Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Τον Αύγουστο του 2015 θα είναι έτοιμος ο χώρος της κάτω μπουάτ (video)

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την «Ανάπλαση κτιρίων χώρων πρασίνου έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας (κάτω μπουάτ)», από το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας του έργου κ. Στέφανο Πατεγάκη.
Το έργο αφορά τον παλιό χώρο της μπουάτ, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση.
Πρόκειται ουσιαστικά για την αναβάθμιση του χώρου της μπουάτ που αποκτά χαρακτήρα επισκέψιμου πάρκου περιβαλλοντικής ενημέρωσης, μέσα από ζωντανές λειτουργίες.
Βασικό στοιχείο είναι οι δύο δεξαμενές νερού, οι οποίες συλλέγουν όμβρια ύδατα (κατά περίπτωση μπορεί να συμπληρώνεται το απαιτούμενο νερό από παροχές) οι οποίες θα προσφέρουν το συλλεγόμενο νερό για:
i. την άρδευση των αστικών καλλιεργειών που τοποθετούνται στο νοτιοδυτικό τμήμα. Πρόκειται για μία σύγχρονη πρακτική συμμετοχικής βιολογικής καλλιέργειας, που εφαρμόζεται κυρίως σε πυκνοδομημένες περιοχές κατοικίας, όπου οι κάτοικοι της γειτονιάς είναι υπεύθυνοι για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών και λαχανικών, τα οποία στη συνέχεια οι ίδιοι καταναλώνουν.
ii. τη λειτουργία των υδάτινων πιδάκων.
Πλησίον του υπάρχοντος αναψυκτηρίου, το οποίο θα επισκευαστεί, θα δημιουργηθεί παιδική χαρά με ειδικό συνθετικό δάπεδο και νέα, σύγχρονα και καταλληλότερα παιχνίδια.
Θα τοποθετηθούν επίσης σταθερές πέργκολες, όπου θα στεγάζουν τα απαιτούμενα τραπεζοκαθίσματα, των επιβλεπόντων γονέων.
Στη νότια πλευρά του χώρου θα δημιουργηθεί πλατεία, καθαρά αστικού τύπου στην οποία θα επανατοποθετηθεί το άγαλμα του Ν. Δογούλη.
Στη βόρεια πλευρά, θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν δύο χώροι στάθμευσης, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής και κυρίως για τις γειτνιάζουσες δημόσιες υπηρεσίες.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστου του 2015 και το συνολικό του κόστος είναι: 295.453,25ευρώ με το ΦΠΑ, μετά από σχετική έκπτωση 40%.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε σε μια ακόμα σύμβαση η οποία αφορά στην ανάπλαση του χώρου απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο στη Φλώρινα, όπου θα γίνει η ανάπλαση των κτιρίων, του χώρου του πρασίνου, καθώς επίσης και η τοποθέτηση μιας νέας παιδικής χαράς.
Επίσης, πρέπει να σας πω ότι θα δημιουργηθεί μια σύγχρονη βιολογική καλλιέργεια, στην οποία θα συμμετέχουν και περίοικοι.
Το συγκεκριμένο έργο θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα εάν δεν υπήρχαν οι ενστάσεις, οι οποίες το καθυστέρησαν περίπου ένα χρόνο.
Πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα σε οχτώ, μήνες και αυτό γιατί το έργο έχει υποβληθεί και εγκριθεί από το ΕΣΠΑ και οφείλει ο ανάδοχος να το τελειώσει μέχρι τα τέλη του Αυγούστου του 2015».



23 σχόλια:

  1. pali pategakis re megale;ergolaboys den exei h florina;ti krybete piso apo ayto;ti kanete re ergolaboi tis florinas kai den xesikoneste;afinete tis doylies se xenofertoys;meta fonazete den exoyme doyliea.poly kala na pathete na doyme pote tha xipnisete...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε το παραμυθι ο διαγωνισμος ειναι μειωδοτικος και με κλειστες προσφορες αρα μη διαβλητος σε παρακαλω μην δημιουργεις εντυπωσεις μπραβο στην δημοτικη αρχη που δινει μια λυση στο θεμα αυτο .οτι γινεται καλο ειναι

      Διαγραφή
  2. μπραβο για αλλη 1 φορα στον δημαρχο. . . 295.000 λιγη ντροπη δεν υπαρχει??? τοσα χρονια που την δουλεψε ο προηγουμενος εβαζε λεφτα απο την τσεπη του. . . και ο δημαρχος τον ειχε κλ@@@ο. . ενω την πηρε ριμαγμενη. . .ηρθε και σε ριξη με τις δημοτικες αρχες για το ποτισμα. . δεν τον αφηναν ενω ηταν δημοτικα τα παντα. . . .τωρα τον επιασε ο πονος και δινει και παλι στον πατεχακη οπως και ολα τα εργα . . . . ελαιος ρε βοσκοπουλε ελαιος. . . φτανει πια. . . εκει μεγαλωσα εκει εζησα. . . ακου εκει 295.000 τι σ@@@α θα κανεις με ολα αυτα τα λεφτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι , σιγά σιγά θα μας ζητησεις και λαδόξυδο...
      ΕΛΕΟΣ ειναι....

      Διαγραφή
  3. Κύριοι με γκρίνια στα blogs δεν βγαίνει τίποτα, φαίνεται μόνο μια μίζερη κατάσταση, εξάλου αυτός ο χώρος είναι πολύ καλός και κάτι πρέπει να γίνει, και εαν θέλετε να αντιδράσετε σε κάτι που γίνετε μη νόμιμα υπάρχουν και η επώνυμες καταγγελίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DHMARXARA OI NEOI TIS FLORINAS MAZI SOY. OPOS ME TO SKATE PARK ETSI KAI EDO MAS DINEIS DIEXODO KAI MAS SKEFTESE. SE EYXARISTOYME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς που έγινε αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας ο Απιδοπουλος και γίνεται κανένα έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλά τα πραγματα συμπολίτες! Ο Πατεγάκης πράγματι μειοδοτεί και παίρνει το έργο με νόμιμο τρόπο. Ωστόσο η τεχνική υπηρεσία του Δήμου του επιτρέπει να εφαρμόζει χαλαρό χρονοδιάγραμμα ώστε να πιστοποιείται και να εισπράτει για κάθε τμήμα έργου που αναλαμβάνει και στη συνέχεια να το συνεχίζει χωρίς ρίσκο και μεγάλο άνοιγμα. έτσι εξηγείται ότι έχει αφήσει το ποτάμι 9 μήνες και τη Μοναστηρίου 14 μήνες έργα της πλάκας που θα έπρεπε να είχαν προ πολλού ολοκληρωθεί. Καταστρατηγείται το χρονοδιάγραμμα και μετατρέπεται η πόλη σε εργοτάξιο για να εξυπηρετείται ο εργολάβος. Ειδικά στη Μοναστηρίου υπάρχει κίνδυνος για πεζούς μαθητές και οχήματα. 20000 πολίτες υποφέρουν για να εξυπηρετείται ένας. Ο εισαγγελέας τι κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ.
      .........ΝΑΙ ΜΕΝ ΝΟΜΙΜΟΣ Ο ΠΑΤΕΓΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ .............ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.
      ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ . ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!

      Διαγραφή
  7. Να ρωτήσω κάτι....

    εμείς οι κάτοικοι των άλλων γειτονιών θα μπορούμε να τρώμε από την καλλιέργεια εσπεριδοειδών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εσπεριδοειδή και λαχανικά λένε. Αλλά να δεις που στο τέλος ο βοσκός θα βαλει μόνο κουτόχορτο να ταΐζει τα προβατάκια του για να τον ακολουθούν με τυφλή υπακοη

      Διαγραφή
  8. ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην μελέτη εξωραισμου της μπουάτ είναι ενταγμένη και η ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου οδός Ευρυδίκης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην οδό Ευρυδίκης μένεις;

      Διαγραφή
    2. Όχι. Καμία ασφαλτόστρωση δεν προβλέπεται. Εκεί λένε να φυτέψουν βλήτα.

      Διαγραφή
    3. 1218 πολύ ώρα το σκέφτηκες για να γράψεις το σχόλιο μ@@@@κια σου ;;;

      Διαγραφή
  10. ΑΝΤΕ ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΝΑ ΔΡΟΜΟ!!!!ΑΜΑΝ Η ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΦΑΛΤΟΣΤΡΟΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕΣ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με δαπάνη κοντά στις 300.000 η κάτω μπουάτ θα γίνει DISNEYLAND.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 348 το πρόβλημα σου ποιο είναι; μακάρι να γίνει και...ντιζνει να πηγαίνουμε κι εσένα να ...παίζεις. Δήμαρχε ξεκίνα άυριο κιόλας το έργο.

      Διαγραφή
  12. Θα σκασετε από το κακό σας ευπαθείς ανθρωπάκια. Η πόλη αλλάζει είτε σας αρέσει είτε όχι. Θα φτιάξει και κλουβιά για τα παπαγαλάκια του Στάθη να τα ακούμε τι ωραία κελαηδάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πρεπει να το ψαξει λιγο το θεμα του εργολαβου.πως γινετε να δινει παντα στα μεγαλα εργα πιο χαμηλες προσφορες ο εργολαβος αυτος;μηπως μετα με απευθειας αναθεση σε ποιο μικρα εργα περνει την χασουρα πισω;μπορει να τα περνει και με εικονικα τιμολογια;υπρχει επιτροπη η παρακαμπτεται και αυτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΙΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ .ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και ενα παγοδρομιο παρακαλω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.