Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ένταση μεταξύ κατοίκων της Αχλάδας και χειριστών μηχανημάτων του ορυχείου

Στα χέρια πιάστηκαν χθες κάτοικοι της Αχλάδας με εργαζόμενους χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων. Το συμβάν συνέβη όταν γεωργοί της περιοχής με γεωργικά μηχανήματα κατευθύνονταν αμέριμνοι προς τις εκτάσεις τους, για τις καθιερωμένες γεωργικές εργασίες τους, βόρεια του χωριού λίγα μόλις μέτρα μακριά από συγκροτήματα στάβλων.
Όταν έφτασαν στο σημείο, έκπληκτοι αντίκρισαν πως δεν υπήρχε δρόμος !!!. Τσάπες είχαν κατακλείσει το δρόμο, όπου έσκαβαν καταστρέφοντας τον. Ήταν γεωργικός κεντρικός χωματόδρομος που έδινε πρόσβαση σε όλη τη βόρια μεριά των καλλιεργήσιμων εκτάσεων του χωριού , αλλά και στους στάβλους της περιοχής .
Γρήγορα η έκπληξη μετατράπηκε σε θυμό και στράφηκαν ενάντια των εργαζομένων . Ακολούθησε έντονος διαξιφισμός μεταξύ αγροτών και εργαζομένων όπου αντάλλαξαν σκληρές κουβέντες, οξύνθηκαν τα πνεύματα και πιάστηκαν στα χέρια!! Μαραθώνιες οι προσπάθειες από χωριανούς και εργαζόμενους για να σταματήσουν τη σύγκρουση αυτή. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από το σημείο.
Εύλογα τα ερωτήματα και οι απορίες των κατοίκων. Ποιός και πώς έδωσε άδεια να καταστρέψουν έναν δρόμο που είναι απαραίτητος για τους γεωργούς? Έχουν περικυκλώσει την περιοχή αφού έχουν καταστρέψει όλους τους χωματόδρομους . Δρόμους που στην δεκαετία του ΄50-΄60 υπήρξαν κεντρικοί Δημόσιοι δρόμοι Τελωνείου , δρόμοι που έγραψαν ιστορία όπου πότισαν με το αίμα τους οι Μακεδόνες πολεμιστές και καταγράφηκαν σημαντικά για την ιστορία γεγονότα, τους κατέστρεψαν!!. Και ήρθε χθες το τελειωτικό χτύπημα, χωρίς καμία ειδοποίηση από κανέναν, χωρίς καν προειδοποιητική σήμανση έστω λίγα μέτρα νωρίτερα κατάστρεψαν έναν ακόμα δρόμο . Αυξημένες ωστόσο παραμένουν οι πιθανότητες για πρόκληση ατυχήματος πέφτοντας στο κενό. Γιατί αυτή η εσκεμμένη έλλειψη ενημέρωσης? για να μην υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης από τους κατοίκους? Γιατί θα πρέπει εμείς ν΄ ακολουθούμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις και αναγκαστικά να προσαρμοζόμαστε σε αυτές ?Η στάση αυτή δείχνει πως δεν υπολογίζουν την ύπαρξη ανθρώπινης ζωής στην περιοχή.

Νεολαία του Τ.Δ. Αχλάδας

19 σχόλια:

  1. kai pou eiste akoma den exete dei tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΧΛΑΔΑΣ ,ΠΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΕΑ ΑΧΛΑΔΑΣ .ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ . ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΧΛΑΔΑΣ ΝΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re kai ta brakia tha sas paroun ekei ean den ksupnisete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχει δικιο η <> της Αχλαδας να διαμαρτυρεται καθε φορα για τα συμβαινοντα στο χωριο της. Ομως αυτη η ταμπελα η το προσωπειο πισω απο το οποιο κρυβονται καποια στιγμη θα πεσει και θα φανουν τα ψευτικα προσωπα τους.Δεν εκφραζουν τη <>της Αχλαδας αυτες οι φθηνες καθε φορα δηθεν καταγγελιες.Οποιος εχει τα κοτσια να κανει καταγγελια επωνυμα και να μην κρυβεται πισω απο τιτλους. Φτανει πια εχετε γινει γραφικοι. Θα χασετε και τα δικαια σας. Κανεις δε σας πιστευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΆΤΟΙΚΟΣ ΑΧΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.6 Νοεμβρίου 2014 στις 3:07 μ.μ.

      ΒΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ? ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΌΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΡΕ? ΞΥΠΝΑΤΕ ΌΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ .ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ, ΌΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ, ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΌΧΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ?ΜΗΝ ΕΊΣΤΕ ΤΌΣΟ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΝΕΑΡΕ ΚΑΤΟΙΚΕ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ? ΜΗΝ ΕΊΣΤΕ ΣΤΕΝΌΜΥΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΌ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΙΝΙΈΣ.

      Διαγραφή
    2. Ανάλογος από πιο μαχαλά είσαι αν είσαι από το γιουρουκι δεν θα το βρεις αν είσαι απο τούς άλλους κάτι θα γίνει

      Διαγραφή
  5. Προσεχως και στην Βευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ροζας με τον ΑΚΤΩΡΑ και τον υπαλληλο τους τον Σταθη Γ@@@νε και δερνουν. Καλα δεν ηξερες δεν ρωταγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις προκοιρηξοις καλα ειναι που παιρνατε πρωτοι σαν πλητωμενοι αλλα το κολπο ειναι να γινεται μονιμοι και μετα ολα μελι γαλα,λες και η πολη της φλωρινας δεν ειναι μεσα στην καπνα και στην καρβουνιλα.....καλα κανετε αφου σας παιρναει ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλά ηρεμία . Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι κάνεις δεν τους κάνει χάρη και οφείλουν τπτ και σε κανέναν χάρη και ούτε πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχει αποφασιστει να ερημωσει η περιοχη μετα τη Μελιτη και να μετακινηθεί ο τοπικος πληθυσμος περιξ της Φλωρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όλοι η φασαρία για να περάσει ο δρόμος μέσα από τα χωράφια για να μισθώσουν τα χωράφια τίποτα παραπάνω πάλι για την τσέπη όλα γίνονται για τα ευρώ γιατί πήραν του γείτονα κ δεν πήραν το δικό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΥΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΖΑ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΑΚΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μιλάς με τόση σιγουριά μαλλον εκεί θα ήσουν ή εσύ θα τους τα έδινες .... εξάλλου εσείς έτσι τους μαθατε.... ''πάρε αυτά νόμιμα'' και π'ερνα μετα απο το γραφείο να τα κανονίσουμε''. τι σας κακοφεναιτε τωρα?

      Διαγραφή
  12. ΓΙΑΤΙ ΘΟΡΥΒΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΕΤΑΙΡΙΑ;ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΛΟΓΟΣ ΑΝΥΣΙΧΕΙΑΣ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΜΑ;;;;;;;;;;;;;;;;ERXONTE ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ2222
    ````````

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φίλε κάτοικε του εξωτερικού καλύτερα που δεν είσαι εδώ γιατί αυτό που κάνουν η χωριανή για 100 ευρώ θα μετάνιωνες κ θα ξανά έφευγες πάλι για το εξωτερικό τίποτα δεν λέω παραπάνω,αν έχεις κανέναν εδώ πάρα τηλ να σε ενημερώσουν και το χωρίο δεν θα ειναι πότε μαζί γιατί τα ευρώ ειναι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ιδιο το σωματειο των εργαζομενων διαψευδει τα γεγονοτα. Τελικα μαλλον καποιοι για λογους εκδικησης προς την εταιρεια γιατι δεν πηρε το δικο τους χωραφακι οσο θα θελαν γραφουν αυτες τις ψευτιες.Το ορυχειο στην Αχλαδα λειτουργει εδω και 90 χρονια, τωρα η ψευτικη νεολαια καταλαβε τι γινεται; μαλλον αλλοι λογοι κρυβονται πισω απο τις καταγγελιες. ολοι στην εταιρεια γνωριζουν τη λεγομενη νεολαια που τα γραφει αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ti akrivos enooite legontas oti den pire i eteria to xorafi oso tha ithelan oloi kseroume oti otan kapios apofasisei na poulisei dinei tin timi an esena den se simferei poli apla den agorazeis!!! apo tin alli lete oti den piran ta dika tous xorafia oso tha ithelan oi idioktites pou simenei oti alonon ta piran giati ???????

      Διαγραφή
  15. απεδοσε καρπους η αντιδρασι τον κατοικον τησ Τ.Κ. Αχλάδας,στο youtube http://youtu.be/4idXa8SzlBM?list=UUCdtEtNZMgde9tcWtDzSNjA.καλό ειναι να ηστε πιο ενημερη μη γινεστε αδικα ρομπα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.