Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ανοίγει τις πύλες του «Το Χωριό της Μαγείας των Χριστουγέννων» στη Σιταριά

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς, αποφάσισε την διοργάνωση, για 5η συνεχόμενη χρονιά, πολυμερών εκδηλώσεων με την επωνυμία «Το Χωριό της Μαγείας των Χριστουγέννων».
Ειδικότερα στην πλατεία του χωριού θα υπάρχει:
• Το σπίτι του Αϊ Βασίλη: κατάλληλα διαμορφωμένο και στολισμένο με διάφορα δώρα και έναν ολοζώντανο Αϊ Βασίλη, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να βγαίνουν μαζί του αναμνηστικές φωτογραφίες τις οποίες θα μπορούν να αποτυπώνουν σε χαρτί, κούπες ακόμα και σε μπλουζάκια, με την βοήθεια ενός επαγγελματία φωτογράφου.
• Το Ατελιέ των Ξωτικών: όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά τα ξωτικά, τα οποία θα τους ‘μεταμορφώσουν’ ζωγραφίζοντάς τους διάφορες Χριστουγεννιάτικες φιγούρες στο πρόσωπο.
• Το εργαστήρι της δημιουργίας: εδώ οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να αναπτύξουν το ταλέντο της δημιουργικότητάς, φτιάχνοντας διάφορες κατασκευές με την βοήθεια των νάνων του Αϊ Βασίλη.
• Ο φούρνος του Αϊ Βασίλη: εκεί οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους με την καθοδήγηση της ‘Φουρνάρισσας’ κουλουράκια και εδέσματα, τα οποία στη συνέχεια θα τα ψήσουν και θα γευτούν οι ίδιοι ή οι φίλοι τους.
• Το ‘Μαγικό Τρενάκι’: θα του σας σεργιανήσει στο χωριό ενώ το ‘Μαγικό Ελκηθοδρόμιο’ όπου θα προσγειωθεί ο Αϊ Βασίλης με το έλκηθρό του, σας περιμένει για ατελείωτες απογειώσεις και απογειώσεις με έλκηθρα.

Το Χωριό της Μαγείας των Χριστουγέννων θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες 17:00 έως 22:00. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 20/12/2014 και θα παραμείνει μέχρι τη 01/01/2015.
Κατά τη τελετή της έναρξης ο μάγος ‘Αλεξάντερ’ θα εμφανίσει μαγικά τον Αϊ Βασίλη και θα μας κρατήσει συντροφιά για ένα δίωρο μαζί με το επιτελείο του. Στις 21/12/2014 ο Γιώργος Αλεξανδρίδης θα μας ταξιδέψει μουσικά με έντεχνη ελληνική μουσική.
Στις 22 και 27/12/2014 Κλόουν και Ξυλοπόδαροι θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα ξεκινήσουν πλήθος άλλων παιχνιδιών και δραστηριοτήτων με την ομάδα του Στέλιου. Στις 23/12/2014 θα ανάψουμε μαζί την φωτιά των ‘Καλαντάριδων’ και θα χορέψουμε παραδοσιακούς χορούς. Στις 28/12/2014 θα δημιουργήσουμε μαζί, με την καθοδήγηση της κα Γεωργίας Νικόλτσιου. Ενώ 31/12/2014 Την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα αναβιώσουμε τα ‘Μπαμπάρια’, θα ανάψουμε τη φωτιά της ‘Σούρβας’ και θα γευτούμε δωρεάν το τραπέζι του γάμου υπό τους ήχους του Παντελή Τζαμπάζι και της παρέας του. Και τέλος στις 01/01/2015 σας περιμένουμε να κόψουμε μαζί την βασιλόπιτα και να αλλάξουμε ευχές και δώρα με το νέο έτος.
(Είσοδος Ελεύθερη)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

11 σχόλια:

  1. Καμια βελτίωση απο περισυ .. ! Όπως ηταν την πρώτη χρονια το ίδιο και φέτος..νεο αίμα παιδιά νέο αίμα στερεψατε απο ιδεες... Ένας επισκέπτης σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν σ δινει κινητρο να το επισκευθεις και επισης τραινακι εχει και στην φλωρινα χωρις αντιτιμο και βλεπουμε και κατι ομορφο, εκει τι βλεπουμε μαυριλα παντου και βρωμικους δρομους, τουλαχιστον αυτο καντε, καθαριστε τους .ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι μόνο δεν στερέψαν οι ιδέες στην Σιταριά αλλά η Σιταριά έγινε η πηγη για το ποτάμι που έρχεται. Και δεν εννοώ για την Σιταριά αλλά για τα φωτα που δώσαμε στην πόλη της Φλώρινας και επιτέλους άρχισε να γίνεται κάτι το οποίο οφείλεται στην Σιταριά, αγαπητέ φίλε. Όσον αφορά για τους δρόμους τα παράπονά σας στον δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κανετε καλυτερη διαχειριση των πραγματων για να μην υπαρχουν παραπονα...να το φροντιζατε και αυτο αν δεν θελατε παραπονα! Και πες μ ενα πραγμα διαφορετικο που εχει απο περισυ, να σου πω εγω ΤΙΠΟΤΑ!

      Διαγραφή
  4. Κανενας μα κανας απο την διοικηση ρε παιδια. Ενας ανθρωπος δεν βρεθηκε εκει να μας βοηθησει για το τι και πως,προγραμμα για τις αλλες ημερες δεν βγαλατε να το μοιρασετε? τελευταια στιγμη τρεχανε χθες και βγαζανε φωτοτυπιες κατι χαρτια... καλυτερη οργανωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χωριό του Άη Βασίλη... Τι πιο παραμυθένιο από το να βλέπεις ένα σύννεφο από καπνό μέσα στο εργαστήριό του... Αν είναι δυνατόν... Να επιτρέπουν το κάπνισμα σε ένα χώρο που είναι μόνο για παιδιά; Απαράδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι μάνα 3 παιδιών και τα παιδιά μου μπορώ να πω έμειναν ευχαριστημένα όπως και πέρσι. Φυσικά και ΔΕΝ περιμέναμε να δούμε μια ''ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ'' όμως οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο στους ανθρώπους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι τέτοιο.
    Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eιδαμε και το τρενακι της ''Φωτιας'' ποσο καλο ειναι. 1000 φορες εχει χαλασει. Μη πω τι ακουστηκε για τον οδηγο. Η ΠΡΑΞΗ ΜΕΤΡΑΕΙ στο κατω κατω.. Μπορειτε να πειτε ενα μπραβο σε αυτους που παλεψαν για να το στησουν. Οσο για την βελτιωση τι θελετε δηλαδη να κανει ενα μικρο χωριο. Εγω προσωπικα βγαζω το καπελο για αυτη τη πραξη.! Και προς ΘΕΟΥ γιατι πρεπει παντα να πηγεται κοντρα σε οτιδηποτε δημιουργει καποιος.; Συγνωμη αλλα εμενα μου φαινεται γελοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πατέρας δυο παιδιών. Μπήκαμε μέσα στο μύλο των ξωτικών και μπλος ανοίξαμε την πόρτα βγήκε καπνιλα απο τόσο τσιγάρο και εχουν την απαίτηση να ξαναπάμε. Φευγοντας μας γλυφανε να ξαναπάμε....φροντίστε αυτο τουλάχιστον.ασε που μέσα στην αίθουσα που μας έβαφε ενα κοριτσάκι είχε πιο πολυ κρύο απο εξω.βαυμφβνω και με τον 8.17

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με το 5:09 μ.μ.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αφου το κανετε και μπραβο σας , φροντιστε να ειναι ασφαλες και να δινει κινητρο να ερθουμε. λαθη πολλα .δεν μ αρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.