Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τεράστια η συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων (video)

Με επιτυχία διεξήχθη η ενημερωτική εκδήλωση για τη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, που διοργάνωσε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων, με την συμπαράσταση της Π.Ε. Φλώρινας, του Δήμου Αμυνταίου, της ΔΗΚΕΑ και της Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας.
Ο κόσμος, από όλα τα διαμερίσματα του Δήμου Αμυνταίου, αγκάλιασε με την παρουσία του την εκδήλωση, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την συνέχιση ανάλογων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων ενημέρωσης για θέματα υγείας.
Η εκστρατεία ενημέρωσης ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής, όπου στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου, εθελόντριες και μέλη του Συλλόγου ενημέρωναν το κοινό για την αντιμετώπιση της νόσου και διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια.
Το βράδυ της ίδια ημέρας οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν, από την ροζ φωταγωγημένη πλατεία, στις αίθουσες του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου, όπου λειτούργησε έκθεση γνωστών ελλήνων εικαστικών δημιουργών, καθώς και η έκθεση βιωματικού περιεχομένου, της γιατρού Μαρίας Θεοφίλου.
Στο κατάμεστο παλαιό 1ο Δημοτικό σχολείο, όπου συμμετείχε το σύνολο των φορέων και συλλόγων του Δήμου Αμυνταίου, ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου, Γεωργίας Γρομπανοπούλου, η οποία αναφέρθηκε τόσο στους σκοπούς της ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου, όσο και στην πάθηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως καμία γυναίκα δεν πρέπει να κρύβει το πρόβλημα και να «παραιτείται» μπροστά στον καρκίνο του μαστού.
… «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, πετάξτε τον βραχνά από πάνω σας. Είμαστε δίπλα σας, ελάτε δίπλα μας. Όλοι, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, θα ανέβουμε αυτό το βουνό. Μαζί μπορούμε να γεννήσουμε και πάλι την ελπίδα. Όταν ο ένας δίνει κουράγιο στον άλλον, μαζί με θέληση, πίστη και ελπίδα, τότε θα συνηγορήσει, Γη και ουρανός και θα γίνει πάλι καλά…» τόνισε μεταξύ άλλων.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας, Γιώργος Αντωνιάδης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης.

«Να μ’ αγαπάς, όσο μπορείς να μ’ αγαπάς»…
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την δεξίωση που παρέθεσε ο Σύλλογος στους συμμετέχοντες και την εμφάνιση της μουσικού Ελένης Βαλιάγα.
Η εικαστική έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.



Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.