Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Συμβουλευτική γονέων από το Ωδείο Φλώρινας

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εγκαινιάζει τον Α' Κύκλο ομιλιών-συζητήσεων με τον γενικό τίτλο Συμβουλευτική Γονέων.
Πρόκειται για μια σειρά διαλέξεων από εξειδικευμένους επιστήμονες, η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση των γονέων για τις σύγχρονες ανακαλύψεις της επιστήμης σχετικά με τη διαμόρφωση της πνευματικής και ψυχικής προσωπικότητας των παιδιών τους. Οι συγκεκριμένες διαλέξεις απέχουν πολύ από την συνηθισμένη μορφή των τυπικών ομιλιών, καθώς οι προσκεκλημένοι επιστήμονες μέσω της εμπειρίας τους επιχειρούν να φωτίσουν συγκεκριμένες παραμέτρους, να αναδείξουν άγνωστες πτυχές και να δώσουν χρήσιμα εργαλεία σε ζητήματα που απασχολούν τους γονείς. Η θεματική αφορά στα παιδιά που σπουδάζουν μουσική αλλά και ευρύτερα στην ανάπτυξη της προσωπικότητας βρεφών, παιδιών και εφήβων. Για το λόγο αυτό απευθύνεται όχι μόνο στους γονείς του Ωδείου αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του ως προς την διαπαιδαγώγηση του παιδιού του.
Μετά από κάθε ομιλία θα ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Η πρώτη διάλεξη με τίτλο "Νέες όψεις της μουσικής εκπαίδευσης μέσα από τη νευροψυχολογία. Χρήσιμες συμβουλές για γονείς" θα δοθεί από τον Νίκο Ζαφρανά, πιανίστα και λέκτορα μουσικής παιδαγωγικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. στην αίθουσα "Θ.Αγγελόπουλος" του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας το Σάββατο 29 Μαρτίου και ώρα 17.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.