν είναι μόνο οι απώλειες σε κυνηγόσκυλα. Ρωτήστε τους κατοίκους στο χωριό Ψαράδες πόσα ζώα –μοσχάρια και αγελάδες- έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια.
    Οι λύκοι κάνουν ‘’περίπατο’’ μέσα και έξω από το χωριό, μπαίνουν σε αυλές που έχει δεμένα σκυλιά, κατασπαράζουν νεαρής ηλικίας μοσχαράκια έξω από τους στάβλους.
    Το πρόβλημα είναι γνωστό αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα.
    Πρόσφατα κάτοικος που απευθύνθηκε για αποζημίωση στον ΕΛΓΑ έφαγε ‘’πόρτα’’, έπρεπε του είπαν να ειδοποιήσει την υπηρεσία τους να πάνε να βγάλουν φωτογραφίες, όταν μπορέσουν, και ως τότε αυτός θα έπρεπε να διαφυλάξει το μισοφαγωμένο ζώο εκεί που ήταν, (δεν του είπαν όμως τον τρόπο) που να ξέρουν ότι τις επόμενες ώρες δεν είχε μείνει ούτε κοκαλάκι.
    Σημειωτέων, φωτογραφίες υπήρχαν, αλλά δεν τους έκαναν, ήθελαν να βγάλουν δικές τους.
    Δεν βαριέσαι τα αγρίμια να είναι καλά και αν κανείς αγανακτήσει και σκοτώσει κανένα θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα με συνοπτικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παραμύθι έχει και δράκο . Τα θύματα είναι τα άγρια ζώα , που κάποιοι θέλουν να τα εξαφανίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα έχει δράκο, δεν το συζητώ, αλλά φαίνεται μόνο από τον καναπέ σου.

      Διαγραφή
  4. Τους έφαγαν "30 κυνηγόσκυλα μόνο στο Βροντερό και τους Ψαράδες". Καλά πόσα κυνηγόσκυλα έχουν εκεί, 100, 200; Κι εγώ αν ήμουν από τους τελευταίους λύκους των ελληνικών βουνών και δεν είχα τί να φάω το ίδιο θα έκανα, γιατί κάποιοι κύριοι έχουν "καθαρίσει" τα βουνά μας από ελάφια, ζαρκάδια, λαγούς, αγριογούρουνα, ζώα που τρώει φυσιολογικά ένα λύκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε πληροφορήσω αγαπητέ μου ότι ούτε οι λύκοι είναι από τους τελευταίους των ελληνικών βουνών, ούτε έλλειψη τροφής υπάρχει στο βουνό (αυτά τα έλεγαν παλιά για να τους πιστεύουν κάποιοι άσχετοι με την φύση σαν εσένα,) Τα δάση είναι γεμάτα και από ζαρκάδια και από αγριογούρουνα, τα κυνηγόσκυλα είναι η εύκολη λύση.
      Τους λόγους που οι λύκοι προτιμούν το σκυλήσιο κρέας και την κατάσταση που βρίσκετε η πανίδα και η χλωρίδα στα Ελληνικά βουνά δεν θα μπω στη διαδικασία να την αναλύσω σε κανέναν οικολόγο του καναπέ και σε ανθρώπους που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο βουνό.
      Είναι καλό να αγαπάει κανείς την φύση και τα άγρια ζώα, και εγώ τα αγαπώ περισσότερο από τον καθένα, πρέπει όμως να μάθετε να γνωρίζετε την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  5. Αχ τους καημένους τους κυνηγούς! Αχ!Αχ! Οι καημένες οι Κοκκινοσκουφίτσες που της κυνηγάει ο κακός ο λύκος! Για σοβαρευτείτε λέω εγώ λιγάκι οι κυνηγοί! Είστε άρρωστοι λέμε! Δηλαδή όταν πάτε εσείς και εξολοθρεύετε τα ανυπεράσπιστα ζωάκια μέσα στο σπίτι τους, στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι η φύση είναι σωστό; Και όταν γίνετε το αντίστροφο δεν είναι; Ρε πάτε καλά!;! Οι λύκοι είναι θηρευτές από την φύση τους, αλλά σε αντίθεση με εσάς δεν πάνε να κυνηγήσουν το θηραμά τους πισώπλατα με κανά τουφέκι!!! Ούτε σκοτώνουν πχ αρκούδες με τα αρκουδάκια τους για πλάκα! Ούτε βάζουν μεταλλικές απάνρθωπες παγίδες σε όλο το δάσος μπας και πιάσουν καμιά αλεπού ή κανά κουνέλι! Κυνηγούν μόνο όταν τους το επιτάσσει η ανάγκη! Δηλαδή η πείνα! Δεν το κάνουν γιατί είναι ψυχοπαιή όντα σαν και εσάς αλλά ούτε και για σπόρ. Όταν κυνηγούν, το κάνουν γιατί το ένστικτο της πείνας υπερτερεί και πρέπει να τραφούν. Καλά θα κάνετε λοιπόν εσείς οι κυνηγοί να σταματήσετε να δολοφονείτε την πανίδα αυτού του τόπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουνελο-κούνια που σε κούναγε,υπερασπιστή της άγριας πανίδας,που απο την μια θεωρείτε εγκληματικό οτιδήποτε συμβαίνει και δεν είναι της αρεσκείας σας,και απο την άλλη βέβαια σαν γνήσιοι "οικολόγοι του καναπέ ως¨",η αγάπη για τα ζώα σταματάει εκεί που αρχίζουν και πέφτουν τα ευρώπουλα...σωστά??...Τα επιδοτούμενα ζωάκια να είναι καλά,όλα τα άλλα μπορούν να θυσιαστούν στο βωμό του συμφέροντος,που έχει δημιουργηθεί απο φιλόζωους της κλίκας στην οποία συμμετέχεις.Για αδαής και άσχετους αναγνώστες,έκανες καλή δουλειά.Καλοφάγωτα...!!

      Διαγραφή
  6. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΜΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.