Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ψήφισμα και ευχαριστήριο της ΕΛΜΕ Φλώρινας



ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Από την 11η Μαΐου 2013 (ΦΕΚ1139, τ.Β΄, Αριθμ. Υ 281), οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης δηλαδή σε επίταξη των προσωπικών τους υπηρεσιών. Η επίταξη των εκπαιδευτικών έχει συντελεσθεί χωρίς να έχει προηγηθεί ή να έχει προκηρυχθεί απεργιακή κινητοποίηση από την Ομοσπονδία του κλάδου.
Η προληπτική απαγόρευση, όχι απλώς του δικαιώματος της απεργίας, αλλά ακόμη και του δικαιώματος άσκησης συνδικαλιστικής πίεσης έναντι όσων με τα λεγόμενά τους μας στοχοποιούν και με τις πολιτικές τους καταστρέφουν τις οικογένειες και τις ζωές μας, αποτελεί αντιδημοκρατική πρακτική η οποία συναθροίζεται στις υπόλοιπες παρόμοιες αποφάσεις και πρακτικές του τελευταίου έτους.
Ζητούμε την άμεση άρση της επίταξης των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεδομένης της ουσιαστικής απουσίας των αιτίων κήρυξης της.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά το πέρας των Υποστηρικτικών Μαθημάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εξαιτίας της κατάργησης του θεσμού της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά από την ΕΛΜΕ Φλώρινας (τoν πρώτο χρόνο υπό την αιγίδα της και εφέτος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Φλώρινας και την Ι.Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας), οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους εκείνους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που οικειοθελώς και αμισθί συμμετείχαν στην πρωτοβουλία.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.