Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Φλώρινα για τον Δ.Σ.Ε.

Εκδήλωση, με θέμα «Το οικονομικό βάθρο, οι αρχές και οι θεσμοί της εργατικής εξουσίας», διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τιμώντας τους μαχητές και τις μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 17 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στη Φλώρινα (νέο πάρκο). Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή της για το περιεχόμενο της εκδήλωσης, η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Στην ιστορία του κινήματος της χώρα μας, αλλά και ιδιαίτερα της περιοχή μας, υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα λαϊκών θεσμών που ξεπήδησαν μέσα στη φωτιά της μάχης ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα όπως μέσα από τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ. Θεσμοί που ανέδειξαν ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε περιόδους αγωνιστικής ανάτασης έχουν την ικανότητα να οργανώνονται αυτοτελώς, μακριά από τους αστικούς θεσμούς, να δημιουργούν τους δικούς τους θεσμούς εξουσίας, της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Στις 10 Αυγούστου του 1947 με διάταγμα του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ οργανώθηκε η λαϊκή εξουσία, πάνω σε λαϊκές δημοκρατικές βάσεις, οργανώθηκε η λαϊκή δικαιοσύνη, η κατανομή της γης κ.τ.λ. Το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ είχε τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας μέχρι να ιδρυθεί η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση στις 23 Δεκέμβρη του 1947. Στις Πρέσπες με την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας, οι κάτοικοι όλων των χωριών βοηθούσαν και πάλευαν για το δυνάμωμα του ΔΣΕ.
Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε από αυτήν την πείρα με στόχο να γίνουμε πιο ικανοί και πιο αποτελεσματικοί στην οργάνωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Στο χτίσιμο της εργατικής - λαϊκής Εξουσίας, της μόνης πραγματικά δημοκρατικής εξουσίας. Εχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, συμβάλουμε στο να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις που αντικειμενικά περικλείουν.
Το Συνέδριο του Κόμματός μας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 14 Απρίλη, αξιοποιώντας και την πολύτιμη αυτή πείρα, συμβάλλει στην προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα έχει στόχο την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος και την εγκαθίδρυση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας. Μια ανατροπή που είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ και είναι η μόνη που μπορεί να απαντήσει στη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος».

19 σχόλια:

  1. Είδαμε πόσο εφαρμόστηκαν αυτά στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι ημιμαθεις και οι πολιτικα ανεπαρκεις,μονο αυτο ξερουν να βριζουν. ετσι ειναι. οταν δεν εχουν θεσεις παρουσιαζουν Αντιθεσεις ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ12 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:59 π.μ.

      ΟΡΦΑΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟ ΤΟΥ ΤΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ...ΧΟΤΖΑ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΝΟΦ ΚΑΙ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΌΣΟ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΕΘΝΟΠ Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ ΕΙΣΤΕ? ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΘΝΙΚΑ ΕΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΄ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ...ΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΕΙΣΤΕ....ΠΡΟΔΟΤΕΣ

      Διαγραφή
    2. Ίσως μπορούμε να μιλήσουμε για τις τριάντα και πλέον χιλιάδες νηπίων, που ΄΄παρέλαβαν΄΄ από την περιοχή του νομού Φλώρινας οι τιμημένοι νεκροί σας, τους οποίους δεν θα χαρακτηρίσω διαφορετικά για λόγους αρχής, και τα σκόρπισαν σε ιδρύματα των Βαλκανίων και όχι μόνο.
      Να μιλήσουμε για την αδιαφορία του κουκουέ για τους θαμμένους στον ομαδικό τάφο που θα επισκεφτείτε, τον οποίο επισκέφτηκε σαράντα περίπου χρόνια μετά τον θάνατό τους ο Φλωράκης και δεν αξιώθηκε κανείς σας να περιφράξει το χωράφι, ΈΣΤΩ για λόγους τιμής.
      Όλοι σας ανάβετε καντήλια, κάνετε μνημόσυνα και τρισάγια στους νεκρούς των οικογενειών σας, στα χωριά σας, σ΄αυτούς που παρασύρατε σε αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο, τίποτα, τίποτα για την γαλήνη της ψυχής τους....
      Και το χειρότερο είναι οτι εξακολουθείτε να τους δολοφονείτε με την ίδια αμετανόητη συμπεριφορά σας.
      ΔΙΟΝΥΣΟΣ

      Διαγραφή
    3. Το χωράφι αυτό έχει εδώ και χρόνια αγοραστεί από το ΚΚΕ και έχει γίνει μνημείο, όπου κάνουν εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Εκτίθεσαι, αδελφέ

      Διαγραφή
    4. Το ξέρω οτι έχει αγοραστεί και οτι έχει ένα υποτυπώδες μνημείο, υποδεέστερο αυτού που τοποθέτησαν στο Βατοχωρι και πάντως σε κάθε περίπτωση δυσανάλογο των 800 ανθρώπων που βρίσκονται εκεί.
      Κόστισε λιγότερο από τα έξοδα μηνός για τις σπουδές στο σοβιετικό δίκαιο στελέχους του τοπικού κουκουέ.ΔΙΟΝΥΣΟΣ

      Διαγραφή
    5. Έχουν διαμορφώσει τον χώρο πλεον. Τεσπα

      Διαγραφή
  3. Απο κουμουνια τι να περιμενει κανεις.Ολος ο πλανητης ειδε τι σημαινει κομμουνισμος οταν κατερευσε το καθεστως στην Ρωσια.Το πρωτο εξαγωγιμο προιον ηταν οι Ρωσσιδες χορευτριες....Μετα οι παλιοι κομμουνιστες δηλαδη οι πραγματικοι καπιταλιστες επενδυσαν στο πετρελαιο και το φυσικο αεριο.Παντα μα παντα ομως ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ε συντροφοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΠΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΑ ΚΑΙ Β.ΚΟΡΕΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΑΘΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ....ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ 5-10 ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΣΣΔ? ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΖΗΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ11 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:39 μ.μ.

    Oι κουμουνιστές ( τα υπολλείματα για να λέμε την αλήθεια) ΔΕΝ ΛΕΝΕ να σιάξουν....ποιά καμπουρόγρια άλλωστε να σιάξει....Ούτε η "Ενδοξη" πτώσις του Τσαουσέσκο ούτε η πτώσις του ΧΟΤΖΑ ούτε η πτώσις της μαμάς Ρωσίας δέν τους συνέτισε...ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΆ ΟΜΩΣ θα παρουν το ΜΑΘΗΜΑ τους .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ11 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:46 μ.μ.

    σε λίγο τα ποσοστά του Βεργή και της Αλεξανδράτου θα βλέπουν και θα τα ζηλεύουν....γαλάζια και ερυθρά σφυροδρέπανα ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ..ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι γνωστοί αμόρφωτοι ψυχάκηδες της χρ. αυγ. σε νέα παραληρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως πώς πώς σας μάθαμε τι σπουδαιες γνώσεις έχετε και εσείς...λογιστάκια που ζείτε σάν τα παχύδερμα ΠΑΡΑΣΙΤΑ απο το κουμουνιστικό κόμμα -κώμα.93.2 Οι πρώτοι που απολύσαν μαζικά κόσμο είναι οι κερδοφόρες αδήλωτες στην εφορία ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .Το μοναδικό πολιτικό κόμμα που δέν δηλώνει τα έσοδα του στην εφορία.Με βουλευτές με κομουνιστική θεωρία και ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ΄και πολυτελή ΑΟΥΝΤΙ ΚΑΙ ΛΕΞΟΥΣ που σας ταίζει το σύστημα. Με την Κανέλη να ζεί στα βόρεια ΑΚΡΙΒΑ προάστια των Αθηνών.Με συνθήματα για μαύρη εργασία αλλοδαπών συντρόφων σας ...Πώς πώς επιστήμονες στην πολιτική απάτη είστε .Σε αυτό δέν διαφωνούμε ...πώς πώς σας μάθαμε ...η ψύχωση σας με το ζόμπι Λένιν και τον Στάλιν αθεράπευτη .Δέν βρέθηκε κανένα τρελοκομείο ακόμη για την αποθεραπεία σας αλλα που θα πάει θα βρείτε κάποτε τον δάσκαλο σας ..εκεί το ηλεκτροσόκ στην ημερησία ... .Πάρε το ληγμένο σου παλιομπαχαντέλα του Περισσού και στρίβε ΄πρίν αρχίσει ο ανορθόδοξος εδώ μέσα....

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ ψυχάκια,
      πράγματι η περίπτωσή σου είναι πιο δύσκολη αν και έχεις πολύ πλάκα. Η επιστήμη όμως κάνει θαύματα.
      Όλες οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ δηλώνονται κανονικά στην εφορία και περνούν από εφορία και ορκωτούς λογιστές. Αν πέρα από το να παραληρείς ήξερες και τίποτα άλλο θα έκανες μια αναζήτηση στο εθνικό τυπογραφείο.
      Δεν είναι κακό να αρχίσεις θεραπεία προκειμένου να φαντασιώνεσαι ιντερνετικούς ανορθόδοξους πολέμους. Α, υπάρχουν και νυχτερινά σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

      Διαγραφή
    3. δεν ειναι ομως του επιπεδου των σοβιετικών πανεπιστημίων που απήλαυσαν καποια καλοπαιδά σας με υποτροφία.......

      Διαγραφή
    4. ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΑΥΤ Η ΓΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ12 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:08 μ.μ.

      ΜΕ ΨΥΧΟΠΑΘΑΚΗΔΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ -ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΤΟΥ ΤΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ..ΜΙΑΟΥ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ....ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 3%ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟ 2% ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟ ΙΣΟΒΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΒΟΛΕΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ..ΚΟΥΒΑ (ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ) Η ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΠΟΥ ΑΠΈΛΥΣΕ ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣ ( ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΖΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ..ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΛΙΟΛΑΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ..ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ...ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΛΑΧΑΝΟ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ & ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΤΟΝ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΚΛΠ ...ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ "ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ" ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΘΡΩΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ " ΝΕΩΝ ΜΕΛΑΜΨΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΚΚ-Ε " ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΣΚΕΤΟ ΚΑΠΑΚΑΠΑΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΗΔΗ ...ΚΟΥΚΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ

      Διαγραφή
  8. ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ12 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:52 π.μ.

    "ΕΙΔΑΜΕ" ΧΑΙΡΙ ΚΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ "ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΥΣ" ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΤΟΥ ΣΝΟΦ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΤΕ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ12 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:04 π.μ.

    ΟΣΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΣΤΑ ΣΟΒΙΕΤ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"....ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2013 ....ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΗΛΗΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαντάζομαι ότι στην εκδήλωση θα γίνεται το αδιαχώρητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.