Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ημέρα αγώνα και αξιοπρέπειας των ΑμεΑ

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία, για εμάς είναι ημέρα διαμαρτυρίας και περισυλλογής. Κάνοντας αναδρομή στο χρόνο που πέρασε διαπιστώνουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας συνεχίζουν να υφίστανται.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, που τα δικαιώματά μας απεμπολούνται στο βωμό της οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε και ωστόσο καλούμαστε να πληρώσουμε με την αξιοπρέπεια και την τιμή μας, εμείς, τα άτομα με αναπηρία:
• Πορευόμαστε και θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, ενάντια στη στοχοποίηση της αναπηρίας κάτω από την πίεση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών.
• Αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των οικονομικών επιτελείων και της Τρόικα, γνωρίζοντας καλά ότι δεν ευθυνόμαστε για τη δημοσιονομική κατάντια της χώρας.
• Στην πλάστιγγα των διαπραγματεύσεων παίρνουμε θέση και δεν θα αφήσουμε να γίνουμε τα τραγικά θύματα ενός νέου Μεσαίωνα.

Για να μη χαθούν οι νίκες του αναπηρικού κινήματος, μεταξύ προαπαιτούμενων και νέων μέτρων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και όλοι οι φορείς που είμαστε μέλη της:
• Απαιτούμε να ληφθεί δέσμη συντονισμένων μέτρων άμεσης και μακροχρόνιας προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιας πάθησης και των οικογενειών τους από τις επιπτώσεις αυτής της οικονομικής κρίσης, για την οποία τα άτομα με αναπηρία δεν ευθύνονται.
• Παλεύουμε για τη διαμόρφωση των βασικών αρχών για ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα πρόνοιας και υποστήριξης, με βάση τη δικαιωματική προσέγγιση.

Η 3η Δεκέμβρη είναι ημέρα αγώνα και αξιοπρέπειας των ΑμεΑ και έχει σαν στόχο αλλά και ευχή το μήνυμα να φτάσει σε όλη την επικράτεια.

Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Φλώρινας με έδρα το Αμύνταιο
Ηλία Θεοδώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.