Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ο Ηλιάδης κορυφαίος τζουντόκα της Ευρώπης

Κορυφαίος αθλητής τζούντο για το 2010 αναδείχθηκε ο Ηλίας Ηλιάδης από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία (EJU). Είναι η δεύτερη φορά που ο 24χρονος πρωταθλητής από το Αμύνταιο κερδίζει αυτήν την τιμητική διάκριση στην καριέρα του. Πριν από έξι χρόνια είχε ξανά ανακηρυχθεί καλύτερος Ευρωπαίος τζουντόκα, όταν στην Ολυμπιάδα της Αθήνας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 81 κιλά.
Φέτος ο γεωργιανής καταγωγής Έλληνας αθλητής αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ιαπωνία στα 90 κιλά. Εξ άλλου ο 24χρονος αθλητής τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα Παγκόσμια Κύπελλα του Σάο Πάουλο και της Μαδρίτης, αντίστοιχα. Επίσης αναδείχθηκε τρίτος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βιέννης.
«Δεν είναι μικρό πράγμα μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής λόγω σοβαρών τραυματισμών και προβλημάτων υγείας να βρίσκεσαι ξανά στην κορυφή. Νοιώθω δικαιωμένος και ότι ο ιδρώτας μου και η υπερπροσπάθεια που κατέβαλα τα τελευταία δύο χρόνια με οδήγησαν κάπου. Είναι τεράστια τιμή για μένα να βραβεύομαι από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για δεύτερη φορά τα τελευταία έξι χρόνια» δήλωσε ο Ηλιάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.