Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η «Χρυσή Αυγή» για την εκδήλωση της Κέλλης

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 και ώρα 9η απογευματινή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της τοπικής κοινότητας Κέλλης με πρωτοβουλία του φορέα ιστορίας και Πολιτισμού «Ιερά Δρύς Κέλλης» μία πολύ σημαντική ομιλία του εθνολόγου συγγραφέα κ.Ευαγγελίδη Δημήτριου με θέμα «Γλωσσικές εκφράσεις Ελλήνων- τα εντόπικα». Στην εκδήλωση χαιρετισμό και σύντομη ομιλία παρουσίασε ο γενικός γραμματέας της τοπικής οργανώσεως Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Φλώρινας. Κατά την ομιλία έγινε εκτενής αναφορά για το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα των εντόπιων που ομιλούνται στην Φλώρινα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από τον ιστοχώρο anapodoi.blogspot.com το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πρωτοφανές και συγκεκριμένα τα σχόλια ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με εντυπωσιακό αριθμό σχολιαστών κυρίως από την περιοχή μας. Όπως ήταν αναμενόμενο οι κάτοικοι της Φλώρινας που ομιλούν δίγλωσσα αλλά έχουν έντονο το Ελληνικό εθνικό φρόνημα ανταποκρίθηκαν.
Στην εκδήλωση η απουσία πολλών λαμπρών «αστέρων» της τοπικής αυτοδιοίκησης ή εκπροσώπων του λαού της Φλώρινας στο εθνικό Κοινοβούλιο όπως και άλλων δήθεν εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων έλαμψαν δια της εκτυφλωτικής απουσίας των.
Αναρωτιόμαστε και ταυτοχρόνως καταγγέλλουμε...
Οι βουλευτές , οι δήμαρχοι αλλά και ο πνευματικός κόσμος της Φλώρινας γιατί δεν ήταν παρόν σε μία τόσο σημαντική από εθνική αλλά και κοινωνική άποψη ομιλία;
Αναρωτιόμαστε γιατί δεν τίμησαν έστω με την τυπική παρουσία τους τον φορέα Ιστορίας και πολιτισμού της ιστορικότητας Κέλλης;
Κάθε πότε θυμούνται την Κέλλη ή κάθε ακριτική κοινότητα της περιοχής;
Μόνο στα γλέντια στα φαγοπότια και στα πανηγύρια θυμόσαστε τους ξεχασμένους κατοίκους της περιοχής μας;
Τα εντόπικα που ομιλούνται στην Φλώρινα για όλους εσάς που απουσιάζατε εκείνη την ημέρα τα θεωρείτε «ταμπού» για το πολιτικό σας προφίλ; Οι μάσκες σας έπεσαν....
Τι και ποιους φοβηθήκατε; Την παρουσία μας; Την Χαρά Νικοπούλου μήπως κύριε Στάθη Κωνσταντινίδη; Εσείς κύριε Γερμανίδη του σύριζα Φλώρινας που είστε πανταχού παρόν σε κάθε «πνευματική» σύναξη που είσασταν; Εσείς κύριε Δήμαρχε Αμυνταίου και Φλώρινας προς τι η λαμπρή σας απουσία; Εσείς κ.Δακή περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας –κύριοι αντιπεριφερειάρχες εκλεγμένοι εκ Φλωρίνης μόνο στην εμποροπανήγυρη της Μελίτης παρέα με τον κ. Κωνσταντινίδη και τον διαβόητο… σοσιαλιστή πρόεδρο Μελίτης τιμάτε τους κατοίκους; Όσο δια τους πνευματικούς πολιτιστικούς και ιστορικούς «ηγέτες» της Φλώρινας ακολουθούν πιστά ότι τους πουν οι προηγούμενοι.
Τελικά στην εν λόγω ομιλία κόπηκαν οι Γόρδιοι Δεσμοί με όλους εσάς που υποτιμήσατε την σημασία των εντόπιων και την χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν κατά πώς σας βολεύει στις εκάστοτε προεκλογικές αντιπαροχές σας (αθλία ψηφοθηρία σε πανηγύρια )
Κυρίες και κύριοι τουλάχιστον οι απλοί Φλωρινιώτες όσοι μπορούσαν παρακολούθησαν την ομιλία ακόμη και μέσα από το... διαδίκτυο!!! Οι λοιποί τολμούμε να το πούμε τεκμηριωμένα χρησιμοποιώντας μια λαϊκή έκφραση «είστε όλοι σας μόνο για τις φιέστες ,τα γλέντια και τα πανηγύρια» παρά για τόσο σημαντικά εθνικά ιστορικά και απλά κοινωνικά θέματα που ενδιαφέρουν τους απλούς Έλληνες δίγλωσσους η μη κατοίκους της παραμεθορίου περιοχής μας. Οι γόρδιοι δεσμοί κόπηκαν οριστικά μαζί σας .Αυτό να το θυμάστε για το μέλλον που χαράζει.
Οι μόνοι που δεν τόλμησαν να έρθουν ήταν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι τύποι του ουράνιου τόξου -διατεταγμένοι και καθοδηγούμενοι υπό τις εντολές ξένων μυστικών υπηρεσιών εντός και εκτός της Ελληνικής επικράτειας . Δεν ήρθαν γιατί εκεί γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να αντικρούσουν με κανένα επιχείρημα το γεγονός ότι τα εντόπικα εις ουδεμίαν περίπτωση εμπεριέχουν εθνοπροσδιοριστικό χαρακτήρα όπως τους βολεύει για να παραμυθιάζουν τους αφελείς εν αγνοίαν δίγλωσσους Φλωρινιώτες με έντονο το Ελληνικό εθνικό φρόνημα.

1 σχόλιο:

  1. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ
    Η χρυση αυγη φλωρινας δηλαδη το παραρτημα της νεο-ναζιστικης οργανωσης στην φλωρινα με επικεφαλης εναν πρωην μπατσο που εφυγε κακην κακως απο το "σωμα" και εζησε πολλα χρονια εκτος ελλαδας(βουλγαρια) και εμπορευεται εδω και χρονια προιοντα απο την βουλγαρια(εισαγει προιντα ετσι το λεει) μιλαει για τα αντιπαλα καθαρματα της πολης μας.μαλωνουν (δηθεν) μεταξυ τους οι εξουσιαστες για την πιτα...κρατος και παρακρατος αφου κανουν λιγο φασαρια θα τα βρουνε στο τελος για ενα νεο μελλον...δεν μας λετε κυριε αρθρογραφε της χρυσης αυγης ναι πολλα σχολια γιναν στο μπλόγσποτ αλλα αυτα μπορει να τα γραψει και ενας(μπορει και συ ο ιδιος)...ολοι αυτοι γιατι δεν ηρθαν στην εκδηλωση;;;
    νταξει καταλαβαινουμε το οτι η ιδεολογια σου δεν συμβαδιζει με την πραγματικη σου αγωγη μιας και μεγαλωσες ακουγοντας ντοπια(σλαβικα) και μιλωντας...και τωρα προσπαθεις να αποδειξεις οτι ειναι ελληνικα...αλλα εμεις δεν μπορουμε να κανουμε κατι για αυτη σου την ανεπαρκεια!
    Υ.Γ. 'μην αφηνετε τα λεφτα σας στους ξενους(βεροπουλο μπιτολα)να τα αφηνετε στην πατριδα μας(lidl φλωρινα)'νταξει καταλαβαμε ποια θεωρειτε πατριδας κυριε Ρ.
    ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΜΑΖΙ

    Μ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.