Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ο Όμιλος Τοπικής Ιστορίας του Πρότυπου Πειραματικού επισκέφτηκε τα Γ.Α.Κ.

Ο Όμιλος Τοπικής Ιστορίας του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στις 19/11/2014 πραγματοποίησε ενημερωτική – ερευνητική επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενο κ. Καρατζά για το έργο που παρέχουν τα Αρχεία στη συγκέντρωση, συντήρηση και διάσωση του αρχειακού υλικού της Φλώρινας. Γνώρισαν όλα τα στάδια καταγραφής και αρχειοθέτησης, ήρθαν σε επαφή με πρωτογενές αρχειακό υλικό και ξεναγήθηκαν στους χώρους των Αρχείων. Στο τέλος πραγματοποίησαν μια άκρως ενδιαφέρουσα ομαδική ερευνητική εργασία πάνω σε αρχειακό υλικό που τους δόθηκε.
Ευχαριστούμε θερμά τον προϊστάμενο και το προσωπικό των Αρχείων για την άψογη φιλοξενία που μας επιφύλαξε. Η επίσκεψη μόνο επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα μπορεί να χαρακτηρισθεί. Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν παράδειγμα και συμβάλλουν θετικά στην εξωστρέφεια του σχολείου και τη σύνδεσή του με την κοινωνία.

Όμιλος Τοπικής Ιστορίας
Πρότυπου Πειραματικού Δ.Σ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.