Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Συλλυπητήρια επιστολή της ΕΛΜΕ Φλώρινας

Με μεγάλη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου μας, φιλολόγου ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος υπηρέτησε με ήθος και ευσυνειδησία και προσέφερε τις υπηρεσίες του για πολλά χρόνια στο Δημόσιο Σχολείο, αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις σε συναδέλφους και μαθητές που είχαν την τύχη να τον συναντήσουν μέσα στην τάξη, στο σύλλογο ή στους αγώνες για μια καλύτερη εκπαίδευση, στους οποίους ήταν πάντα παρών.
Η ευγένεια, οι χαμηλοί τόνοι, οι γνώσεις, οι θέσεις και οι απόψεις του για τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου και ολόκληρης της κοινωνίας τον κατατάσσουν στην πρώτη σειρά των συναδέλφων μας.
Οι συνάδελφοι, μέλη της ΕΛΜΕ Φλώρινας, τον αποχαιρετούν με το δέοντα σεβασμό.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφάσισε να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και αντί στεφάνου να καταθέσει χρηματικό ποσό σε ίδρυμα της πόλης μας.

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

15 σχόλια:

  1. Καλό ταξίδι.... Ήσασταν πραγματικός ΔΑΣΚΑΛΟΣ,μία παλιά σας μαθήτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ ΣΕ ΈΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΆΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΆΣΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλη η απώλεια για την παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι προκοψα στη ζωή μου το οφείλω σε εσένα.Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα ότι ο γιος του ακολουθεί τα χνάρια του με σπουδαίο έργο στη της φλώρινας στο χώρο του μπάσκετ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΝΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΠΑΝΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ..!!!! ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΔΕΣΜΗ.. ΧΙΟΥΜΟΡ, ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΝΩΣΕΙΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ.. ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ..!!! ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!!! ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!! ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΜΙΜΑΡΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιχάλης Πετράκος18 Μαΐου 2014 στις 6:39 μ.μ.

    Δεν τον γνώριζα τον κ. Γιάννο, γνωρίζω όμως το γιο του τον Μίμη στον οποίο είμαστε ευγνώμονες όλοι οι γονείς στην Πρέσπα, όχι γιατί μαθαίνει στα παιδιά μας μπάσκετ αλλά γιατί διδάσκει ήθος και αξίες και πλάθει χαρακτήρες.

    Μπορώ να φανταστώ ότι αυτό το παιδί είχε ένα λαμπρό παράδειγμα στο πρόσωπο του πατέρα του.

    Θερμά συλλυπητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηταν πολύ καλός καθηγητής και καλόκαρδος άνθρωπος . Ειχα την τύχη να τον έχω καθηγητή στην Γ' Δέσμη την χρονιά 1985-1986 , στο μάθημα της Ιστορίας -Κοινωνιολογίας -Εκθεσης -Λατινικών , μπορεί τότε να διαφωνούσαμε ιδεολογικά μαζί του αλλά αυτό δεν μείωνε τον σεβασμό και την εκτίμηση που είχαμε για το πρόσωπο του . Ηταν ένας ΑΞΙΟΣ εκπαιδευτικός με οράματα και αξίες . Ελαφρύ να είναι το χώμα που τον σκεπάζει !!!
    Νικος Γ Μιχαηλίδης
    Απόφοιτος της Γ τάξης 2ου Γενικού Λυκείου του σχολικού έτους 1985-1986

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλο παραδεισο δασκαλε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ ! Αννα Μαρκοπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαιρετικός άνθρωπος και δάσκαλος. Ακόμα και τα βαρετά Λατινικά ακούγονταν όμορφα με τη στρόγγυλη προφορά του ρ... Κατάφερνε να εξηγεί τον ορθολογισμό και τον ιστορικό υλισμό σε παιδιά του λυκείου και όχι μόνο να τον καταλαβαίνουμε αλλά και να σκεφτόμαστε έτσι, ακόμα...
    Καλό κουράγιο στους δικούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με συγκινησατε παρα πολυ με τα ωραια σας λογια! ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ.ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΗΛΕΩΝ ΕΤΟΣ 1981. ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, της εφηβείας μας σε δύσκολες εποχές...Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Μας δίδαξες όλα όσα έπρεπε και πρέπει να διδάσκονται ...ήσουν το "φως" όταν μας έλεγες ποιο είναι καλό βιβλίο, ταινία , μουσική... Ήμουν περήφανη όταν μετά το '81 που αποφοίτησα από το λύκειο, σε έβλεπα στο δρόμο , κι έλεγα στους γιους μου , που είχε μαθητές η αγαπημένη τους καθηγήτρια Αννα , ότι ήσουν το φως μες στο σκοτάδι εκείνης της εποχής. Καλό ταξίδι κ. Μαρκόπουλε!!!
    Δήμητρα Γκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.