Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ε.Ο.Δ. Φλώρινας: καθαρισμός της Πρέσπας και εκπαίδευση στο υγρό στοιχείο

Συνεχίζονται οι δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Φλώρινα τόσο με την εκπαίδευση τους σε ορεινό και υγρό στοιχείο, όσο και με τον καθαρισμό παραλιών στην περιοχή της Πρέσπας.
Το Σεπτέμβριο τα μέλη της ΕΟΔ Φλώρινας προχώρησαν στο καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή των Ψαράδων από όπου συγκέντρωσαν 20 σακούλες με σκουπίδια που υπήρχαν πεταμένα στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας.
Η δράση της ΕΟΔ όμως δεν σταματάει εδώ καθώς συνεχίζεται και η εκπαίδευση των μελών της κυρίως σε υγρό στοιχείο και σε άγρια νερά. Έτσι, τα μέλη της ΕΟΔ στις 24-25 Σεπτεμβρίου κατέβηκαν με ράφτινγκ τον Αώο από το Μπουραζάνη έως Πρεβέντη Αλβανίας, έτσι ώστε να εκπαιδευτούν στο να διαβάζουν τα ρεύματα αλλά και να γνωριστούν με τις αντίστοιχες ομάδες της Ηπείρου και της Αλβανίας με σκοπό την μελλοντική συνεργασία εφόσον και αν χρειαστεί.
Την προσπάθεια και τις δράσεις των μελών στήριξαν οι εταιρείες ΕΡΓΟΝ ΜΠΕΤΟΝ και ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που βοηθούν την ομάδα τόσο ηθικά όσο και οικονομικά για την εκπαίδευση των μελών της αλλά και τις δραστηριότητες της ομάδας.
Τα μέλη της ομάδας ευχαριστούν τόσο τον κ. Ρόμπη όσο και τον Διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας ΑΝΕΜΟΣ κ. Ληντοβόη για την στήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.