Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.
Στη συνάντηση, που έγινε υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανου Μπίρου, παραβρέθηκαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας, κ. Κάτανας Ηλίας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Μιχάλης Καρακόλης, οι δήμαρχοι Αμυνταίου, κ. Κώστας Θεοδωρίδης, και Πρεσπών, κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, εκπρόσωπος του στρατού, της αστυνομίας, της αεροπορίας, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας και Πτολεμαΐδας, εκπρόσωποι της ΔΕΗ, εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΦ, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας ξεχωριστά κατέθεσε τις προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο. Παράλληλα έγινε αναφορά στα κενά που υπάρχουν και τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο κ. Ηλίας Κάτανας δήλωσε τα εξής: «Παραβρέθηκα σήμερα στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στη Φλώρινα ως εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν, όλους φορείς, τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Μπίρο, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.
Για μένα προτεραιότητα και αδιαπραγμάτευτο σημείο αναφοράς είναι η ασφάλεια του πολίτη και η διασφάλιση της περιουσίας του. Οπότε, μέσα από όλα αυτά τα τοπικά Σ.Ο.Π.Π. θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε τον ρόλο και τις αρμοδιότητες που θα έχει ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας, ούτως ώστε να φτάσουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία σε επιχειρησιακό επίπεδο. Γιατί μέσα από τη συνεργασία των φορέων και την αποσαφήνιση των όρων θα μπορέσει ο καθένας μας να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που πρέπει. Ευελπιστώ ότι φέτος θα συνεργαστούμε όλοι άψογα και θέλω να ευχηθώ σε όλους εσάς που ζείτε σε αυτόν τον πανέμορφο αλλά και δύσκολο νομό, έναν ήπιο χειμώνα.».

Χρήσιμη και ουσιαστική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στέφανος Μπίρος, ο οποίος αναλυτικά δήλωσε τα εξής: «Σήμερα συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας. Εν όψει του χειμώνα κατά τον οποίο, όπως γνωρίζουμε, αντιμετωπίζουμε σαν Περιφερειακή Ενότητα ακραία καιρικά φαινόμενα, πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συζητήσαμε διεξοδικά τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας. Κάναμε έναν σχεδιασμό συνολικά, για όλη την Περιφερειακή Ενότητα, για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και την εξυπηρέτηση του πολίτη, με προτεραιότητα τα άτομα που αντιμετωπίζουν γενικότερα προβλήματα υγείας αλλά και αυτούς που χρειάζονται άμεση βοήθεια, όπως είναι οι κτηνοτρόφοι μας. Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα σχετικά θέματα και σχεδιάσαμε από κοινού ώστε, με τα υλικοτεχνικά μέσα που διαθέτει η περιφερειακή αρχή αλλά και οι δήμοι, να γίνει ένας καλός συντονισμός που θα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα και, όποια καιρικά φαινόμενα κι αν επικρατήσουν στην περιοχή μας, να τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ήδη έχει γίνει προγραμματισμός από την περιφερειακή αρχή σχετικά με τον εξοπλισμό που διαθέτουμε ως τεχνικό τμήμα για να ανταποκριθούμε στις απαιτούμενες ανάγκες. Επίσης, έχουμε προκηρύξει διαγωνισμούς και θα επανδρωθούν τρία μηχανήματα ιδιωτών τα οποία θα έχουν συγκεκριμένη αρμοδιότητα τόσο στον Δήμο Πρεσπών, όπου χρειάζονται ένα εκχιονιστικό μηχάνημα σε μόνιμη βάση, όσο και στο Αμύνταιο και την Π.Ε. Φλώρινας.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.