Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή Βοσκόπουλου για παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, απέστειλε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στην επιστολή του ο κ. Δήμαρχος ζητάει από τον κ. Υπουργό τη χρήση του Τοπικού Πόρου για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και την εφαρμογή του μέτρου, το οποίο αναγγέλθηκε ότι θα ισχύει για την περιοχή της Αθήνας, σε περίπτωση υπέρβασης των ρύπων και για την περιοχή της Φλώρινας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Πρόσφατα εξαγγείλατε ένα μέτρο για μειωμένη αξία ρεύματος στην περιοχή των Αθηνών, λόγω της αιθολομίχλης από αιωρούμενα σωματίδια.
Γιατί, κύριε Υπουργέ, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στην περιοχή της Φλώρινας;
Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα οι μετρήσεις από σταθμούς της ΔΕΗ στην περιοχή της Φλώρινας, δείχνουν τα εξής:
Για το 2010 υπήρχαν για 153 ημέρες υπέρβαση των ρύπων, για το 2011 υπήρχαν για 113 ημέρες υπέρβαση των ρύπων, και για το 2012 είχαμε υπερβάσεις για 93 ημέρες.
Όσον αφορά στο έτος 2013 οι υπερβάσεις είναι μόνο για 46 ημέρες, αλλά να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μελίτη ήταν για τρεις μήνες κλειστό.
Σύμφωνα λοιπόν με τις εξαγγελίες σας, αν το μέτρο αυτό εφαρμοστεί και στην περιοχή του Δήμου Φλώρινας, τότε θα ‘πρεπε να έχουμε δωρεάν ρεύμα για περίπου πέντε με έξι μήνες.
Για να σας βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή, έχω επανειλημμένα αναφέρει ότι το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο Δήμο μας από τον Τοπικό Πόρο, καθώς και το τέλος εξόρυξης λιγνίτη το οποίο πρέπει επιτέλους να μας δοθεί, είμαστε διατεθειμένοι να μην το διεκδικήσουμε αρκεί να διατεθεί, ώστε οι κάτοικοι του Δήμου μας να έχουν δωρεάν ρεύμα.
Κύριε Υπουργέ, αν η πρότασή μας είναι αδύνατο να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τότε παρακαλούμε, όπως σεβαστείτε τους κατοίκους της Φλώρινας και όπως τους μεταχειριστείτε ισάξια με αυτούς των Αθηνών και όπως μεριμνήσετε για κάθε μέρα υπέρβασης των ρύπων να έχουμε δύο ημέρες δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Εν αναμονή της άμεσης απάντησής σας.
 

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Φλώρινας
Ιωάννης Βοσκόπουλος

Συγκεντρώσεις εσπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στην Φλώρινα
Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται η μέση τιμή και ο αριθμός των υπερβάσεων του ορίου της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη μέση ημερήσια συγκέντρωση εσπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στην Φλώρινα για τα έτη 2010 - 2013.



ΠΕΡΙΟΔΟΣ

2010
2011
2012
1/1-11/12/2013
Μέση Τιμή  (μg/m3)
49
46
45
32
Αρ. Υπερβάσεων (>50μg/m3)
153
113
93
46

10 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ Ο ΚΟΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ (ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ) ΜΕ 1400€ / ΤΟΝΟ.
    ΕΦΟΣΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ (ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ), ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ ΤΟ 70% .
    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΡΙΖΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ !
    Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΟΥΣΕ, Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ !!
    ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΝΙΤΗ ΝΑ ΦΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ !!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ , ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.ΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΡΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βοσκοπουλος, Γιατί, κύριε Υπουργέ, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στην περιοχή της Φλώρινας;
    ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ?
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ. ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιο το κολπο.... Ενω ειναι ηδη γνωστο οτι την επομενη τριτη θα ανακοινωθουν ολες οι λεπτομερειες για φθηνο ρευμα σε ΟΛΕΣ τις περιοχες της χωρας οπου παρουσιαζονται υπερβασεις στα σωματιδια, ο Βοσκοπουλος προσπαθει να το παρουσιασει οτι γινεται με δικες του ενεργειες .... Προεκλογικες κουτοπονηριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα κ.Βοσκοπουλε τωρα τα θυμηθηκατε?Επρεπε να γινει θεμα στα δελτια ειδησεων για να ανακινησετε το θεμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την ξέρεις πολύ καλά την προπαγάνδα Δήμαρχε.
    Που ακριβώς πονάμε και τρέχεις να πλειοδοτήσεις. Τα λόγια είναι τζάμπα. Τζάμπα μάγκας όμως.
    Υπάρχουν τα έργα σου να τα θυμηθούμε τώρα που σε έπιασε ο πόνος για τους Φλωρινιώτες. Μιλάς για τον τοπικό πόρο. Πες μας τώρα 4 χρόνια ως Νομάρχης που διέθεσες τα εκατομμύρια ευρώ του τοπικού πορου; Ποια είναι τα έργα που άφησες στη Φλώρινα; Που να πάμε για να τα δούμε;
    Φυσικά και δε θα απαντήσει. Παρακαλώ το δημοσιογραφικό επιτελείο του παρόντος μπλογκ να ερευνήσει και να δημοσιεύσει τον κατάλογο ώστε να δουν όλοι τι χρηματοδοτήθηκε από τον τοπικό πόρο κατά τη θητεία του Βοσκόπουλου στη Νομαρχία.
    Έτσι γιατί πρέπει να μπει πάτος στο βαρέλι της θρασύτητας και των προκλήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΧΙΣΕ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ, ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια μαύρη σελίδα για τη Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.