Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Όταν τα μείζονα μετατρέπονται σε ελάσσονα

Οι εξελίξεις στην ενέργεια είναι ένα θέμα που θα βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας από ‘δω και πέρα. Είναι ένα θέμα που αφορά πρώτιστα την περιοχή μας και έπειτα όλη την υπόλοιπη χώρα. Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι το θέμα αυτό θα είναι πρώτης προτεραιότητας για τους θεσμικούς φορείς.
Κι όμως το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται πως αντιμετωπίζεται όπως θέματα ελάσσονος σημασίας, τουλάχιστον για το νομαρχιακό συμβούλιο Φλώρινας. Στην τελευταία συνεδρίαση του, που έγινε επειδή έπρεπε να γίνει καθώς υπήρχαν θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα για τα οποία χρειαζόταν άμεση απόφαση, «κόλλησε» από δίπλα ως έκτακτο και το ζήτημα της ενέργειας. Σε μια ανούσια συζήτηση, χωρίς καμία προοπτική, το νομαρχιακό συμβούλιο απλά αποφάσισε να εκδώσει ένα ψήφισμα και να εξουσιοδοτήσει το νομάρχη για τις περαιτέρω ενέργειες (ποιες είναι αυτές άραγε;). Το απολύτως τυπικό δηλαδή. Α, αποφάσισε επίσης και να παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Αντί λοιπόν η ενέργεια να αντιμετωπιστεί ως ένα θέμα μείζονος σημασίας, να υπάρξει μια έκτακτη συνεδρίαση (εδώ γίνονται έκτακτες συνεδριάσεις για ψύλλου πήδημα), να ληφθούν πρωτοβουλίες και αν χρειαστεί και δυναμικές αντιδράσεις, δυστυχώς η λογική που επικρατεί στο νομαρχιακό συμβούλιο είναι του στυλ «ας το περάσουμε ως έκτακτο να τελειώνουμε και να πούμε ότι κάτι κάναμε».

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή αναφορά! Δυστυχώς έτσι συμβαίνει για τα σοβαρά θέματα. Μια διεκπεραιωτική διαδικασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΣ ο Ποντικος!
    Με το ανυπαρκτο πολιτικο προσωπικο που εχουμε και την ουσιαστικα μη-εκπροσωπηση μας...
    μονο για τσιπουρα, φιεστες και κατινιες ειναι ολοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.