Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Η παράταξη «Ενότητα – Συνεργασία» για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Φλώρινας

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας και την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2015.
Αν και ήρθε στο συμβούλιο μετά κόπων και βασάνων, η καθυστέρηση αυτή δεν βοήθησε για να παρουσιαστεί ένα τεχνικό πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.
Δεν υπάρχουν νέα έργα. Σχεδόν στο σύνολο του αποτελείται από συνεχιζόμενα έργα προηγούμενων περιόδων. Σε έναν μάλιστα μεγάλο αριθμό έργων ακολουθείται η πεπατημένη των αναθέσεων. Έργα αγροτικής υποδομής και έργα περιβαλλοντικά μάλλον είναι ψιλά γράμματα.
Οι δικαιολογίες ότι δεν επαρκούν τα χρήματα για ένταξη νέων έργων είναι έωλες.
Η παράταξη μας έχει διαμηνύσει από την αρχή ότι αν αθροίζονταν τα ομοειδή έργα και δεν δίνονταν με αναθέσεις, θα μπορούσε ο Δήμος να διεξάγει ανοιχτούς διαγωνισμούς και να κερδίζει σημαντικά ποσά από τις εκπτώσεις των εταιριών και των εργολάβων.
Εν κατακλείδι, καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο δεν υπάρχει στόχευση, σχεδιασμός και προοπτική ενώ αντίθετα είναι εμφανής η προχειρότητα .
Στην Οικονομική Επιτροπή συνεχίζεται και εκεί η ίδια τακτική.
Γι΄αυτό και όσα θέματα αφορούσαν ορισμούς και αναθέσεις καταψηφίστηκαν.
Επίσης καταψηφίστηκε από την παράταξη μας ο πίνακας δέσμευσης πιστώσεων στον οποίο περιλαμβάνεται ποσό 100.000 ευρώ προς την ΑΝ.ΦΛΩ. με αιτιολογία την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Δήμου, χωρίς να αιτιολογείται ποια είναι η δράση εκείνη που σχεδιάζεται και δεν επαρκεί το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Φλώρινας.

10 σχόλια:

  1. Η πλάκα είναι ότι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, που αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας και δημότες, και η οποία δεν λαμβάνει αποφάσεις, αλλά έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, κλήθηκε να υπερψηφίσει το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, έχοντας ως δεδομένα μόνον τους τίτλους των έργων και τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς. Δεν υποννοώ τίποτε, παρά διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, ακόμα και για τη σκοπιμότητα ορισμένων εξ αυτών των έργων. Παράδειγμα:
    Συντήρηση κιγκλιδωμάτων ΔΕ Φλώρινας: 12.000 ευρώ
    Συντήρηση κιγκλιδωμάτων ΔΕ Κ. Κλεινών: 12.000 ευρώ
    Α) Τι θα πει "συντήρηση κιγκλιδωμάτων"; Επισκευή των κατεστραμμένων; Αντικατάσταση των κατεστραμμένων; Επισκευή ή αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις οικείες τεχνικές προδιαγραφές, και για τα υπόλοιπα, καθαρισμός από βρομιές και σκουριά, λείανση, εφαρμογή αντισκωριακού ασταριού και χρωματισμός τους σε δύο στρώσεις; Ένα "χέρι" λαδομπογία; Τι;
    Β) 12.000 ευρώ για τη Φλώρινα, 12 και για τις Κ. Κλεινές;
    Γ) Οι Κλεινές, ως κοινωνία, έλυσαν όλα τους τα προβλήματα και τους απομένουν τα κάγκελα για να ευτυχήσουν;
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά λίγο μας ενδιαφέρουν και είναι το ξεκάρφωμα του μνημονιακού βουλευτή. Στο νέο μνημόνιο με τα απάνθρωπα μέτρα θα ψηφίσει πάλι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΑΙΑ ΑΤΑΚΑ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΚΙ ΤΩΝ 10:42. ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΚΙΑ, ΑΛΛΟΥ.
    ΚΟΚΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.
    ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΤΑ. ΤΟΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ.ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΝΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΜΠΕΡΔΕΎΟΥΜΕ. Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ . ΠΑΝΤΑ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ . ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

      Διαγραφή
  4. ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΣΑΤΕ... ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ...ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ... κ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΓΙΝΑΜΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΝΥΚΟΚΟΙΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ...
    ΤΑΧΑ ΤΩΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΑΝ??????
    ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην Κοζάνη πρώτος - πρώτος για τα 40 χρονα της Ν.Δ. ο Βοσκόπουλος. Και δώστου οι χειραψίες και οι αγκαλιές με τον Μειμαράκη και τους βουλευτές.
    Και στον Άδωνι στη Φλώρινα την άλλη βδομάδα πάλι θα μελανιάσει στα μνημονιακά χειροκροτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΜΕΤΡΑ;;; ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ;; ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΒΟΥΛΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΣΑΜΑΡΑ.

      Διαγραφή
  6. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΚΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΜΕΣΙΕ 9.41.
    Ο ΚΩΝ/ΔΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
    Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.
    ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ίδιο μνημόνιο υπηρετεί και ο δήμαρχος βοσκόπουλος.
    15 δήμαρχοι έτρεξαν από τους 350 να εφαρμόσουν το νόμο για την αξιολόγηση και είναι μέσα στους 15.
    Μπορεί και να νομίζει ότι θα πάρει το βραβείο αυτοδιοίκησης ¨ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ¨ για τον καλύτερο μνημονιακό δήμαρχο της χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι με νιαζει εμενα αμα δινει αναθεσεις ο βοσκοπουλος. εμενα με νιαζει να μου δωσει το τζαμπα ρευμα που μας ειπε. που δεν βλεπουμε ακόμα και παει να το κανει γαργαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.