Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ενα μικρό σχόλιο

Τελικά, είναι πολύ ευχάριστο να διαπιστώνει κανείς πως μέσα σε λίγες μόνο μέρες λειτουργίας του blog υπάρχουν άνθρωποι πουαγκαλιάζουν την προσπάθεια μας.
Από την άλλη είναι πολύ λυπηρό το ότι υπάρχουν κάποιοι (ευτυχώς είναι λίγοι) που προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη τους βρίζοντας, προσβάλλοντας, ειρωνεύοντας. Αυτό δείχνει και την έλλειψη επιχειρημάτων τους και την κακή, έως ανύπαρκτη, παιδεία τους. Δεν στεκόμαστε όμως σε αυτούς. Τους προσπαρνάμε και εμείς και η ίδια η κοινωνία. Αυτό είναι άλλωστε και το γεγονός που τους οδηγεί σε τέτοιες συμπεριφορές. Το ότι βρίσκονται στην άκρη, απαξιωμένοι από όλους και από όλα. Εμείς πάντως τους δίνουμε την ευκαιρία να ακουστούν. Κι ας το κάνουν με τον χειρότερο τρόπο.
Στόχος μας από την αρχή ήταν να ταρακουνήσουμε λιγάκι τη ζωή του τόπου και να συμβάλλουμε στο δημόσιο διάλογο. Όσοι το έχουν καταλάβει αυτό μπορούν και να μας βοηθήσουν. Όσοι, με το μικρό μυαλό τους, δεν το αντιλαμβάνονται, ας μείνουν στη μοναξιά τους. 
Όσοι πάλι βιάστηκαν να μας χαρακτηρίσουν θα δουν σύντομα πως αυτό που έχουν στο μυαλό τους για μας, δεν ισχύει. Απλά έδειξαν σε όλους την μικροψυχία, την κακία, τον σκληρό χαρακτήρα τους. Έδειξαν πόσο λίγοι είναι. Πόσο ανύπαρκτοι.
Και όποιος γνωρίζει να διαβάζει, καταλαβαίνει και ποιοι είναι και που ανήκουν και τι προσπαθούν απεγνωσμένα να πετύχουν. Μέχρι τώρα τους δώσαμε βήμα ότι κι αν έγραφαν, όσο κι αν λασπολογούσαν. Το blog αυτό όμως δε δημιουργήθηκε για να παίξει τα παιχνίδια κανενός. Αν δε μπορούν να συμπεριφερθούν ανάλογα, τότε δεν τους θέλουμε για αναγνώστες μας. Και δε θέλουμε τις απόψεις τους.  Ας τις κρατήσουν για τον εαυτό τους και την "παρέα" τους. Κι ας χαίρονται μεταξύ τους.

2 σχόλια:

  1. Blog χωρίς σχόλια είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. ακόιμα και να στρέφονταιο εναντίον σας, πάλι πρέπει να τα δημοσιεύετε με τον αντίλογό σας γιατί έτσι κερδίζετε σε αξιοπιστία. Ο κακόβουλος φαίνεται. Αν τον φιμόσετε όμως εσείς χανετε.
    Πρότασή μου είναι να κάνετε μια κριτική και σε άλλα πρόσωπα, π.χ. Λιάνη (για την διαθήκη που προκάλεσε θιμυδία σε πολύ κόσμο), Ασπρίδη, Βοσκόπουλο κλπ. κλπ.
    Έχουμε κενό στη φλώρινα με τον τύπο και επειδή έχετε καλή δημοσιογραφική ματιά ανοίξτε την κριτική σας και εκφράστε όλες τις απόψεις. Κέρδος θα είναι και για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε, όπως διαπιστώνεις όλα τα σχόλια δημοσιεύονται, ακόμα κι αν στρέφονται εναντίον μας. Η κριτική μας θα αφορά τους πάντες και κανείς δε θα ξεφεύγει. Απλά αυτή την περίοδο ασχολούμαστε με συγκεκριμένα άτομα, γιατί τα ίδια δώσαν αφορμές με τις δηλώσεις τους. Το μέλλον επιφυλάσσει πολλά και για πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.