Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ο Γεώργιος Κόρδης στον «Αριστοτέλη» (video)

Μια εξαιρετική ομιλία παρακολούθησαν χθες βράδυ όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα «Τρ. Μήρτσου» του «Αριστοτέλη», από τον ζωγράφο – εικονογράφο και πανεπιστημιακό Γεώργιο Κόρδη, ο οποίος μίλησε για την παράδοση και την πρόοδο στην τέχνη της Ορθοδόξου Εικόνας.
Τον κ. Κόρδη προλόγισαν ο Σπ. Παπαχαρίσης εκ μέρους του ΦΣΦΑ και ο Γ. Χατζής, υπεύθυνος του εργαστηρίου «Εικονίζοντες».

4 σχόλια:

  1. Εξαιρετική εκδήλωση, μοναδική ευκαιρία, καθώς πολύ σπάνια προσωπικότητες τέτοιας εμβέλειας και τέτοιου βάθους περνούν από την περιοχή μας.
    Πολλά συγχαρητήρια στον "Αριστοτέλη" και ιδιαιτέρως τον Γιώργη τον Χατζή, που ήταν η ψυχή της εκδήλωσης.

    Από την άλλη, ηχηρότατη η απουσία των πανεπιστημιακών δασκάλων και καλλιτεχνών... Δε νομίζουμε ότι τους έπεφτε λίγος ο Κόρδης (!!!) ούτε ότι εθίγησαν που ένας τοπικός φορέας τους έκλεψε την αποκλειστικότητα. Σίγουρα η απουσία οφείλεται σε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εκπροσωπηθεί το τμήμα "Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών" σε εκδήλωση με ομιλητή εικονογράφο; Ε, όχι δα!

      Αν πρόκειται για καμιά μπουγάδα στο ποτάμι ή για κάποιον ρινόκερο σε χαλίκια, τότε μάλιστα, το συζητάμε.

      Διαγραφή
  2. Η απουσία των "πανεπιστημιακών" ήταν εκκωφαντική. Υποθέτω ότι είχαν προσκληθεί, αλλά μάλλον για αυτούς η σύνδεση Πανεπιστημίου και τοπικής κοινωνίας εξαντλείται στο να λιβανίζει η τοπική κοινωνία την εγωπάθειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν έφερναν στη Φλώρινα το Μαέβιους Παχατουρίδη (https://www.youtube.com/watch?v=RwFvpN-Eq3g) η αίθουσα θα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από όλους τους πανεπιστημιακούς κουλτουριάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.