Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Οι μαθητές στα ίχνη του Λύγκα

Το φετινό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είχε πρωταγωνιστή τον Βαλκανικό Λύγκα που, όπως φαίνεται, επανέρχεται στην περιοχή, και πραγματοποιήθηκε διασυνοριακά στα δημοτικά σχολεία των Πρεσπών. Το πρόγραμμα με τίτλο «στα Ίχνη του Λύγκα» σχεδιάστηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση MES, μέλος του Δικτύου PrespaNet, η οποία και το πραγματοποίησε τον Απρίλιο του 2015 στην πόλη Ρέσεν της πΓΔΜ.
Το πρόγραμμα εφάρμοσε με τη σειρά της, η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γερμανού, από τα τέλη Απριλίου μέχρι τις αρχές Ιουνίου, με συναντήσεις εντός και εκτός τάξης. Ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας στη MES για την ευγενική παραχώρηση του προγράμματος και όλο το διδακτικό προσωπικό που μας διευκόλυνε και μας υποστήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια του.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα προστασίας του Βαλκανικού Λύγκα, που πραγματοποιείται στην Αλβανία και στην πΓΔΜ από ένα δίκτυο ευρωπαϊκών και εθνικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, όπως οι Euronatur, Kora, MES, PPNEA κλπ., μπορείτε να δείτε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Η μόνη ελπίδα ναεπανέλθει κάποτε ο λύγκας στα φλωρινιώτικα βουνά, είναι να περιοριστεί το κυνήγι, κάτι που δύσκολα θα γίνει. Ως τότε, ας χαίρονται αυτά τα υπέροχα ζώα οι υπόλοιποι βαλκάνιοι γείτονές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.