Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα του ΚΚΕ για την ενέργεια

Η Κ.Ο. ΔΕΗ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ σας καλεί στην Ημερίδα, που διοργανώνει, την Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013, στις 10:30΄ π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, με θέμα: “Ηλεκτρική Ενέργεια για ποιόν; - Οι θέσεις του ΚΚΕ”, με κεντρικό ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Οι νέες υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ Α.Ε. οδήγησαν στην ιλιγγιώδη αύξηση των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ κατά 308 εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο χρόνο.
Η κυβέρνηση και η ΔΕΗ ΑΕ κόβουν το ρεύμα από φτωχές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Ταυτόχρονα έχουμε δραματική μείωση των εργαζομένων με πλήρη σταθερή εργασία στη ΔΕΗ ΑΕ, από 36 χιλιάδες σε 19 χιλιάδες, και τη θεαματική επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την αύξηση των εργολαβικών εργατών. Στη Δυτική Μακεδονία η αναλογία έφτασε στο 50 – 50, την ίδια στιγμή που έχουμε θεαματική αύξηση του κύκλου εργασιών και αύξηση της παραγωγικότητας, με ωφελημένους τους μεγαλομετόχους της ΔΕΗ ΑΕ.
Η συγκυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) παραμένει σταθερή στην στρατηγική προώθησης της «απελευθέρωσης» της αγοράς με:
• Πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής από τον κορμό της ΔΕΗ Α.Ε.
• Μείωση της λιγνιτικής παραγωγής. Ήδη το 2010-2011 στη Δυτική Μακεδονία σημειώθηκε πτώση κατά 28,5%.
• Σχεδιασμό για την παράδοση στους ιδιώτες λιγνιτικών αποθεμάτων.
• Την πώληση του 17% των μετοχών του κράτους με στόχο της συρρίκνωση της και δημιουργία μικρών ΔΕΗ, για να αφήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς στους ιδιώτες.
Οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες, σαν αυτές που καλλιεργούν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι χωρίς γραμμή ρήξης με την πολιτική της «απελευθέρωσης» τη στρατηγική της Ε.Ε. και της άρχουσας τάξης μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις υπέρ του λαού.
Το ΚΚΕ προτείνει ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που είναι ρεαλιστικός και στο επίκεντρο του έχει τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια για το λαό και μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.