Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Οι τιμές στα εκτός σχεδίου οικόπεδα στο νομό Φλώρινας

Από 3,20 έως 45 ευρώ καθορίστηκαν οι τιμές οικοπέδου ανά τετραγωνικό μέτρο δήμου ή κοινότητας στο νομό Φλώρινας, όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) στα φυσικά πρόσωπα, για το έτος 2010.
Οι τιμές καθορίστηκαν με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, με τη διευκρίνιση ότι ισχύουν μόνο για την εφαρμογή του ΦΑΠ. Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας αντικατέστησε από την 1-1-2010 το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ), και επιβάλλεται με κλιμακούμενους συντελεστές σε ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
Για τον υπολογισμό του φόρου, αθροίζεται η αξία της ακίνητης περιουσίας του υπόχρεου, υπολογίζεται αυτόματα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και αποστέλλονται τα σημειώματα. Δεδομένων των λαθών που έχουν σημειωθεί και ακόμη δεν έχουν διορθωθεί στα σημειώματα του ΕΤΑΚ, δεν αποκλείεται τα λάθη να επαναληφθούν και στο ΦΑΠ και να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η εφαρμογή του νέου φόρου. Από το ΦΑΠ απαλλάσσονται τα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού οικόπεδα και αγροτεμάχια που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα. Τα νομικά πρόσωπα δεν απαλλάσσονται από το φόρο για την αξία των εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού γηπέδων τους.
Αναλυτικά οι τιμές του νομού Φλώρινας (τιμή ανά τ.μ.): Αετού 3,20 €, Αμυνταίου 6,00 €, Κάτω Κλεινών 6,60 €, κοιν. Βαρικού 12,00 €, κοιν. Κρυσταλλοπηγής 6,00 €, κοιν. Λεχόβου 10,00 €, κοιν. Νυμφαίου 45,00 €, Μελίτη 5,10 €, Περάσματος 6,00 €, Πρεσπών 4,00 €, Φιλώτα 5,25 €, Φλώρινας 10,00 €.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.