Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Το ψηφοδέλτιο του «Ουρανίου Τόξου» για τις ευρωεκλογές

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ του Χρήστου
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Μιχαήλ
ΒΛΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Χρήστου
ΓΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ του Νικολάου
ΔΗΜΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Κυριάκου
ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΚΟΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ τουΓιαννάκη
ΜΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου
ΜΑΤΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου
ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του Ιωάννη
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΘΕΟΔΩΤΑ του Νικολάου
ΜΠΟΥΛΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Βασιλείου
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αναστασίου
ΝΤΕΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
ΠΑΡΓΟΥ ΔΟΜΝΑ του Σταύρου
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αλέξανδρου
ΠΟΥΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αριστογένη
ΣΙΕΚΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αλέξανδρου
ΣΚΕΝΔΕΡΗ ΖΩΗ του Αθανασίου
ΣΤΟΪΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου

26 σχόλια:

  1. Κάλως στις Κοντσίτες.................
    Βλέπω πλήρες ανανεωμένο ψηφοδέλτιο με νέα πρόσωπα
    (γελάμε) με γεωγραφικό πλουραρισμό (πάλι γελάμε) καθόλου οικογενειοκρατία (συνεχίζουμε να γελάμε) και εντελώς ανύπαρκτα συμφέροντα (ακόμα γελαμε)
    Απο το φτύσιμο του Γκέκτση σαν κάπιοι να ειχαν λέπρα εως του ψηφοδέλτιο μ-πούρδας.
    Δυστυχώς για εσάς οι γηγενής Μακεδόνες εχουν Gore glavata και δεν βλέπουν το ψευτικο βαμμενο μ-ουρανιο τοξο αλλα κατι αλλο γιατι Εμεις οι η γνησιοι Μακεδονες εχουμε την Ελλαδα στην ψυχη μας και δεν θα μας εξαγοράσετε με χρηματα και με πρόσχερες εργασίες και Ετοιμαστείτει για την μεγαλύτερη προσωπικη-πολιτικη-κοματικη ηττα σας .
    ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "δεν θα μας εξαγοράσετε με χρηματα"... έτσι λες εεε;! Φαίνεται έχεις πείρα από εξαγορές ψήφων και συνειδήσεων, --"εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια"--

      Διαγραφή
    2. ΣΤΑ ΜΠΙΤΟΛΑ ΟΜΩΣ ΒΑΖΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΟΥ...ΥΠΕΡΕΛΛΗΝΑ....
      ΞΕΧΑΣΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ .
      ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ!!!!

      Διαγραφή
  2. γιατι δεν εβαλαν και τον αλλο τον κυριο που ειναι υποψηφιος τοπικος συμβουλος στη φλωρινα και για τον οποιο κανουν εκτενη ρεπορταζ τα καναλια των Σκοπιων; ετσι, θα εχει και καλυτερη εκπροσωπηση και ο επικεφαλης του συνδυασμου με τον οποιο κατεβαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν τις ανοησίες αυτού του κόμματος ; ΕΛΕΟΣ
    Βέβαια ,θα μου πείτε ότι οι περισσότεροι είναι κρατικοδίαιτοι στο Ελληνικό κράτος και μιλάνε εκ του ασφαλούς.
    Ας τους αφήσουμε λοιπόν να μετρήσουν για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις τους που αμφιβάλω αν θα ξεπεράσουν το 3 % στον Νομό Φλώρινας και να το πάρουν ποια απόφαση ότι κανένας δεν τους παίρνει στα σοβαρά.
    Αλήθεια όλος αυτός ο κόσμος που πάει στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν γιατί δεν τους ψηφίζει ;
    Γιατί ο μόνος τρόπος της προπαγάνδας τους είναι η κυκλοφορία VIDEO και φωτογραφιών από τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν και πανηγυρίζουν για το πλίθος που τις επισκέπτεται άλλα αυτός ο κόσμος μάλλον δεν έχει ακούσει για αυτούς πότε η δεν πιστεύει λέξη από τα οποία λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι βουλγαροσκοπιανοί βγήκαν απ τις τρύπες με τα πολύχρωμα κέρατα τους. Σε λίγο καιρό ΔΕΝ θα έχει λόγο ύπαρξης το εν λόγω πρακτορείο σκοπιανών και μυστικών υπηρεσιών στην Φλώρινα. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ ΤΟΞΟΥ....ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ..ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ..ΠΡΟΔΟΤΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γη θα τρέμει απο τα κλαματα σας... πήγαινε κλάψε στα έδρανα της βουλής μαζί με τον μπούκουρα

      Διαγραφή
  5. ρε πουλημένα τομάρια τραβάτε από εδώ πέρα και πάντε στα σκόπια σας να ξεβρωμίσει ο τόπος...

    Δε φταίνε αυτοί μάγκες μου. Φταίμε εμείς που τους χαιρετάμε ακόμα στα χωριά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω αν δεν τους χαιρετάς κακο που τους κάνεις... τους έκανες την μούρη κρέας...

      Διαγραφή
  6. Βλέπω ότι το "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" θα συμμετέχει στις επικείμενες ευρωεκλογές μετά από πολύ καιρό απουσίας. Πιστεύω ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε προέχει της καταγραφής δυνάμεων, η ουσιαστική πολιτική απέναντι στα σκληρά μέτρα και την εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης. Νομίζω ότι αυτή η αυτόνομη κάθοδος εξυπηρετεί τελικά τη "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και τον Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να βρίζεις, να καταδικάζεις και να συκοφαντείς είναι πολύ εύκολο ... δείχνει την ποιότητα σου, την παιδεία σου και πάνω από όλα ΄'πόσο δημοκράτης είσαι" αν είναι να κάνεις την ψυχανάλυση σου μέσω του μπλόγκ και τζάμπα ... τότε καλώς ... χαλάλι σου ... Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσάς ειδικά του αυτονομιστές του κουρανιο τόξο όσο μόνο δεν θα σας σεβαστώ όχι μόνο δέν θα σας ανεχώ στην ΓΗ μου με δημοκρατικές διαδικασίες αλλα απεναντίας και θα σας βρίζω και θα σας κυνηγήσω μέχρι εκεί που δεν φαντάζεστε ...ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ..ΠΡΟΔΟΤΕΣ....ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΑ .ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ...

      Διαγραφή
    2. τα χαπάκι σου !!! μη μας πάθεις και κάτι!!! και χάσουμε ένα τόσο "ευγενή άνθρωπο" κρίμα πολύ κρίμα ... για την ανθρωπότητα το λέω... Μ.

      Διαγραφή
  8. Οι εκλογές αποτελούν το δημοκρατικότερο μέσο αντιπροσώπευσης και σύστασης αντιπροσωπευτικών σωμάτων σε κάθε είδους βαθμίδας κοινωνικής ομαδοποίησης.
    Ένας εξέχων Ισραηλινός πολιτικός, ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας,ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια σε μια σοβιετική φυλακή για δήθεν κατασκοπεία για την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας, ο Natan Sharansky, είχε πει: ,,Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται απ’ τους καλούς πολίτες που δεν παίρνουν μέρος στη ψηφοφορία,,.
    Πόση αλήθεια κρύβεται σε μόλις δύο σειρές γραμμάτων!
    Παρότι το δικαίωμα της ψήφου είναι εξαιρετικά σημαντικό, ορισμένοι το “σαμποτάρουν” για διάφορους λόγους τους οποίους δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ και να αναλύσω…Το ,,ψηφίζω,, αποτελεί την επιτομή του πολιτεύματος που ονομάζεται δημοκρατία.
    Δικαίωμα ψήφου είναι δικαίωμα επιλογής δηλαδή σεβασμός στην ατομική άποψη κι αντίληψη και παράλληλα έκφρασή της με ελεύθερο τρόπο. Η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία είναι επιτακτικό καθήκον και αυτό γιατί μέσω της εκλογικής διαδικασίας έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε το κόμμα ή την ιδεολογία που μας εκφράζει…εξάλλου, να μην μας διαφεύγει ότι κάθε φορά που διενεργούνται εκλογές, ο λαός έχει την απόλυτη εξουσία μιας και με την συμμετοχή του και την επιλογή του μπορεί να διαμορφώσει το πολιτικό -κοινωνικό ιστό της χώρας του…
    Δύο τα βασικά διλήμματα ως προς την εκλογική διαδικασία.
    Ή μένουμε στάσιμοι στο σκοτάδι ή προχωράμε μπροστά – κόντρα στον ήλιο…
    Εμείς οι Μακεδόνες έχουμε μόνο μια επιλογή…. να προχωρήσουμε μπροστά κόντρα στον ήλιο συμπορευόμενοι με το μοναδικό κόμμα που μας εκπροσωπεί, το Ουράνιο Τόξο!
    Γιατί πρέπει έτσι αβίαστα να στηριχτεί το Ουράνιο Τόξο; Είναι πολύ απλή η απάντηση, αρκεί να δούμε τι μας έχουν προσφέρει τα υπόλοιπα ,,Δημοκρατικά,, κόμματα…
    Οι όποιες μεγάλες ιδέες, τα προγράμματα, τα οράματα, στοχεύουν ώστε να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος (…), οι «ανεξάρτητοι» και «αυτοδιοικητικοί» ή όπως αλλιώς αυτοχαρακτηρίζονται, δεν διαφοροποιήθηκαν πουθενά και μάλιστα έγιναν πιο αποτελεσματικοί στο να υλοποιηθούν οι πολιτικές που τα αποτελέσματά τους βίωνε και βιώνει ο Μακεδονικός λαός…….
    Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν θα δώσουν την λύση που χρειαζόμαστε, αλλά μπορούν να αποτυπώσουν μια μεγάλη ανατροπή στον τρόπο που σκέφτεται και εκφράζεται ο λαός. Μπορούν να δώσουν θάρρος και να αναπτερώσουν το ηθικό όλων αυτών που νιώθουν σήμερα εγκλωβισμένα και ανίκανοι να αντισταθούν στο καθεστώς. Να διδάξουν άμεσα και πρακτικά στον απλό κόσμο, ότι αυτοί που κυβερνούν δεν είναι ανίκητοι. Μπορούν να συντριβούν πολιτικά και εκλογικά, παρά τα τεράστια μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που διαθέτουν.
    Το Ουράνιο Τόξο δεν κατεβαίνει στις εκλογές για να πάρει απλά ένα καλό ποσοστό. Κι αυτή είναι η διάφορα με τα υπόλοιπα κόμματα. Κατεβαίνει για να αποτυπώσει τη δυναμική μιας άλλης Ελλάδας. Όχι της Ελλάδας της μιζέριας, της υποτέλειας, της κακομοιριάς, της αποβλάκωσης και της δουλοπρέπειας και κυρίως για να αντισταθεί στην Ελλάδα της ξενοφοβίας, της ματαιοδοξίας, του φόβου προς ότι το διαφορετικό. Κατεβαίνει για να δείξει ότι υπάρχουν σκεπτόμενοι πολίτες που δεν το βάζουν κάτω. Δεν άγονται και δε φέρονται από την μαζική εικόνα που επιβάλλουν τα μέσα αποβλάκωσης και χειραγώγησης. Κι αυτοί οι πολίτες είναι αρκετοί …αρκεί βεβαίως όλοι εμείς οι Μακεδόνες που σεβόμαστε την ιστορία μας και τα ανθρώπινα δικαιώματα να σπάσουμε τα δεσμά που μας έχουν δεμένους επί δεκαετίες και να δηλώσουμε με όλη την δύναμη της ψυχή μας ότι, ναι, έχουμε φωνή και η φωνή μας είναι το Ουράνιο Τόξο!
    Gore glavata
    Solun, Μάκης Γατόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο εξελληνισμός (όλων των εθνικών μειονοτήτων) έχει επιτευχθεί σε μέγιστο βαθμό. Η πλειοψηφία είναι υποταγμένοι και άλλοι έχουν πιστέψει ότι είναι γνήσιοι απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου και του "Βουκεφάλα"... τουτέστιν γνήσιοι αρχαίοι Έλληνες. Κανείς σχεδόν δεν έχει διάθεση να αγωνιστεί για το δικαίωμά του να αυτοπροσδιορίζεται ως Εθνικά-Μακεδόνας... Η πλειοψηφία των πολιτών που έχουν καταγωγή εθνικά-μακεδονική ή σλαβική ή σλαβομακεδονική ή κάποιοι αυτοπροσδιορίζονται ως Βουλγαρικής καταγωγής, αδιαφορούν γιά το "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" ή γιά οποιοδήποτε άλλο μειονοτικό κόμμα. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να πειστούν και να διεκδικίσουν μειονοτικά δικαιώματα... η κατάσταση είναι απελπιστική... δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς και να απευθύνεται "εις ώτα μη ακουόντων". ΣΥΜΦΩΝΩ με το σύνθημα: "GORE GLAVATA" αλλά μόνο γιά όσους αντέχουν. Σας εύχομαι καλή επιτυχία! Good luck! So Srek'a! iyi şanslar!

      Διαγραφή
    2. Οι απόγονοι των κομιτατζήδων "εθνικά μακεδόνες" ?Τέτοιο όνομα έθνους ουδέποτε υπήρξε στην παγκόσμια ιστοριογραφία πριν το 1887 .όταν οι Βούλγαροι διαβλέποντας εδαφικά οφέλη και έξοδο στο Αιγαίο κατασκεύασαν το δήθεν "μακεδονικό έθνος" για τους νότιο-Σλάβους που κατοικούσαν στην τότε Οθωμανική Μακεδονία (K.Misirkov) την ιδέα αυτή του "μακεδονισμού" τελικά την υλοποίησε ο Τίτο στην επαρχία της Βαρδαρία (σημερινά Σκοπια 'η ΠΓΔΜ ) κατά συνέπεια το να ζητούν οι πρώην Βούλγαροι νέα ταυτότητα με ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΣΦΡΑΓΊΔΑ πέραν του προκλητικού στην Ελληνική εθνική συνείδηση είναι και ιστορικά ανίερο καθόσον οι Μακεδόνες δεν ήταν ούτε Σλάβοι ούτε Βούλγαροι !! Α.Βάρδας Αθήνα

      Διαγραφή
    3. Φίλτατε Ελληνόγλωσσε (Ανώνυμος16 Μαΐου 2014 - 11:28 π.μ. ) ,οι άνθρωποι ,τους οποίους ονομάζεις εθνικά "μακεδόνες" είναι εθνολογικά και ιστορικά Νοτιοσλάβοι οι πρόγονοι τους ήταν προσκολλημένοι στην Βουλγαρική εξαρχία και είχαν σαφώς Βουλγαρική εθνική συνείδηση,και ήταν πάντα γνωστοί στην περιοχή με το όνομα "Βούλγαροι" Με αυτό το όνομα τους κατέγραψαν και οι Τούρκοι στις απογραφές τους και φυσικά ποτέ σαν μακεδόνες (,αξιοσημείωτο όλες οι άλλες εθνότητες στις απογραφές αναφέρονται με το όνομά τους ) Οι περισσότεροι Βούλγαροι κομιτατζήδες 1903-1908 ήταν από περιοχές της σημερινής Ελληνικής μακεδονίας όπως οι ΝΤΕΛΤΣΕΦ, ΣΑΡΑΦΟΒ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΦ, ΤΑΤΑΡΤΕΦ ,ΤΣΑΚΑΛΑΡΩΦ ΓΚΡΟΥΕΦ , ΜΙΣΙΡΚΩΦ ,ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, ολοι αυτοί σήμερα είναι εθνικοί ήρωες τόσο των ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ Σε αντίθεση με τους πατριαρχικούς σλαβόφωνους που είχαν εστερνιστεί αυτοβούλως πολύ πριν το 1912 την Ελληνική εθνική συνείδηση κυρίως λόγο της Ελληνορθόδοξης πίστης ( βλέπε Έλληνες δίγλωσσοι ή εντόπιοι ή σλαβόφωνοι Έλληνες) Μετά την συνθήκη του Νειυγή 1919 και την εθελοντική ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας μέρος των εξαρχικών βουλγάρων της μακεδονίας παρέμειναν στην Ελλάδα κυρίως αυτοί που κατοικούσαν στην δυτική Μακεδονία , ενώ από την περιοχή του Κιλκίς έφυγαν σχεδόν όλοι, ανάμεσά τους και η οικογένεια του αρχικομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ η μετάλλαξη τους σε σλαβομακεδόνες και στη συνέχεια σε μακεδόνες έγινε μετά το 1945 όταν με εντολή του Τίτο , υλοποιήθηκε η παλιά βουλγαρική ιδέα προς όφελος τώρα της Γιουγκοσλαβίας τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους μας σήμερα Α.Βάρδας Αθήνα!

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς. Σε καμία απογραφή δεν αναφέρεται κανένα μακεδονικό σύνολο. Ούτε καν στις απογραφές των αρχών του 20ου αιώνα. Σε πληθυσμούς 500.000 (βιλαέτι Μοναστηρίου) αναφέρονται οι 5.000 Αθίγγανοι, αλλά ούτε ένας "Μακεδόνας". Μακεδόνες ήταν όλοι τους, αλλά όχι τέτοιοι σαν αυτούς που υπονοείς εσύ, 11:28 π.μ.
      Δε μας λες, από Maryland μάς "τηλεγραφείς"; Γιατί μας λες ότι νομίζουμε πως είμαστε απόγονοι του Μέγα-Αλέξανδρου και δεν μας λες για τον Αριστοτέλη, αλλά τον "κρύβεις" στους αρχαίους Έλληνες; Ο Αλέξανδρος είναι που σε "καίει" για την ώρα, έτσι δεν είναι; Αργότερα, αν χρειαστεί, περνάμε και στον Αριστοτέλη, ε; Κοίτα, δεν ξέρω τι "παίζει" μ’ εσένα, αλλά εμείς, "χεστήκαμε" αν είμαστε απόγονοι καί του Μέγα-Αλέξανδρου καί του Αριστοτέλη καί άλλων αμέτρητων. Άλλοι είναι οι κομπλεξικοί που προσπαθούν να διατηρηθούν "καθαροί". Αλλά, δυστυχώς για κάποιους, είτε τους αρέσει είτε όχι, οι περισσότεροι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Και είμαστε εδώ για πάνω από 50.000 χρόνια, έστω σαν "μαϊμούνια" – που όμως κυνηγούσαν και τεμάχιζαν ζώα με διαμορφωμένες πέτρες... Τα "παράπονα" στους αρχαιολόγους και στις γενετικές έρευνες των Πανεπιστημίων. Δεκάδων Πανεπιστημίων. Γενικότερα οι λαοί, ακόμα και στα πολυφυλετικά κράτη (Τουρκία, Γαλλία κ.α.) δεν είναι τόσο "μπερδεμένοι" όσο θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι είμαστε.
      Να μην ξεχάσω... Οι γενετικές έρευνες που λέμε ξεκίνησαν προ εικοσαετίας και μάλλον ούτε τότε θα λήφθηκαν δείγματα από μαύρους.
      Διογένης

      Διαγραφή
    5. Με συγχωρείς, φίλε/η 11:28 π.μ., αν σε παρεξήγησα. Ήμουν "αρπαγμένος" από αλλού... Ο "Βουκεφάλας" μπορεί να είναι και χιουμοριστικός, εμένα μου φάνηκε ειρωνεία......
      Διογένης

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Βάρδα.

      Μία διευκρίνιση προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Όταν λέμε ότι είμαστε εδώ 50.000 χρόνια, εννοούμε ότι υπάρχει διαπιστωμένη συνεχής παρουσία τού γονιδιακού αποτυπώματος των κατοίκων της περιοχής. Κατά τ’ άλλα, στον ελλαδικό χώρο, μεταξύ άλλων περιοχών και στη σημερινή ελληνική Μακεδονία, η παρουσία "μαϊμούδων", που κατασκεύαζαν εργαλεία, πάει πίσω περί τα 10 εκατομμύρια χρόνια...
      Διογένης

      Διαγραφή
  9. Εν τω μεταξύ, το Ουράνιο Τόξο είναι από μόνο του "ανέκδοτο".
    Στην ιστοσελίδα τους στη Βικιπαίδεια: Τελευταία τροποποίηση 15:44, 1 Απριλίου 2014.
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δύο λόγια σχετικά με την εθνολογική σχέση των αρχαίων Μακεδόνων με τους αρχαίους Θηβαίους .Οι Βούλγαροι των Σκοπίων και η ριζοσπαστική τους διασπορά προπαγανδίζει στα σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ και στα κείμενα μίσους μέσα από το Διαδίκτυο ,σχεδόν πάντα την καταστροφή της Θήβας από τον Αλέξανδρο ως απόδειξη δυο διαφορετικών εθνών !! Ας δούμε τι γράφει ο Πλούταρχος ,στην πρωτότυπη γλώσσα στο έργο του, «Περί της Αλεξάνδρου Τύχης ή Αρετής, Λόγος Β, παράγραφος 11, «… ἡ δὲ πάλιν αὐτῷ τὰς Θήβας ἐνέσεισε καὶ πόλεμον Ἑλληνικὸν ἐμποδὼν κατέβαλε, καὶ δεινὴν πρὸς ἄνδρας ὁμοφύλους καὶ συγγενεῖς διὰ φόνου καὶ σιδήρου καὶ πυρὸς ἀνάγκην ἀμύνης, ἀτερπέστατον τέλος ἔχουσαν…» Σύμφωνα λοιπόν με τον Πλούταρχο, ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες είναι ομόφυλοι και συγγενείς με τους Θηβαίους, ως Έλληνες…και ενεπλάκησαν σε πόλεμο Ελληνικό στην δια πυρός και σιδήρου καταστροφή της Θήβας .Δυστυχώς οι "Ελληνόφωνοι" απόγονοι των κομιτατζήδων προσπαθούν να περάσουν αυτές τις ιδέες της Σκοπιανής προπαγάνδας στους περί δήθεν διαφορετικού μακεδονικού έθνους εκμεταλλευόμενοι την χαλαρή ιστορική γνώση ,Η Ελληνική γλώσσα και η εξελικτική της πορεία μέσω των αιώνων είναι η απόδειξη τόσον της ελληνικότητας της Μακεδονίας ,όσον και της εθνικής συνέχειας του Ελληνισμού!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για την καταστροφή της Θήβας από τους Μακεδόνες και τα δεινά που προκλήθηκαν, ο Διόδωρος Σικελιώτης αναφέρει: «Διὸ καὶ πάθη πολλὰ καὶ δεινὰ κατὰ τὴν πόλιν ὁρᾶν ἦν γινόμενα· ῞Ελληνες γὰρ ὑφ' ῾Ελλήνων ἀνηλεῶς ἀνῃροῦντο καὶ συγγενεῖς ὑπὸ τῶν κατὰ γένος προσηκόντων ἐφονεύοντο, μηδεμίαν ἐντροπὴν τῆς ὁμοφώνου διαλέκτου παρεχομένης».(Διόδ. Σικ.,17.13,6). Εδώ βλέπουμε να περιγράφονται οι Θηβαίοι με τους Μακεδόνες στην μεταξύ τους πολεμική αντιπαράθεση ,όχι μόνον σαν Έλληνες εναντίων Ελλήνων αλλά και σαν συγγενείς κατά το γένος που ανηλεώς σφάζονται ,χωρίς καν να ντρέπονται που ομιλούν την ίδια γλώσσα! Είναι γελοίο και ιστορικά προσβλητικό οι πρώην Βούλγαροι ,νότιο-Σλάβοι να προσπαθούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι έχουν σχέση εθνολογική με τους αρχαίους Μακεδόνες ! Ξεχωριστό Έθνος "μακεδόνων" ουδέποτε υπήρξε καταγεγραμμένο σε οποιαδήποτε ιστορική πηγή από την νεώτερη αρχαιότητα την Ρωμαιοκρατία και τους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι την Τουρκοκρατία και το τέλος του 19ου αιώνα ,διότι απλούστατα οι Μακεδόνες πάντα εθεωρούντο από όλους τους λαούς μόνον σαν Έλληνες που ομιλούσαν την ίδια γλώσσα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Η γλώσσα ήτον η μακεδονική ή η ελληνική;»
    (Παύλος Μελάς, 1904)

    «Ανερχόμεθα και ημείς εις το χαγιάτι και τα «ντόμπρο βέτσερ» των γυναικών (που δεν γνωρίζουν λέξιν ελληνικά) και τα «καλώς ορίσατε αδέλφια» των ανδρών δίνουν και παίρνουν. Το απόγευμα, κατόπιν προσκλήσεως του Κώτα, συνεκεντρώθησαν στο δωμάτιό μας 12 προύχοντες. Εις αυτούς ζωηρότατα, ευγλωττότατα και πειστικότατα – μετέφραζεν ο Πύρζα – ομίλησε μακεδονικά ο Κώτας. Ο διδάσκαλος βάζει τα παιδιά να τραγουδήσουν κάτι. Δεν εννοήσαμε αν η γλώσσα ήταν η μακεδονική ή η ελληνική. Όλα τα παιδιά ξεύρουν να διαβάζουν και να γράφουν, κανένα όμως να ομιλή…{σ/σ: εννοεί στα ελληνικά}. Έμαθα και ολίγας λέξεις μακεδονικάς που λέγω εις τας γυναίκας και μητέρες προπάντων και ενθουσιάζονται μαζί μου.»

    {Επιστολές του Παύλου Μελά προς την γυναίκα του Ναταλία – περιλαμβάνονται στο βιβλίο της τελευταίας}.

    «Καλύτερα απλώς Μακεδόνες»
    (R.A.Reiss,1915)

    «Αυτούς που εσείς ονομάζετε βουλγαρόφωνους, θα τους ονόμαζα απλώς Μακεδόνες. Δίνετε σε αυτούς τους ανθρώπους το όνομα βουλγαρόφωνοι εξαιτίας της γλώσσας τους που μοιάζει με τα βουλγαρικά. Πρόκειται όμως για την ίδια γλώσσα που μιλούν και στην Σόφια; Όχι. Τα μακεδονικά μοιάζουν τόσο στα βουλγαρικά όσο και στα σέρβικα. Είναι γεγονός ότι τα μακεδονικά δεν μιλιούνται ούτε στη Σόφια ούτε στο Βελιγράδι. Πρόκειται για μια ξεχωριστή σλαβική γλώσσα, όπως είναι σε εμάς στην Ελβετία τα romanne, που μιλιούνται δίπλα στα ιταλικά…
    Οι έρευνές μου στην ελληνική και σερβική Μακεδονία μου έδειξαν ότι τα πραγματικά μακεδονικά είναι προϊόν όλων των διαδοχικών κατακτήσεων που υπέστη αυτή η χώρα…
    Βρίσκουμε σε αυτή στοιχεία βουλγαρικά, σερβικά, τουρκικά. Σύμφωνα με την γνώμη μου δεν μπορούμε να αποκαλέσουμε τους Μακεδόνες ούτε Βούλγαρους, ούτε Σέρβους, αλλά απλά Μακεδόνες. Επαναλαμβάνω ότι η μεγάλη μάζα των κατοίκων παρέμεινε μακεδονική…

    {“Rapport sur la situation des bulgarophons et les musulmans dans les nouvelles provinces grecques » Φεβρουάριος 1915, σελίδες 3 – 4. Η έκθεση συντάχθηκε ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης Βενιζέλου και το 1918 επανεκδόθηκε με δικά της έξοδα στο Παρίσι, με τίτλο: “Sur la situation de Macedonians et les musulmans…”.}
    Gore glavata
    Solun, Μάκης Γατόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελληνικά στοιχεία –κυρίως αρχαιοελληνικά– δεν βρίσκουμε σε αυτήν τη γλώσσα, κύριε Γατόπουλε; Μόνο βουλγαρικά, σερβικά και τουρκικά;
      Διογένης

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.